Πέμπτη 5 Φεβρουαρίου 2015

ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΙΣΜΟΣ ΘΕΜΑΤΟΛΟΓΙΑΣ ~ τι αναζητήσαμε το 2014 και τι καταλάβαμε για εμάς;

Καληνωρίσματα από το +yannidakis
Αποτελεί ένα από τα ετήσια θέματά μου εκεί κάπου στην αλλαγή του χρόνου, όμως φέτος, λίγο οι τζιχαντιστές, λίγο οι εκλογές, με πήγαν λίγο πίσω. Μπορεί ήδη να ετοιμαζόμαστε για τον δεύτερο μήνα του 2015, όμως δεν έχει ενδιαφέρον να δούμε με τι ασχοληθήκαμε το 2014;

Πως; Ένα είναι το πιο αντικειμενικό εργαλείο. Αυτό που δεν λέει ποτέ ψέματα, γιατί πολύ απλά δεν εξαρτάται από τις απαντήσεις των κατά κανόνα ψευτών ανθρώπων, αλλά από την καταγραφή της συμπεριφοράς τους και πιο συγκεκριμένα από την σούμα των αναζητήσεων τους στις μηχανές αναζήτησης!

Με πηγές τα έγκυρα Gizmodo και το δικό μας Techblog βλέπουμε και προβληματιζόμαστε στα εξής:
image
Πρώτες αναζητήσεις παγκοσμίως
Πραγματικά ο χαμός του σπουδαίου ηθοποιού έδειξε τεράστιο ενδιαφέρον ανά τον κόσμο και αμέσως μετά... διασκέδαση με Παγκόσμιο Κύπελλο, παιχνίδια, ολυμπιάδα κλπ. Από την άλλη δείτε πως ο ιός του Έμπολα μαζί με το αεροσκάφος των Μαλαισιανών αερογραμμών, όπως και οι τζιχαντιστές απασχόλησαν πάρα πολύ τον κόσμο, δείχνοντας και τις φοβίες και το ενδιαφέρον και τον προβληματισμό για τόσο σοβαρά ζητήματα και καταστροφές ακόμα και πολύ μακριά απ’ την πόρτα τους. Αυτό είναι ένα ευχάριστο συμπέρασμα. Αρκετά πιο ενδιαφέρουσες αναζητήσεις από πέρσι θα έλεγα.
Πρώτες αναζητήσεις στην Ελλάδα
1. Αμφιπολη
2. Εκλογες 2014
3. Nerit
4. Eurovision 2014
5. Που ψηφιζω
6. Βασεις 2014
7. Mundial 2014
8. Ypes
9. iPhone 6
10. Αποτελεσματα εκλογων
Δεν μου κάνει καθόλου εντύπωση που η Αμφίπολη βρέθηκε τόσο ψηλά στις αναζητήσεις μας. Μαζί με το Παγκόσμιο Κύπελο (θέση εφτά) ήταν ένας από τους λόγους που νοιώσαμε εθνικά περήφανοι έστω και για λίγο. Όμως από κει και πέρα... Το χάος! Στην δεύτερη, την πέμπτη, την όγδοη και την δέκατη θέση ψάχναμε οτιδήποτε σχετικό με τις εκλογές! Εκλογές λοιπόν στο μυαλό του έλληνα που μπορεί να διεξήχθησαν το 2015, όμως έσπασαν κάθε ρεκόρ αναζήτησης το 2014! Νομίζω πως πέρσι τα πράγματα ήταν σαφώς ποιοτικότερα.
Αυτό είναι που κρατάμε από τα αποτελέσματα αυτά. Το διαδίκτυο δεν είναι μέσο διασκέδασης. Είναι η ενημέρωσή μας, ο τρόπος να ερευνούμε, να συντηρούμε το μυαλό μας, να διδασκόμαστε, να θυμόμαστε και να εξελισσόμαστε ως ανήσυχα πνεύματα! Είδαμε επίσης πως ενδιαφερόμαστε για ότι συμβαίνει μακριά μας. Είμαστε ακόμα άνθρωποι και αν κάποιοι φέρονται στον πόνο των καταστροφών σαν σε θέαμα, εμείς επιμένουμε να ψάχνουμε και να επιλέγουμε τις πηγές μας για την ενημέρωσή μας! Θέλουμε να τιθασεύσουμε τις φοβίες μας και τις ανησυχίες μας, ερευνώντας γι’ αυτές και μαθαίνοντας αντιμετωπίζοντάς έτσι συνειδητά και υπεύθυνα. Μπράβο μας και του χρόνου! +Yanni Spiridakis

σχόλια; αντιρρήσεις; ερωτήσεις;
ΠΡΟΣΘΕΣΤΕ ΤΟΝ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΙΣΜΟ ΣΑΣ ΠΑΝΩ ΣΤΟ ΣΗΜΕΡΙΝΟ ΘΕΜΑ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Προβληματίστηκες; σχολίασε το