Παρασκευή 12 Δεκεμβρίου 2014

EK-ΠΑΙΔΕΥΟΝΤΑΣ ΤΟ ΑΥΡΙΟ ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΥ ~ ήρθαν τα χριστούγεννα και η πρωτοχρονιά

μία μητέρα περι-γράφει πως είναι να μεγαλώνεις την αυριανή γενιά, σήμερα

Ήρθαν τα Χριστούγεννα και η Πρωτοχρονιά. Χριστούγεννα η γιορτή των παιδιών και των μεγάλων. Χριστούγεννα μέρες αγάπης και χαράς. Μέρες που οι συγγενείς θα έρθουν πιο κοντά, τα παιδιά θα σταματήσουν τα σχολεία και το παιχνίδι θα πάρει πρωταγωνιστικό ρόλο, οι μαμάδες θα φτιάξουν τα πατροπαράδοτα γλυκά και μπισκότα, θα στολίσει όλη η οικογένεια μαζί το σπίτι, τα παιδιά θα στείλουν το γράμμα τους στον άγιο Βασίλη και η διάθεση όλων μας θα γίνει πιο χαρούμενη και γιορτινή. 

Ας περάσουμε αυτά τα Χριστούγεννα με πνεύμα αγάπης και αλληλεγγύης. Ας δώσουμε στα παιδιά μας την ευκαιρία να προσφέρουν αλλά και να τους προσφέρουμε. Λόγω της οικονομικής κρίσης όλο και περισσότερο στήνονται κάποιες φιλανθρωπικές εκδηλώσεις, πωλούνται περισσότερα ημερολόγια, χριστουγεννιάτικες κάρτες και τα χρήματα διατίθενται για φιλανθρωπικό σκοπό. Κάπου εκεί και ανάλογα με την ηλικία των παιδιών μας μπορούμε να τα μάθουμε να συνεισφέρουν. Δεν έχει σημασία η αξία αλλά η πράξη.

Από εκεί και πέρα εμείς με τα παιδιά μας μπορούμε να διασκεδάσουμε δημιουργώντας χριστουγεννιάτικες κάρτες, στολίζοντας το δέντρο, φτιάχνοντας μαζί τους τα γλυκά μας, ετοιμάζοντας μαζί τους το Χριστουγεννιάτικο τραπέζι, στέλνοντας μαζί τους κάρτες σε συγγενείς και φίλους, κάνοντας μαζί τους τα δώρα και το σημαντικότερο από όλα αφιερώνουμε λίγο χρόνο παραπάνω μιας και οι ρυθμοί μας αυτές τις μέρες πέφτουν. Αυτό που μου άρεσε πολύ και κάναμε με την κόρη μου ήταν που μάθαμε τα κάλαντα και γενικότερα χριστουγεννιάτικα τραγούδια. Αν τα συνδυάσουμε και με χορό τότε το κέφι και από τις δύο πλευρές γίνεται πολύ πιο έντονο.
Η αλήθεια είναι ότι η διάθεση των μεγάλων λόγω της καθημερινής κούρασης και γενικά της κατάστασης που επικρατεί στην χώρα μας είναι πεσμένη. Ο ιδανικός τρόπος για να νιώσουμε καλύτερα είναι να μπούμε στον κόσμο των παιδιών. Να γίνουμε παιδιά μαζί με τα παιδιά μας. Στα παιδιά αρέσουν πολύ οι βόλτες, τα τραγούδια, τα παιχνίδια. Ας πάρουμε τα παιδιά μας και ας τα πάμε στο σπίτι του άγιου Βασίλη, ας κατέβουμε μαζί τους στην πόλη για να δούμε το Χριστουγεννιάτικο δέντρο, να πούμε τα κάλαντα κοκ. Ας μην παραλείψουμε να πάμε τα παιδιά μας στην εκκλησία. Μπορεί το ξύπνημα να είναι πολύ πρωινό αλλά ουσιαστικά τα Χριστούγεννα είναι η γέννηση του Θεανθρώπου. Ας ταλαιπωρηθούμε λιγάκι για Εκείνον που θυσιάστηκε για μας. Καλά Χριστούγεννα με υγεία και χαρά σε όλα τα σπίτια. +Ioanna Mpourdouvali 

σχόλια; αντιρρήσεις; ερωτήσεις;
ΠΡΟΣΘΕΣΤΕ ΤΟΝ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΙΣΜΟ ΣΑΣ
ΠΑΝΩ ΣΤΟ ΣΗΜΕΡΙΝΟ ΘΕΜΑ

3 σχόλια:

  1. ζήλεψα το ειδιλιακό περιβάλλον που περιγράφεις και σκεφτομαι αν συμβαινει πουθενα ετσι. η δικια μου πραγματικοτητα ειναι πιο δυσκολη και μονο σε ταινιες μπορω να νοιωσω αυτην την ρεμία που βγάζω απο αυτα που γραφης
    πρεπει να εισαι ευτυχισμενη μητέρα με ομορφη οικογένεια. να την χαιρεσε!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Ιωάννα, θα με καλέσεις; Εγώ θα κρατήσω τις μικρές φτάνει να με ταΐσεις μελομακάρονα!

    Και για τη μαμά λίγη τσικουδιά για να τα βγάλει πέρα...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Είμαι μια μαμά σαν όλες τις μαμάδες,με τα πάνω και με τα κάτω μου, με φωνές, γκρίνιες, μουρμούρες, με διαφωνίες αλλά και με αγκαλιές, χάδια, φιλιά. Έχω τις ανασφαλειές μου αλλά νομίζω ότι δεν υπάρχει συνταγή για να πετύχουμε. Αύριο θα φτιάξουμε τα γλυκά μας. Νίκο μου μακάρι να ερχόσουν θα με βοηθούσε πολύ αυτό, μια δόση μελομακάρονα ολοδική σου. Καλά Χριστούγεννα!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Προβληματίστηκες; σχολίασε το