Κυριακή 8 Φεβρουαρίου 2015

ΣXOΛΙΟ ΤΗΣ ΕΒΔΟΜΑΔΑΣ ~ τέλος η τρόικα, ανακοίνωσε ο γιάνης βαρουφάκης

η είδηση που στιγμάτισε τη βδομάδα που πέρασε, σχολιάζεται και προβληματίζει


η είδηση
Το τέλος της συνεργασίας με την τρόικα ανακοίνωσε ο Έλληνας υπουργός Οικονομικών Γιάνης Βαρουφάκης, μετά τη συνάντησή του με τον πρόεδρο του Eurogroup Γερούν Ντάισελμπλουμ. Αμέσως μετά από αυτήν την δήλωση, ο πρόεδρος του Eurogroup Γερούν Ντάισελμπλουμ σηκώθηκε από την θέση του και αποχώρησε από την αίθουσα του υπουργείου Οικονομικών με ύφος που πρόδιδε προβληματισμό, αν όχι εκνευρισμό.
το σχόλιο
Το νέο κυβερνητικό ύφος της μαγκιάς, της άρνησης υποταγής & της επιθετικής πολιτικής, έχει αρχίσει να ενθουσιάζει ακόμα και τους μη-ψηφοφόρους του ΣΥΡΙΖΑ και αυτό είναι το σημαντικότερο! 
Η αλήθεια είναι ότι ο Βαρουφάκης έφερε την Ελλάδα στο παγκόσμιο επίκεντρο με τον έναν ή τον άλλο τρόπο. Και πλέον όλοι οι υγιείς έλληνες και ίσως και ευρωπαίοι -μεταξύ αυτών κι εγώ- είναι υποχρεωμένοι να είναι μεν επιφυλακτικοί αλλά και αισιόδοξοι στηρίζοντας αυτές τις πρωτόγνωρες προσπάθειες.
Ο καιρός θα δείξει και μάλιστα πολύ σύντομα και θα δούμε αν όλα όσα ακούγονται και φαίνονται αυτές τις μέρες στο "φαίνεσθαι" θα μετουσιωθούν σε πράξεις όταν αρχίζει ο πόλεμος των διαπραγματεύσεων.
+Yanni Spiridakis 

σχόλια; αντιρρήσεις; ερωτήσεις;
ΠΡΟΣΘΕΣΤΕ ΤΟΝ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΙΣΜΟ ΣΑΣ ΠΑΝΩ ΣΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΤΗΣ ΕΒΔΟΜΑΔΑΣ

2 σχόλια:

Προβληματίστηκες; σχολίασε το