Σάββατο 18 Απριλίου 2015

ΘΡΥΛΟΣ ΤΟΥ BATMAN ΑΠΡΙΛΙΟΥ ~ έχει ο batman φίλους; :[ batman v superman trailer :[ suicide squad :[ batman vs. robin :[ κυκλοφορίες

το πρώτο ελληνικό blog για όλα τα νέα από τον Θρύλο του Batman 75 χρόνια μετά


Καληνωρίσματα από το +yannidakis 

 ΘΕΩΡΙΕΣ ΑΠΟ ΤΟΝ ΘΡΥΛΟ 

ΕΧΕΙ Ο BATMAN ΦΙΛΟΥΣ;

Ο Αριστοτέλης έλεγε πως κανείς δεν θα έπρεπε να ζει χωρίς φίλους ακόμα κι αν είχε όλα τα υπόλοιπα αγαθά. Στην περίπτωση του Batman όμως τα πράγματα είναι αρκετά διαφορετικά. Θα μπορούσε να έχει φίλους; Όπως εγώ κι εσύ; Ακόμα κι αν δεν είχε την πολυτέλεια να... βγαίνει για καφέ ή να μαζεύεται σε κάποιο σπίτι για να δει ποδόσφαιρο;

Το πρώτο πρόβλημα για τον ήρωα είναι το ζήτημα της εμπιστοσύνης. Δεν μιλάμε για κάποιον άνθρωπο που θα του εμπιστευτείς ότι απάτησες τη γυναίκα σου ή έκλεψες στα χαρτιά. Μιλάμε για τα μυστικά του Batman(!!!) και ανάμεσα σε αυτά το απόλυτο μυστικό της ταυτότητάς του. Ποιος μπορεί να περάσει τέτοιες εξετάσεις που να αξίζει να μάθει όλα αυτά; Και ακόμα κι αν τα καταφέρει, πόσο ανθεκτικός θα είναι σε περίπτωση που κάποιος τον ανακρίνει βασανίζοντας τον; Ο ίδιος ο Batman λέει πως η τακτική της μυστικής ταυτότητας δεν είναι για να προστατευτεί ο Bruce Wayne, αλλά τα πρόσωπα που αγαπά. Δεν είναι απόλυτα λογικό; Αν δεν ξέρεις, δεν έχεις την ευθύνη της γνώσης αυτής.

Όμως... δεν έχει ο Batman φίλους; Ο Alfred δεν είναι μόνο ο μπάτλερ του Bruce αλλά βασικός συντελεστής των επιχειρήσεων του Batman. Ο Gordon είναι ο απόλυτος συνεργάτης του και ο Fox ένας σημαντικός εξοπλιστικός πάροχος. Ακολουθούν οι υπόλοιποι ήρωες του θρύλου του Batman όπως οι Robin, Nightwing, Red Hood και αν το προχωρήσουμε λίγο πιο πέρα, οι πιο μακρινοί σύμμαχοί του Superman, Wonder Woman, Flash, Aquaman, κλπ.

Το κατά πόσο "φίλοι" μπορούν να θεωρηθούν όλοι αυτοί, το αφήνω καλύτερα σε εσάς. Προσωπικά πάντως θεωρώ πως ο Batman δεν μπορεί να έχει την πολυτέλεια της φιλίας. +Yanni Spiridakis 

 ΕΙΚΟΝΟΓΡΑΦΗΜΕΝΑ (COMICS) 

ΕΙΚΟΝΟΓΡΑΦΗΜΕΝΕΣ ΣΕΙΡΕΣ ΣΕ ΣΥΝΕΧΕΙΕΣ
Βρείτε εδώ εικονογραφημένες ιστορίες με τον Batman και τους άλλους χαρακτήρες του θρύλου και ακολουθήστε τις μήνα προς μήνα.

DC THE NEW 52
Οι τελευταίες σειρές όλων των εικονογραφημένων του Batman και των υπολοίπων χαρακτήρων του θρύλου.

DC UNIVERSE
Διάφορες δευτερεύουσες ιστορίες με τον θρύλο του Batman και τους συμμάχους του

TOP RATED
Βρείτε εδώ τις πιο πολυδιαβασμένες ιστορίες, τα κλασικά εικονογραφημένα καθώς & τα καλύτερα σύγχρονα από τις περιπέτειες του Batman και των άλλων χαρακτήρων του θρύλου.

