Τρίτη 2 Σεπτεμβρίου 2014

ΜOYΣΙΚΟΣ ΚΩΔΙΚΟΣ ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΥ ~ ο δειλός που πήρε πίσω την τιμή του (coward of the county)

ταξιδέψτε στον Μουσικό Κωδικό ακούγοντας το κομμάτι συγχρόνως 
Μια ζωή στις παρέες, το σχολείο και στη γειτονιά ήταν ο πιτσιρικάς που όλοι έκαναν ότι ήθελαν. Ήταν το παιδί που έφερνε την εφημερίδα κι εκείνο που την πλήρωνε όταν οι υπόλοιποι τον έμπλεκαν για τις σκανταλιές του. Ακόμα κι οι γονείς του δεν τον πήρανε ποτέ στα σοβαρά. Ίσως επειδή ο πατέρας του δεν θα του έδινε ποτέ κάτι. Ένας μέθυσος, αργόσχολος γυναικάς ήταν που δεν είχε να προσφέρει κάτι στο παιδί του. Τίποτα και ποτέ εκτός από την ημέρα που πέθαινε, τότε που ψέλλισε το παιδί του: “Υποσχέσου μου γιε μου, πως  δε θα κάνεις όσα εγώ έκανα. Δε θα μπλέκεις στους καυγάδες. Το να γυρνάς και το άλλο μάγουλο δε σημαίνει ότι είσαι αδύναμος. Ελπίζω να καταλαβαίνεις ότι δε χρειάζεται να τσακώνεσαι για να είσαι άντρας”.

Ο πιτσιρικάς μεγάλωσε και έγινε δουλευταράς, αυτό όμως δεν του έσβησε την μπογιά του δειλού. Αλήθεια τι έπρεπε να κάνει για να τον αφήσουν ήσυχο; Ήταν ένας νέος που εργαζόταν για να φέρνει το ψωμί στο σπίτι και τη γυναίκα του. Στη γυναίκα που τον αγάπησε καταφέρνοντας να φορέσει παρωπίδες στα λόγια του κόσμου. Μια ήρεμη ζωή είναι κάτι ντροπιαστικό στην κοινωνία ενός μικρού χωριού; Ίσως για κάποιους που μπήκαν στο σπίτι του για να τον προσβάλλουν όταν αυτός έλλειπε στη δουλειά και αποφάσισαν να ξεσπάσουν στη γυναίκα του, χτυπώντας και κακοποιώντας την.

Ο νέος γύρισε βλέποντας την εξαθλιωμένη γυναίκα του. Πλησίασε τη φωτογραφία του νεκρού πατέρα του και έφυγε για το στέκι των δραστών. Πως είναι να κλείνεις σε ένα μπουκάλι την οργή δύο δεκαετιών; Πως είναι άραγε να ανοίγεις αυτό το μπουκάλι; Ποιος θα μπορούσε να τον σταματήσει; Είναι άραγε η οργή ποιο ισχυρή απ’ την μυϊκή δύναμη; Ο πρωταγωνιστής μας δεν άφησε κανέναν από δαύτους όρθιο. Πήρε την τιμή του πίσω κι έφυγε μονολογώντας στον πατέρα του: “Πατέρα σου υποσχέθηκα πως δε θα κάνω όσα έκανες εσύ. Θα αποφεύγω τους καυγάδες. Και μην με περάσεις για αδύναμο επειδή δεν γύρισα και το άλλο μάγουλο. Ελπίζω να καταλάβεις πως κάποιες φορές πρέπει να παλέψεις όταν είσαι άντρας”. Είχε πάρει την τιμή του πίσω… ο δειλός του χωριού! +Yanni Spiridakis 

σχόλια; αντιρρήσεις; ερωτήσεις;
ΠΡΟΣΘΕΣΤΕ ΤΟΝ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΙΣΜΟ ΣΑΣ AΠΟΚΩΔΙΚΟΠΟΙΩΝΤΑΣ ΚΙ ΕΣΕΙΣ ΤΟΝ ΜΟΥΣΙΚΟ ΚΩΔΙΚΟ ΤΟΥ ΜΗΝΑ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Προβληματίστηκες; σχολίασε το