Δευτέρα 26 Ιανουαρίου 2015

ΣΠΙΘΕΣ ΑΙΣΙΟΔΟΞΙΑΣ ΙΑΝΟΥΑΡΙΟΥ ~ η νοοτροπία είναι το παν

σε μία κοινωνία κατήφειας & παρακμής, βρίσκουμε τα εφόδια να αισιοδοξούμε

Καλησπέρα Positive People του +yannidakis!

Η πρώτη ανάρτηση του χρόνου στις Σπίθες Αισιοδοξίας είναι και η πρώτη ανάρτηση μετά τις εκλογές.

Τυχαίο; Ναι κι όμως!

Λόγω του ότι το κείμενό μου γράφτηκε αρκετές μέρες πριν κι έτσι δεν γνωρίζω τα αποτελέσματα και πως είναι η κατάσταση στην χώρα μας, δεν θα ασχοληθώ με το συγκεκριμένο θέμα αυτό καθ'αυτό.

Όπως ανέφερα και στο οι "ΟΙ YANNIDAKIS ΛΕΝΕ ΤΟΝ ΙΑΝΟΥΑΡΙΟ ~ πως να ψηφίσουμε στις εκλογές;", όσο αγανακτισμένος και να είσαι είναι απαραίτητο να έχεις άποψη, κάποια ιδεολογία που να συμβαδίζει με τις πράξεις σου, τον τρόπο ζωής σου.
Η αδιαφορία, η αποχή, η επιπόλαιη ψήφος αποτελούν μια τρύπα στο νερό.

Επιπλέον, θεωρώ το πιο σημαντικό απ'όλα να σκέφτεσαι το κοινωνικό σύνολο και όχι το προσωπικό σου συμφέρον. Διότι όλη αυτή η νοοτροπία μας οδήγησε σε αυτή την εξαθλίωση. Κανείς δεν πήγε από μόνος του να κυβερνήσει. Κάποιοι τον επέλεξαν, κάποιοι τον τροφοδότησαν, κάποιοι τον στήριξαν. Και αυτούς τους κάποιους τους στήριξαν κάποιοι άλλοι και ούτω καθεξής. Όλοι αυτοί οι κάποιοι είναι εξωγήινοι ή πολίτες αυτής της χώρας;

Η νοοτροπία είναι το παν. Δεν μπορώ να γκρινιάζω για την κατάσταση που επικρατεί στην χώρα μου, όταν πρώτη εγώ παρανομώ, αδικώ, συμπεριφέρομαι λαμογίστικα, βολεύομαι και καταπατώ τους πάντες για να "ανέβω" μη λογαριάζοντας τίποτα. Ας ξεκινήσουμε με τα απλά, τα βασικά και σιγά σιγά να εξελιχθούμε στα πιο σύνθετα θέματα. Ένα βήμα τη φορά. Κατηγορούμε την κοινωνία, ενώ κι εμείς οι ίδιοι είμαστε μέρος της.
Ο ηγέτης που όλοι περιμένουν να έρθει και να μας σώσει και δεν τον βρίσκουν στο πρόσωπο κανενός, δεν θα έρθει. Ηγέτες είμαστε εν δυνάμει όλοι μας και σαν λαός έχουμε την δύναμη να αλλάξουμε πολλά. Πρώτα απ'όλα εμάς τους ίδιους. +Katerina Verigka

σχόλια; αντιρρήσεις; ερωτήσεις;
ΠΡΟΣΘΕΣΤΕ ΤΟΝ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΙΣΜΟ ΣΑΣ
ΠΑΝΩ ΣΤΟ ΣΗΜΕΡΙΝΟ ΘΕΜΑ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Προβληματίστηκες; σχολίασε το