ΟΙ ΔΗΜΙΟΥΡΓΟΙ

 ΠΑΡΑΓΩΓΕΣ ΚΙΝΟΥΜΕΝΗΣ ΕΙΚΟΝΑΣ 

GOTHAM
1.19. beasts of prey :[ Στην επιστροφή της σειράς μετά το διάλειμμα, οι ερευνητές βρίσκονται στα χνάρια του "the Ogre" μετά από μία παγίδα του Loebb. O Oswald προετοιμάζει τον τρόπο που θα δολοφονήσει τον Maroni, ενώ η Fish το σκάει από το νησί του Dallmaker. Ουσιαστικά το επεισόδιο είναι εισαγωγή του επόμενου που αναμένουμε με ιδιαίτερο ενδιαφέρον την ερχόμενη Δευτέρα.

BATMAN v SUPERMAN: DAWN OF JUSTICE
:[ Ω! ναι! Το πρώτο trailer της ταινίας έρχεται την ερχόμενη Δευτέρα μαζί με την προβολή της ταινίας "Mad Max". Για να το δει κανείς πρέπει να πάρει ειδικό κωδικό που θα βρει στην ανανεωμένη ιστοσελίδα της ταινίας. Για εμάς όμως εδώ στην Ελλάδα που θα το δούμε λίγο αργότερα, έχουμε το πρώτο επίσημο από την Warner που αναγκάστηκε να το βγάλει μόλις χθες ύστερα από πολλές διαρροές που είχε το αρχικό. Απολαύστε το.
Σε αυτό, βλέπουμε πολύ ενδιαφέροντα πράγματα όπως πολλές διαμαρτυρίες από πολίτες που ποτέ δεν δέχτηκαν την ύπαρξη ενός εξωγήινου που αν βρει εχθρούς απ' το διάστημα μπορεί να καταστρέψει όλη την πόλη για να την... σώσει! Στο μεταξύ η Μετρόπολις έχει ανοικοδομηθεί και ο Superman μάλλον απολαμβάνει την αναγνώριση απ' την πλειοψηφία των πολιτών, όμως εκφράζονται φόβοι ότι κινδυνεύει να γίνει αυταρχικός, κάτι που μάλλον απασχολεί και τον ίδιο τον Bruce Wayne που ουσιαστικά προβληματίζεται για το αν πρέπει να ξαναφορέσει ύστερα από χρόνια, την στολή του Batman. Εξάλλου ο Superman φέρεται να διαθέτει δικό του στρατό ενώ κάποιοι στιγμή αντιμετωπίζει και έναν ρώσικο πύραυλο, ενώ έχουμε και τις πρώτες εικόνες από την επική μονομαχία των δύο, με την επίσης επική ερώτηση του Batman: "ματώνεις;" και μετά... "θα σε κάνω να ματώσεις"!
:[ Ακριβώς επειδή ξεκινάει και η μουσική επένδυση της ταινίας, οι συντελεστές της είχαν προχθές την ευκαιρία να την δουν ολοκληρωμένη. Ορίστε και οι αποδείξεις!
:[ Προ ημερών ο Henry Cavill (Superman) παραδέχτηκε πως σε κάποιο σημείο της ταινίας οι δύο ήρωες θα έχουν χειραψία. Άντε...!
:[ Σε συνέντευξη της η Gal Gadot που ενσαρκώνει τον ρόλο της Wonder Woman, ανέφερε για το τρακ της στα δοκιμαστικά της για τον ρόλο, τον ευχάριστο χαρακτήρα του Ben Affleck που την έκανε να χαλαρώσει αλλά και την κριτική που δέχτηκε για το ότι ήταν αδύναμη και με μικρό στήθος! Τέλος ανέφερε πως η Wonder Woman θα είναι πάρα πολύ δυνατή και με γνώση πολλών πολεμικών τεχνών ενώ θα μπορεί να κάνει τόσο μεγάλα άλματα που ουσιαστικά θα πετάει.
:[ Αν και πάνω-κάτω το είχαμε καταλάβει, αυτή είναι η εμφάνιση του νέου Lex Luthor που υποδύεται ο Jesse Eisenberg.

SUICIDE SQUAD
:[ Γράφαμε τον περασμένο μήνα για το κούρεμα του Jared Leto που ετοιμάζεται να ξεκινήσει γυρίσματα ως Joker. Πριν λίγες εβδομάδες βρισκόταν στην Ρωσία σε μία περιοδεία με το συγκρότημά του (είναι και τραγουδιστής) και έκανε ένα tease στο κοινό με την φωνή του ως Joker, ενώ χθες το βράδυ μας έδωσε μια ιδέα από τα πράσινα μαλλιά του & το κόκκινο κραγιον.
:[ Ο David Ayer κοινοποίησε μία φωτογραφία από τα σκηνικά της ταινίας και συγκεκριμένα από το Arkham Άσυλο. Όλα έτοιμα για τα γυρίσματα...
:[ Ο Jared Leto δημοσίευσε φωτογραφία του εαυτού του με βαμμένα τα μαλλιά του αλά Joker. Όμως η φωτογραφία αυτή είναι πιστό αντίγραφο του Killing Joke για όσους θυμούνται το αριστούργημα Alan Moore!
:[ Μόλις μάθαμε πως ο Akinnuoye-Agbaje (με πέρασμα και από το Thor) θα είναι ο Killer Croc, είδηση πολύ σημαντική καθώς ποτέ δεν περίμενα ότι θα δω τον χαρακτήρα αυτόν στην μεγάλη οθόνη.
:[ Όπως ανακοινώθηκε επίσημα ο Scott Eastwood (γιος του μεγάλου ηθοποιού) θα είναι ο... σύντροφος της Wonder Woman! Το όνομα του θα είναι Steve Trevor και στα comics αποτελεί έναν πολύ ενδιαφέροντα χαρακτήρα.

