Τετάρτη 24 Σεπτεμβρίου 2014

ΠΡΟΒΛΗMAΤΙΣΜΟΣ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑΣ ~ η απειλή του ισλάμ δικαιολογεί την πολεμική αντίδραση(;)

Καληνωρίσματα από το +yannidakis
Οι Αμερικανοί δεν έχασαν χρόνο και ξεκίνησαν νωρίς, όμως ο λόγος που αποφάσισα να ασχοληθώ με το θέμα είναι επειδή και οι συνήθως δειλοί ευρωπαίοι ακολούθησαν τον ίδιο δρόμο. Αναφέρομαι στην απειλή των ισλαμιστών προς την Δύση και την αντίδραση των δεύτερων σε αυτήν.

Οι Ηνωμένες Πολιτείες αποφάσισαν να αντιδράσουν στέλνοντας μαχητικά αεροσκάφη και βομβαρδίζοντας στόχους. Ο ίδιος ο Ομπάμα υποσχέθηκε ότι οι αμερικανοί στρατιώτες δεν πρόκειται να συμμετέχουν σε μάχες σώμα με σώμα κι έτσι οι επιθέσεις θα περιοριστούν από αέρος. Το ενδιαφέρον όμως είναι ότι σαν Ευρωπαϊκή Ένωση, οι Υπουργοί Εξωτερικών αποφάσισαν παροχή στρατιωτικής βοήθειας στη Βαγδάτη. Αυτό είναι είδηση αφού η Ευρώπη ποτέ δεν ήταν –σε επίπεδο Ε.Ε.- ιδιαίτερα δραστήρια στρατιωτικά.

Αν θέλετε τη γνώμη μου, νομίζω πως η πίεση που άσκησε η Βρετανία ήταν μεγάλη και με την Γαλλία να πλήττει ήδη στόχους και άρα να μην λέει όχι, η απόφαση ήταν προδεδικασμένη. Το θέμα είναι να αναλογιστούμε το κατά πόσο οι ισλαμιστές είναι μία τόσο σοβαρή απειλή όσο παρουσιάζεται ή αν απλά είναι μια ακόμα ευκαιρία να “αδειάσουν” τις… μπαρουταποθήκες τους οι μεγάλες δυνάμεις ώστε να κάνουν τζίρο στις εταιρείες οπλικών συστημάτων.

Προσωπικά, νομίζω πως το γεγονός πως οι ισλαμιστές έχουν σαν σημαία την τζιχάντ, δηλαδή τον θρησκευτικό πόλεμο, είναι ανησυχητική ένδειξη. Έχουν καταστρέψει ολόκληρα χωριά απλά και μόνο επειδή ο κόσμος δεν άλλαξε θρήσκευμα. Για κανέναν άλλο λόγο. Τουλάχιστον έτσι μάθαμε. Παράλληλα ξεκίνησαν αποκεφαλισμούς αιχμαλώτων από την Δύση στέλνοντας και άμεσα και έμμεσα απειλητικά μηνύματα. Κανείς δεν μπορεί να αισθάνεται ασφαλείς…

Δεν ξέρω τι σκέφτεστε, όμως αλήθεια θα ήθελε κανείς να έχουμε επιθέσεις τύπου Δίδυμων Πύργων και βομβαρδισμών στο μετρό του Λονδίνου; Προφανώς θα πρέπει να ληφθούν μέτρα προστασίας και αντιμετώπισης και αν η καλύτερη άμυνα είναι η επίθεση, τότε ίσως, ίσως… για πρώτη φορά να συμφωνώ με αυτήν την δραστική αντιμετώπιση του συγκεκριμένου ζητήματος. Εσείς; +Yanni Spiridakis 

σχόλια; αντιρρήσεις; ερωτήσεις;
ΠΡΟΣΘΕΣΤΕ ΤΟΝ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΙΣΜΟ ΣΑΣ ΠΑΝΩ ΣΤΟ ΣΗΜΕΡΙΝΟ ΘΕΜΑ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Προβληματίστηκες; σχολίασε το