Σάββατο 16 Μαΐου 2015

ΘΡΥΛΟΣ ΤΟΥ BATMAN ΜΑΙΟΥ ~ θρύλος ακόμα και χωρίς τον batman :[ batman v superman: dawn of justice :[ gotham :[ suicide squad :[ arkham knight :[ και άλλα

το πρώτο ελληνικό blog για όλα τα νέα από τον Θρύλο του Batman 76 χρόνια μετά


Καληνωρίσματα από το +yannidakis 

 ΘΕΩΡΙΕΣ ΑΠΟ ΤΟΝ ΘΡΥΛΟ 

ΘΡΥΛΟΣ ΑΚΟΜΑ ΚΑΙ ΧΩΡΙΣ ΤΟΝ BATMAN
Mε αφορμή το τέλος της σειράς της τηλεοπτικής σειράς Gotham και την έναρξη των γυρισμάτων της ταινίας Suicide Squad (βλέπε παρακάτω υποενότητα), είναι μια πολύ καλή ευκαιρία να κάνουμε μια ενδιαφέρουσα διαπίστωση σχετικά με τον Θρύλο του ήρωα.

Είναι -βλέπετε- αλήθεια πως και οι δύο αυτές παραγωγές κινούνται γύρω από τον θρύλο του Σκοτεινού Ιππότη, χωρίς αυτόν! Στην πρώτη περίπτωση δεν υπάρχει κανένας Batman, παρά μόνο ένας πιτσιρικάς Bruce που μετά βίας διατηρεί έναν πρωταγωνιστικό ρόλο στην σειρά! Στην περίπτωση του Suicide Squad το μόνο που έχουμε είναι οι "κακοί" του Batman που τρέχουν την υπόθεση. Ο Batman; Ποιος Batman; Δεν υπάρχει καν, όπως και τα διψήφιου αριθμού εικονογραφημένα που κυκλοφορούν αυτό το διάστημα από την DC με χαρακτήρες από τον θρύλο χωρίς όμως τον βασικό του ήρωα!

Είναι εύκολο να συμπεράνει λοιπόν κανείς, πως η μυθολογία του Batman είναι τόσο πλούσια και βαθιά που μπορεί να σταθεί χωρίς καν τον ήρωα της! Η ψυχοσύνθεση και η ιστορία του καθένα από τους χαρακτήρες της -είτε μιλάμε για τους διάσημους καλούς είτε για τους γνωστούς ή λιγότερους γνωστούς εχθρούς- είναι ιδιαίτερα ενδιαφέρουσα, τόσο που αξίζει να ασχοληθεί κανείς ακόμα κι αν δεν έχει το κίνητρο μιας περιπέτειας με ήρωα τον Batman.

Αυτό δείχνει ουσιαστικά το ότι αυτός δεν είναι ένας απλά χάρτινος ήρωας, αλλά μία φιλοσοφία άξια μελέτης και προβληματισμού, γεμάτη από διδαχές με τις οποίες αξίζει να μελετήσει και να ασχοληθεί κανείς. Αυτός είναι ο θρύλος του Batman που κάθε μήνα μελετάμε εδώ στο yannidakis!  +Yanni Spiridakis 

 ΕΙΚΟΝΟΓΡΑΦΗΜΕΝΑ (COMICS) 

THE DARK KNIGHT III: THE MASTER RACE
Κεραυνός εν αιθρία! Ο Frank Miller ανακοίνωσε το τρίτο και τελευταίο μέρος της τριλογίας του που ξεκίνησε πριν 30 χρόνια και συνέχισε το 2002. Το νέο βιβλίο θα αποτελείται από 8 μέρη και θα κυκλοφορήσει το φθινόπωρο. Προς το παρόν δεν έχουμε καθόλου στοιχεία για την πλοκή πέρα από μια εικονογράφηση που εμπλέκει το σήμα του Superman...

ΕΙΚΟΝΟΓΡΑΦΗΜΕΝΕΣ ΣΕΙΡΕΣ ΣΕ ΣΥΝΕΧΕΙΕΣ
Βρείτε εδώ εικονογραφημένες ιστορίες με τον Batman και τους άλλους χαρακτήρες του θρύλου και ακολουθήστε τις μήνα προς μήνα.

DC THE NEW 52
Οι τελευταίες σειρές όλων των εικονογραφημένων του Batman και των υπολοίπων χαρακτήρων του θρύλου.

DC UNIVERSE
Διάφορες δευτερεύουσες ιστορίες με τον θρύλο του Batman και τους συμμάχους του

TOP RATED
Βρείτε εδώ τις πιο πολυδιαβασμένες ιστορίες, τα κλασικά εικονογραφημένα καθώς & τα καλύτερα σύγχρονα από τις περιπέτειες του Batman και των άλλων χαρακτήρων του θρύλου.

