Κυριακή 7 Σεπτεμβρίου 2014

ΣXOΛΙΟ ΤΗΣ ΕΒΔΟΜΑΔΑΣ ~ ένοχη η bp για την καταστροφή στον κόλπο του μεξικού

η είδηση που στιγμάτισε τη βδομάδα που πέρασε, σχολιάζεται και προβληματίζει


η είδηση
Ένοχη για τη μεγαλύτερη οικολογική καταστροφή στην ιστορία των Ηνωμένων Πολιτειών, έκρινε η δικαιοσύνη την ΒP. Για σοβαρή αμέλεια του πετρελαϊκού κολοσσού κάνει λόγο η απόφαση. Η έκρηξη στην εξέδρα εξόρυξης Deepwater Horizon το 2010, είχε προκαλέσει τον θάνατο 11 ανθρώπων και τη διαρροή περίπου 5 εκατομμυρίων βαρελιών αργού πετρελαίου στον Κόλπο του Μεξικού.
το σχόλιο
Δεν ξέρω αν πρέπει να χαρώ με αυτήν την -ίσως- δίκαια απόφαση. Βλέπετε, τα 60 δις. πρόστιμο στην BP ως τιμωρία θα ήθελα να ξέρω πως δεν συνδέονται με απολύσεις, μειώσεις στις επενδύσεις της εταιρείας.
Επίσης θα ήθελα να ξέρω πως από αυτά τα λεφτά θα έχει κάποιο κέρδος αυτός που πόνεσε πιο πολύ απ' όλους: το περιβάλλον. Θα δοθούν δηλαδή, χρήματα για την προστασία του περιβάλλοντος στην περιοχή κλπ.
Ενώ τέλος, ύστερα από το πάθημα, θα θεσπιστούν ακόμα πιο αυστηροί κανονισμοί για τις εν λόγω εταιρείες.
Έτσι... κάτι γίνεται.
+Yanni Spiridakis 

σχόλια; αντιρρήσεις; ερωτήσεις;
ΠΡΟΣΘΕΣΤΕ ΤΟΝ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΙΣΜΟ ΣΑΣ ΠΑΝΩ ΣΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΤΗΣ ΕΒΔΟΜΑΔΑΣ

2 σχόλια:

  1. Θεωρώ δεδομένο ότι δεν θα πάει δεκάρα τσακιστή στο περιβάλλον (εδώ ετοιμάζονται για εξόρυξη πετρελαίου στον Βόρειο Πόλο και στην Γροιλανδία), ΑΣΧΕΤΑ αν υπάρξει κάποιο πρόστιμο, και ούτε θα αλλάξουν σε κάτι οι νόμοι. Και αν αλλάξουν θα είναι ανώδυνες αλλαγές για τα μάτια του κόσμου, αφού οι πολυεθνικές πετρελαίου κρατάνε όλες τις κυβερνήσεις από τα «γένια».

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. εξού και γιατί επέλεξα να ασχοληθώ συνοπτικά με την συγκεκριμένη είδηση

      Διαγραφή

Προβληματίστηκες; σχολίασε το