Πέμπτη 30 Απριλίου 2015

ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΙΣΜΟΣ ΘΕΜΑΤΟΛΟΓΙΑΣ ~ το χρέος μας απέναντι στον τουρκοκυπριακό λαό

Καληνωρίσματα από το +yannidakis
Σε πρόσφατες δηλώσεις του, ο τουρκοκύπριος ηγέτης Ντερβίς Έρογλου ανακοίνωσε πως θα είναι υποψήφιος ξανά στις επερχόμενες εκλογές του ψευδοκράτους με βασικό ζήτημα στην ατζέντα του την ενσωμάτωση των τουρκοκυπρίων στην διεθνή κοινότητα.

Αυτό θα πρέπει να το δούμε λίγο αντικειμενικά. Αν πραγματικά θέλουμε να λυθεί το “κυπριακό ζήτημα” ο στόχος του Έρογλου πρέπει να είναι και στόχος των κυπρίων (ελληνοκυπρίων) διαφορετικά μιλάμε για υποκρισία. Σε ένα ιδανικό ονειρικό μελλοντικό ενιαίο κράτος, όλοι είναι ίσοι και αυτό ακούγεται λειτουργικά δίκαιο και ιδεατό, στην πράξη όμως η συνταγή χαλάει αφού ερχόμαστε σε αντίκρουση με έναν άλλο στόχο του Έρογλου που είναι η ενιαία εκμετάλλευση των υδρογονανθράκων της περιοχής, αλλά η διαχείριση τους μέσω της μητέρας-πατρίδας τουρκίας! Ωπ! Εδώ τα χαλάμε προφανώς.

imageΝα γιατί το λένε “κυπριακό” και δεν μπορεί να λυθεί. Γιατί τουρκία και Ελλάδα προσπαθούν μέσα από αυτό το κομμάτι γης να κερδίσουν όσο το δυνατό περισσότερη πολιτική και -προσφάτως- γεωλογική επιρροή, μεταφέροντας έτσι τις διμερής διαπραγματεύσεις τους στην σκακιέρα της Μεγαλονήσου. Ω, τι εγωισμός! Ω, τι υποκρισία! Εκ μέρους και της Ελλάδας και της τουρκίας φυσικά.

Ευτυχώς για όλους νικητής των εκλογών αναδείχτηκε ο Μουσταφά Ακιντζί ο οποίος είχε δηλώσει εξ αρχής φιλοευρωπαϊστής μετριόφρων και με σαφή προσέγγιση προς την ελεύθερη Κύπρο και άρα με αυξημένες πλέον, πιθανότητες επίλυσης του κυπριακού.

Νομίζω πως είναι υγιές να σκεφτόμαστε πως οι τουρκοκύπριοι πρέπει να ενσωματωθούν στην διεθνή κοινότητα. Ειδικά αν έχετε την δική μου άποψη για το επίπεδο της κοινωνίας τους. Πρέπει να υπάρξει μία ομαλή ένταξη στον δυτικό τρόπο σκέψης και ζωής και ειλικρινά αυτό και εύχομαι για το καλό όλων μας... +Yanni Spiridakis

σχόλια; αντιρρήσεις; ερωτήσεις;
ΠΡΟΣΘΕΣΤΕ ΤΟΝ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΙΣΜΟ ΣΑΣ ΠΑΝΩ ΣΤΟ ΣΗΜΕΡΙΝΟ ΘΕΜΑ

2 σχόλια:

  1. Προσεξε να δεις. Επειδη τα ζω εκ των εσω τα πραγματα το μεγαλυτερο θεμα που υπαρχει για το οποιο μαλλον δεν θα λυθει ποτε το κυπριακο είναι γιατι η τουρκία δεν βλεπει τον εαυτο της σαν εισβολεα στο νησι αλλα σαν κρατος που πρέπει να έχει προνομια απο το καθε τι σε αυτο. Και κερατας και δαρμενος δηλαδη. Είμαι αισιοδοξος αλλα και απαισιοδοξος με την εκλογη του νεου τους προεδρου. Αισοδοξος γιατι ελπιζουμε οτι κατι θα μπορουσε να αλλάξει με κάποιον ο οποιος δεν θα είναι σας πιστο σκυλακι στο αφεντικο του και απαισιοδοξος γιατι δυστυχος είναι πολυ δυσκολο να ξεφυγουν απο τα δεσμα της μαμας πατριδας τους. Οσο για την Ελλαδα, η Ελλάδα ποτε δεν διεκδίκησε κατι απο την Κυπρο. Οτι συμφωνια γινεται δεν αναιρει οτι είναι συμφωνια προς οφελος Τ-Κ / Ε-K εφόσων λυθει το κυπριακο. Η γνωμη μου η ταπεινη για το κυπριακο είναι ότι αν δεν λυθει στα επομενα 1-2 αντε 3 χρονια δεν θα λυθει ποτε και δυστυχως θα αναγκαστει το νησι να χωριστει με συνορα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. θα ήθελα να επισημάνω πως η Ελλάδα προφανώς δεν αξιώνει κάτι από την όλη ιστορία αφού ουδεμία σχέση έχει με το νησί.
      Από κει και πέρα θα συμφωνήσω πως ότι είναι να γίνει θα πρέπει να γίνει σύντομα. Αν περάσει η τετραετία, όλα θα έχουν τελειώσει..

      Διαγραφή

Προβληματίστηκες; σχολίασε το