ΟΙ ΔΗΜΙΟΥΡΓΟΙ

 ΠΑΡΑΓΩΓΕΣ ΚΙΝΟΥΜΕΝΗΣ ΕΙΚΟΝΑΣ 

BATMAN v SUPERMAN: DAWN OF JUSTICE
:[ Τον περασμένο μήνα είδαμε λεπτομέρειες σχετικές με το trailer που κυκλοφόρησε, όμως δεν πρόλαβα να σας γράψω τι περιείχαν τα 5 δευτερόλεπτα παραπάνω που έδειξαν στους κινηματογράφους ΙΜΑΧ. Ο Superman ανεβασμένος σε ένα ύψωμα και ο Batman να τον περιμένει. Και οι δύο με ένα πολύ εχθρικό βλέμμα ώσπου ο ένας κατευθύνεται με μεγάλη ταχύτητα εναντίον του άλλου. Λίγο πριν την σύγκρουση το trailer ολοκληρώνεται!
:[ Κυκλοφόρησαν και οι δύο πρώτες επίσημες αφίσες της ταινίας. Η μία αφορά τον Batman και η άλλη τον Superman
:[ Ο Snyder μας έδωσε μία ακόμα φωτογραφία της στολής του Batman.
:[ O αθλητής DeAndre Jordan είχε την ευκαιρία να μπει μέσα στο καινούριο Batmobile σε ένα πολύ ενδιαφέρον video στο οποίο βλέπουμε σε μικρογραφίες ακριβή αντίγραφα των στολών των τριών ηρώων της ταινίας μέσα από το μουσείο του ήρωα!
:[ Ο Neil deGrasse Tyson εργάστηκε για την ταινία και αποκάλυψε πως στην υπόθεση ο Batman δίνει λόγο στον δήμαρχο κι έτσι συνεργάζεται με τις αρχές. Αντίθετα ο Superman κάνει ότι θέλει, όποτε το θέλει χωρίς να λογοδοτεί πουθενά, κάτι που ουσιαστικά έχει φέρει τον κόσμο υπέρ του Batman ο οποίος θεωρείται ο επίσημος ήρωας! Με βάση αυτό, γίνεται πλέον βέβαιο πως ο Gordon δεν υπάρχει στην ταινία και μάλιστα θα θεωρείται νεκρός στην υπόθεση.
:[ Αυτό δεν είναι επίσημο -ακόμα- αλλά έχουμε σε σκίτσα την νέα Wonder Woman αλλά και το Batwing που προσωπικά τα ψηφίζω ενθουσιασμένος!!!

GOTHAM
S1.E20. Under The Knife. Για δεύτερο επεισόδιο αναζητούμε τον Ogre ο οποίος αυτή τη φορά πλησιάζει τον Gordon. Την ίδια ώρα ο Bruce θα πάει σε επίσημο χορό με την Selina με σκοπό πάντως να παρακολουθήσει τις δράσεις των διοικούντων του ομίλου του.
SI.E21. THE ANVIL OR THE HAMMER. Στο τρίτο επεισόδιο θα πιάσει τελικά ο Gordon τον Ogre αφού πρώτα τον βοήθησε και πάλι ο Oswalt και αφού εκείνος σκότωσε τους γονείς της Batbara! Στο μεταξύ βλέπουμε τον μικρό Bruce να εξερευνεί τον όμιλο του μαθαίνοντας πάντως πως ο πατέρας του ήταν μεν καλός αλλά και διεφθαρμένος(;). Ενδιαφέρον προκαλεί και η εμφάνιση του Fox που δείχνει από την αρχή να συμπαθεί τον νεαρό ιδιοκτήτη. Ενδιαφέρον προκαλεί και η τελική μεταστροφή του Edward που όχι μόνο θα τεμαχίσει το πρώτο του θύμα αλλά θα αρχίσει να δείχνει τις αινιγματικές του αρετές. Τέλος, ο Oswald κατάφερε ότι ήθελε, να ξεκινήσει δηλαδή, έναν μεγάλο πόλεμο συμμοριών μεταξύ Maroni και Falcone, αφού οι πρώτοι θα ζητήσουν εκδίκηση σε μία μάχη που αναγκάζει την αστυνομία να ανακαλέσει κάθε άδεια αστυνομικού!
S1.E22.ALL HAPPY FAMILIES ARE ALIKE. Ο πόλεμος των συμμοριών δείχνει να ολοκληρώνεται όταν ο Maroni θα σκοτωθεί, ο Falcone θα αποχωρήσει και ο Penguin όπως όλα δείχνουν θα επωφεληθεί αναλαμβάνοντας αυτός τα ηνία της νύχτας... Την ίδια ώρα η Barbara και η γιατρός Thompkins θα έχουν μακάβρια εξέλιξη στην σχέση τους. Τέλος η επιμονή του Bruce να μάθει για τον πατέρα του θα τον οδηγήσει στο μυστικό του κρησφύγετο στην υπόγεια σπηλιά του σπιτιού...
:[ Ο πρώτος κύκλος μόλις ολοκληρώθηκε όμως ήδη έχουμε πάρει γραμμή για τον δεύτερο του οποίου τα γυρίσματα ξεκινούν τον Ιούνιο και το σενάριο γράφεται αυτές τις μέρες. Όπως μάθαμε από επίσημα χείλη, στον δεύτερο κύκλο θα δούμε έναν Edward Nigma που πλέον θα βαίνει προς το κακό αλλά και έναν Oswald ο οποίος θα είναι ο νονός που πάντοτε οραματιζόταν. Σημειώνουμε επίσης, πως ο κόσμος ενδιαφέρεται για τον Joker ο οποίος εμφανίστηκε σαν τον Jeorme και μάλλον αυτό δεν θα διαψευτεί αλλά δε σημαίνει κιόλας ότι θα είναι ο Joker αφού είμαστε μακριά από αυτό. Τέλος, μάθαμε πως ο μικρός Bruce θα ανακαλύψει φέτος την σπηλιά και μαζί με αυτή και μυστικά του πατέρα του που του δίνουν το έναυσμα για μια ηρωική διπλή ζωή...

