Δευτέρα 22 Δεκεμβρίου 2014

ΣΠΙΘΕΣ AIΣΙΟΔΟΞΙΑΣ ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΥ ~ προσωπικός απολογισμός

σε μία κοινωνία κατήφειας & παρακμής, βρίσκουμε τα εφόδια να αισιοδοξούμε

Καλησπέρα Positive People του +yannidakis!

Θα μπορούσα να πρωτοτυπήσω και να μη μιλήσουμε σήμερα..για τι άλλο; Για τα Χριστούγεννα φυσικά!

Δεν θα το κάνω όμως, γιατί μου αρέσει να εξετάζουμε κάτι βαθύτερα και από την άλλη του πλευρά!

Τα Χριστούγεννα, λοιπόν, είναι μια ιδανική ευκαιρία να κάνουμε ένα διάλειμμα από όσα μας αγχώνουν και να αναρωτηθούμε τι πραγματικά μας κάνει ήρεμους και χαρούμενους. Δεν είμαι από εκείνους που περιμένουν τα Χριστούγεννα για να χαρούν. Ωστόσο δεν μπορώ να παραβλέψω το γεγονός ότι η ατμόσφαιρά τους σε παρασέρνει γλυκά, εκτός και αν συντρέχουν άλλοι λόγοι, άλυτα θέματα που σε κρατούν σφιγμένο γενικότερα σε οτιδήποτε.
Για τους περισσότερους από εμάς, οι καθημερινές δυσκολίες πολλές φορές γίνονται ανυπόφορες. Αν δεν βρίσκουμε τρόπους να τις αντιμετωπίζουμε, έχουμε σταματήσει να ζούμε και "απλώς" υπάρχουμε. Αφήνοντας στην άκρη τις στεναχώριες, οι ημέρες των Χριστουγέννων είναι ιδανικές για έναν ακόμα λόγο. Για τον προσωπικό σου απολογισμό. Μη σε τρομάζει η φράση, δεν χρειάζεται να απογοητευτείς ή να πληγωθείς κάνοντας τον απολογισμό σου. Δες το θετικά, από την άλλη όψη του νομίσματος. Είναι κάτι που αφορά εσένα και μόνο. Τους στόχους και τα όνειρά σου, όσα σε εμπόδισαν να τα φτάσεις και να εξελιχθείς (έγιναν άραγε μαθήματα;), τσέκαρε την διαχείριση του χρόνου σου αλλά και των καταστάσεων.. Δες τι θέλεις κρατήσεις και τι όχι. Τι είναι λειτουργικό και αποτελεσματικό. Είναι καταπληκτικό όσο θα σκέφτεσαι και θα καταγράφεις, πόσα θα αισθανθείς ότι πέτυχες τελικά. Θα εστιάσεις κατά αυτό τον τρόπο στα σημαντικά, στην ουσία που εσύ αναζητάς. Μπορεί να αναθεωρήσεις, να αποφασίσεις αλλαγές γιατί αυτός είναι ο σκοπός του προσωπικού απολογισμού όταν μια χρονιά φτάνει στο τέλος της. Ο φρέσκος αέρας που θα μπει αν αφήσεις το παράθυρο του μυαλού και της ψυχής σου ανοικτό.

Το πνεύμα των Χριστουγέννων όσο και να το ψάχνεις σε πολυκαταστήματα, στις γεμάτες από στολίδια κούτες στην αποθήκη, στους φωτισμένους δρόμους, στα δώρα.. δεν θα το βρεις. Δεν θα το βρεις, αν δεν το έχεις μέσα σου. Καλά Χριστούγεννα σε όλους με υγεία και εσωτερική γαλήνη!! +Katerina Verigka

σχόλια; αντιρρήσεις; ερωτήσεις;
ΠΡΟΣΘΕΣΤΕ ΤΟΝ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΙΣΜΟ ΣΑΣ
ΠΑΝΩ ΣΤΟ ΣΗΜΕΡΙΝΟ ΘΕΜΑ

2 σχόλια:

  1. για μένα όσα αναφέρεις γίνονται τον Σεπτέμβριο. Λόγω εργασίας, γίνεται τότε ο προγραμματισμός μου, όμως τα Χριστούγεννα είναι ένα κρίσιμο check point που δείχνει την πορεία των στόχων και των επιδιώξεων.

    Δεν θα κρυφτώ πίσω από το δάχτυλο μου λέγοντας πως κρατάω μόνο το πνευματικό κομμάτι των εορτών γιατί παραδέχομαι πως δίνω μεγάλη βαρύτητα στην ύλη και προσωπικά και εξαιτίας άλλων παραγόντων. Σε κάθε περίπτωση όμως η σωστή διαχείριση που αναφέρεις είναι ο μεγαλύτερος κανόνας στην ζωή μου!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Πολύ σωστά!! Και το Σεπτέμβρη είναι μια πολύ καλή ευκαιρία!
      Στο τέλος του χρόνου δίνουμε μεγαλύτερη βαρύτητα στον προσωπικό απολογισμό με τη πιο συναισθηματική του μορφή! :)
      Ο λόγος που κάνω πάντα στην ύλη αφορά στον τρόπο που την διαχειριζόμαστε. Αν είναι πάνω απ'όλους και όλα, πάνω από αξίες και ιδανικά..τότε είναι ένα θεματάκι. Η ποιότητα ζωής που έχουμε σαν στόχο εξαρτάται από την σωστή ισορροπία του πνευματικού και του υλικού!

      Διαγραφή

Προβληματίστηκες; σχολίασε το