Παρασκευή 28 Νοεμβρίου 2014

ANΘΡΩΠΙΝΑ ΒΙΩΜΑΤΑ ΝΟΕΜΒΡΙΟΥ ~ παίζουμε;

μαθήματα από καθημερινές ιστορίες ανθρώπων που άλλαξαν τις ζωές τους

Γεια σας και σήμερα αγαπητοί αναγνώστες από το +yannidakis

Σε λιγότερο από ένα μήνα θα έχουμε Χριστούγεννα. Εγώ προσωπικά ήδη μπορώ να πω πως βρίσκομαι στο πνεύμα των Χριστουγέννων και για αυτό ήθελα το σημερινό μου άρθρο να είναι ένα χαρούμενο άρθρο.. Δεν θα μιλήσουμε λοιπόν για τίποτα άλλο εκτός από παιχνίδι, παιχνίδι και πάλι παιχνίδι!

Αχ πόσο πολύ σημαντικό είναι το παιχνίδι στην ζωή μας!. Και δεν αναφέρομαι φυσικά μόνο στο παιχνίδι των παιδιών αλλά και στο δικό μας, εμάς των μεγάλων. Πόσες φορές νιώσαμε την ανάγκη τα παίξουμε με τον σύντροφό μας, να κάνουμε ζαβολιές με φίλους μας, να γελάσουμε με τις παρέες  μας;

Όλοι έχουμε ανάγκη από το παιχνίδι, μικροί και μεγάλοι για διαφορετικούς λόγους ο καθένας αλλά όλοι. Στα παιδιά το παιχνίδι είναι δάσκαλος επικοινωνίας, έκφρασης, ηθικών κανόνων συμπεριφοράς, εκτόνωσης, αλληλεπίδρασης, απόκτησης νέων γνώσεων, έκφρασης συναισθημάτων, υιοθέτησης ρόλων και φυσικά ευχαρίστησης.

Για τους ενήλικες από την άλλη το παιχνίδι είναι τρόπος διαφυγής από την ρουτίνα της καθημερινότητας. Είναι κινητήριος δύναμη για σκέψη, για έκφραση συναισθημάτων και εκτόνωση. Παίζοντας ακόμα και εμείς μαθαίνουνε τρόπους αποδεκτής συμπεριφοράς, αντίδρασης στην νίκη ή στην ήττα, μαθαίνουμε να υπομένουμε και να επιμένουμε. Εκφραζόμαστε και επικοινωνούμε, αναλαμβάνουμε ρόλους διαφορετικούς από αυτούς που στην πραγματικότητα κατέχουμε και γινόμαστε κάποιοι άλλοι. Ξεχνιόμαστε από τα προβλήματα και προπάντων ΓΕΛΑΜΕ!

Ναι! Σαν ενήλικες δεν παίζουμε πάντα ηθικά και έντιμα! Αλλά ίσως αυτό έχουμε ανάγκη ξεφεύγοντας από την καθημερινότητά μας! Το παιχνίδι μας οδηγεί σε μια άλλη πραγματικότητα και είναι άδικο μεγαλώνοντας να αφήνουμε αυτήν την παράλληλη μαγική πραγματικότητα. Όσο περίεργο και να φαντάζει μας έχει και την έχουμε ανάγκη…γιατί σ’εκείνη λείπει ο ήρωας της και σ’εμάς η μαγεία!

Για αυτό λοιπόν τώρα που έρχονται γιορτές και μαζί με αυτές έρχονται οι άδειες και το κλείσιμο των σχολείων ξεκινήστε το παιχνίδι! Μην κάθεστε! Μικροί μεγάλοι, παίξτε, γελάστε, μάθετε, διασκεδάστε και μπείτε ξανά στην μαγεία..Άλλωστε όπως είπε και ο Oliver W.Holmes ‘‘oι άνθρωποι δεν σταματούν να παίζουνε επειδή γερνάνε….γερνάνε επειδή σταματούν να παίζουνε…” +entita matsinska 

σχόλια; αντιρρήσεις; ερωτήσεις;
ΠΡΟΣΘΕΣΤΕ ΤΟΝ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΙΣΜΟ ΣΑΣ
ΠΑΝΩ ΣΤΟ ΣΗΜΕΡΙΝΟ ΘΕΜΑ

3 σχόλια:

  1. Μα ποοοοσο δικιο εχεις....συμφωνω απολυτα με οσα λες.Αντε ας ξεκινησουμε ολοι να μπαινουμε στο κλιμα των εορτων σιγα σιγα!Ας βγουμε λιγο απο τη μιζερη καθημερινοτητα μας.....Ας ''παιξουμε'' οοολοι!!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Μέσα κι εγώ. Πάμε για παιχνίδι κι ας με δουλεύουν τα παιδιά μου...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Έτσι ακριβώς!!
    Οι ενήλικες έχουμε περισσότερη ανάγκη το παιχνίδι γιατί κάπου στην πορεία το χάσαμε, ενώ τα παιδιά το έχουν έμφυτο! Και οι σχέσεις γονιών με τα παιδιά τους δυναμώνουν περισσότερο μέσα από την διαδικασία του παιχνιδιού.
    Πολύ σημαντικό το παιχνίδι και στις σχέσεις μεταξύ συντρόφων!
    Καλή συνέχεια!

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Προβληματίστηκες; σχολίασε το