Κυριακή 29 Μαρτίου 2015

ΣXOΛΙΟ ΤΗΣ ΕΒΔΟΜΑΔΑΣ ~ εσκεμμένη ενέργεια του συγκυβερνήτη η πτώση του αεροσκάφους

η είδηση που στιγμάτισε τη βδομάδα που πέρασε, σχολιάζεται και προβληματίζει


η είδηση
Σε εσκεμμένη ενέργεια αποδίδει ο εισαγγελέας της Μασσαλίας την συντριβή του Airbus A 320 της GermanWings, που προκάλεσε τον θάνατο 150 ανθρώπων.
το σχόλιο
Όπως πάντα το γεγονός κατέδειξε την υποκρισία μας. Το σοκ της πτώσης του αεροσκάφους επισκιάστηκε από το σοκ του ότι επρόκειτο για εσκεμμένη ενέργεια. Αυτή ήταν η πιο εντυπωσιακή είδηση, αυτό πούλησε περισσότερα στα Μέσα, αυτό έδωσε πνοή στην -τραγική- είδηση κατά (ποιος ξέρεις πόσες) εβδομάδες.
Αν επρόκειτο για μία απλή μηχανική βλάβη, θα μέναμε στον θρήνο και... τέλος.
+Yanni Spiridakis 

σχόλια; αντιρρήσεις; ερωτήσεις;
ΠΡΟΣΘΕΣΤΕ ΤΟΝ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΙΣΜΟ ΣΑΣ ΠΑΝΩ ΣΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΤΗΣ ΕΒΔΟΜΑΔΑΣ

6 σχόλια:

  1. Είναι πραγματικά σοκαριστικο ότι ένας άρρωστος αποφασίζει και σχεδιάζει να πάρει στον τάφο του 149 αθώους. Έχω βάλει εκατοντάδες χιλιάδες μίλια σε αεροπλάνο και είμαι περίεργος τι είδους τέρας είναι ικανό να κάνει αυτό το πράγμα και πως σκοπεύουν οι αεροπορικές εταιρείες να μας προστατεύουν στο εξής. Επίσης πως είναι δυνατόν μια τόσο μεγάλη και επιτυχημένη εταιρεία κάνει τέτοια σοβαρά λάθη και κυριολεκτικά βάφει τα χέρια της με το αίμα των πελατών της χωρίς την παραμικρή ένδειξη ευθύνης. Είναι αυτό υποκρισία?

    Βακης

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. οποιοσδήποτε έχει ευθύνη είναι μέγας υποκριτής.
      Από την εταιρεία, μέχρι τον γιατρό που τον έβλεπε, μέχρι την οικογένεια του, μέχρι την πρώην κοπέλα του (που διαβάσαμε χθες πως κάποτε της είχε εκμυστηρευτεί ο ίδιος πως μια μέρα θα τον μάθαινε όλος ο κόσμος για κάτι που θα έκανε).
      Ναι, αν είσαι εργάτης στην οικοδομή, ας κάνουν οι άλλοι τα στραβά μάτια, αλλά αν κυριολεκτικά κουβαλάς κάθε μέρα εκατοντάδες ανθρώπους στην πλάτη σου...

      Διαγραφή
  2. Καμία διαφορά με το εμετικό τσίρκο για τον φοιτητή που αυτοκτόνησε. Λυπητερή μουσική, ειδικοί, τερατολογίες και υπερβολές των τηλεπαρουσιαστών. Αλλάζει μόνο η "κεντρική υπόθεση". Αύριο θα είναι κάποιο δυστύχημα ή κάποιος φόνος και πάει λέγοντας. Τα κοράκια των ΜΜΕ θα διψάνε μ/ονιμα για αίμα και πόνο, ενώ οι ανεγκέφαλοι καταναλωτές κουτόχορτου θα στηρίζουν το όλο θέατρο με την συμμετοχή τους.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. προσωπικά θεωρώ πως τα ΜΜΕ μας τροφοδοτούν με ότι ακριβώς χρειαζόμαστε. Αυτοί είναι οι τηλεθεατές, αυτές οι ανάγκες τους, αυτό τους δίνουν και τα Μέσα.
      Αν για παράδειγμα εμένα δεν μου αρέσει, θα βρω άλλους τρόπους και πηγές ενημέρωσης (όπως και έχω κάνει)

      Διαγραφή
  3. Δεν μπορεί κανείς να αρνηθεί την τραγικότητα του συμβάντος. Ναι ήταν μια είδηση που έπρεπε να ακουστεί, ένας άνθρωπος που παίρνει στα χέρια την μοίρα τόσων άλλων, είναι σαφώς μια είδηση που πρέπει να ακουστεί.
    Μα πάντα θα υπάρχει υπερβολή στην ποσότητα της είδησης όσον αφορά την προβολή της από τα ΜΜΕ. Η προβολή της μια φορά παράγει γνώση, πολλές φορές όμως παράγει φόβο. Και ο φόβος σήμερα πουλά στην τραγική μας κοινωνία.
    Καλό απόγευμα Γιάννη!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ευχαριστώ πολύ.
      Όπως θα διαβάσεις στην απάντηση μου, στο παραπάνω σχόλιο, εγώ βλέπω λίγο ανάποδα τα πράγματα. Βλέπω πως οι... "ανάγκες" του κοινού είναι αυτές που δίνουν το έναυσμα στα Μέσα να ασχοληθούν τόσο πολύ.
      Το γιατί, το εξηγώ στο κυρίως κείμενο. Οφείλεται στην υποβόσκουσα υποκρισία μας..

      Διαγραφή

Προβληματίστηκες; σχολίασε το