BATMAN VS. ROBIN
Κυκλοφόρησε η ταινία κινουμένων σχεδίων για την οποία είχαν γίνει πολλές συζητήσεις. Λίγο πριν, η παραγωγή είχε βγάλει ένα ωραίο trailer με την εκπαίδευση του Robin. Σας παρουσιάζουμε τα μέλη της παραγωγής. Ενώ μπορείτε από σήμερα να παραγγείλετε την ταινία!

BATMAN AND ROBIN 66' 
Για να τιμηθούν τα 50 χρόνια από την τηλεοπτική σειρά, η DC θα κυκλοφορήσει επετειακή ταινία κινουμένων σχεδίων και μαντέψτε: τις φωνές του... δυναμικού ντουέτου θα δανείσουν οι αυθεντικοί ηθοποιοί, Adam West και Burt Ward!!! Αυτό σίγουρα ανυπομονούμε να το δούμε.

 ΑΛΛΕΣ ΕΚΔΟΣΕΙΣ 

BATMAN: ARKHAM KNIGHT
Νέα αναβολή στην κυκλοφορία του πολυαναμενόμενου παιχνιδιού από την εταιρεία για ανεξήγητους λόγους. Πλέον η ημερομηνία κυκλοφορίας του είναι η 23 Ιουνίου... Στο μεταξύ πάντως δημοσιεύτηκε επίσημα ένα 7λεπτο βίντεο από το παιχνίδι το οποίο είναι πραγματικά εντυπωσιακό!

Ο BEN AFFLECK ΣΤΟ ΚΟΝΓΚΡΕΣΟ
Είναι γνωστό πως ο "BatFleck" έχει ισχυρή φιλανθρωπική δράση στην οποία συγκαταλέγεται και η προσπάθεια χρηματοδότησης του Κονγκό για αντίστοιχους σκοπούς από την αμερικανική κυβέρνηση. Στο πλαίσιο αυτής της προσπάθειας εμφανίστηκε και ενώπιον του Κονγκρέσου. Μάλιστα στην ομιλία του αναφέρθηκε και προσωπικά στον κυβερνήτη Patrick Leahy ο οποίος όχι μόνο είναι φανατικός θαυμαστής του Batman αλλά και έχει παίξει σε τρεις ταινίες του Batman ως κομπάρσος!!! Δείτε την ομιλία του ηθοποιού.

ΑΛΗΘΙΝΗ ΣΤΟΛΗ BATMAN
Ένας ερασιτέχνης με... έφεση στο είδος έφτιαξε μία ελαφριά, ευλύγιστη στολή του Batman η οποία όμως έχει και κέβλαρ (υλικό που είναι φτιαγμένη η κανονική στολή του ήρωα) και υλικά που τον κάνουν άτρωτο σε μαχαιριές όχι όμως και αλεξίσφαιρο. Η στολή είναι πραγματικά πολύ εντυπωσιακή. Δείτε την εν δράση...

ΕΝΤΥΠΩΣΙΑΚΑ ΣΗΜΕΙΩΜΑΤΑΡΙΑ
Κυκλοφόρησαν κάποια πολύ εντυπωσιακά σημειωματάρια και τετράδια σημειώσεων που τιμώνται από 19-24$ Σε αυτά θα θαυμάσουμε εικόνες από την δουλειά του Frank Miller. Μάλιστα η κυκλοφορία τους θα είναι περιορισμένη, αφού μόλις 5.000 κομμάτια κυκλοφόρησαν και είναι διαθέσιμα προς αγορά!

σχόλια; αντιρρήσεις; ερωτήσεις;
ΠΡΟΣΘΕΣΤΕ ΤΟΝ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΙΣΜΟ ΣΑΣ
ΠΑΝΩ ΣΤΟ ΣΗΜΕΡΙΝΟ ΘΕΜΑ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Προβληματίστηκες; σχολίασε το