SUICIDE SQUAD
:[ Αρκετά με τα teasers. Επιτέλους βλέπουμε την πρώτη επίσημη φωτογραφία του νέου Joker επ' αφορμής της 75ης επετείου του! Λίγο νωρίτερα είχε διαρρεύσει η πρώτη φωτογραφία του νέου Joker μέσα από μία κρυφή φωτογράφιση από το κινητό του Leto!
:[ Λίγο αργότερα ο Leto έβγαλε μία selfie δείχνοντάς μας πως έχει μεταμορφωθεί για τον ρολό σωματικά! Παράλληλα, θέλοντας προφανώς να προκαλέσει, φόρεσε και ένα μπλουζάκι του Superman. Σωστό! Ο εχθρός του εχθρού μου, είναι φίλος μου!
:[ Να και κάτι που δεν τολμούσαμε να παρακαλέσουμε φανερά. Ο Ben Affleck ταξίδεψε στο Τορόντο όπου διεξάγονται τα γυρίσματα και μάλιστα... εθεάθη με ρούχα Bruce Wayne στον χώρο των γυρισμάτων. Δεν είναι επίσημο, αλλά ο Batman θα έχει μια μικρή εμφάνιση στην ταινία! Και ακριβώς την επόμενη μέρα, είδαμε φωτογραφίες του ντυμένος Batman ακριβώς στο σημείο των γυρισμάτων. Υποτίθεται πως προσπαθούν να το καλύψουν, όμως θα δείτε και τις μπότες και τα κέρατα της μάσκας του.
:[ Κυκλοφόρησε και η πρώτη επίσημη εμφάνιση όλων των υπολοίπων χαρακτήρων. Σε μία... ομαδική φωτογραφία διακρίνει κανείς κατά σειρά τους: Slipknot, Captain Boomerang, Enchantress, Rick Flagg, Harley Quinn, Deadshot, Killer Croc, El Diablo, Katana. Ειδικά για την Harley Quinn είδαμε ακόμα περισσότερες φωτογραφίες από τα γυρίσματα, αλλά και ένα σύντομο και ωραίο video από τα γυρίσματα.

THE DARK KNIGHT TRILOGY
Ύστερα από τόσο καιρό ο Nolan αποκάλυψε ποια ήταν η αγαπημένη του σκηνή από όλες του τις ταινίες. Προφανώς αναφέρθηκε από τεχνικής απόψεως και όχι σε σημασία. Τον γοήτευσε η δυσκολία των γυρισμάτων, η εργασία του επιτελείου και η δουλειά που έγινε χωρίς πολύπλοκα και σύγχρονα ειδικά εφέ. Είστε έτοιμη να αιφνιδιαστείτε; Δείτε την σκηνή!

BATMAN ΣΤΟΥΣ AVENGERS
Όχι βέβαια, απλά σε πρόσφατη συνέντευξη του, ο σκηνοθέτης της ταινίας Avengers, Joss Whedon (που είναι μεγάλος θαυμαστής του Σκοτεινού Ιππότη) δήλωσε πως πολύ θα ήθελε να σκηνοθετήσει έναν τέτοιο ήρωα. "Και ποιος δεν θα τον ήθελε" δήλωσε!

 ΑΛΛΕΣ ΕΚΔΟΣΕΙΣ 

BATMAN: ARKHAM KNIGHT
:[ Α-πι-στε-υτό trailer κυκλοφόρησε για το παιχνίδι το οποίο και είναι καθαρά για άνω των 17 ετών. Σε αυτό, βλέπουμε για πρώτη φορά Nightwing, Robin, αλλά και Catwoman να συνεργάζονται μαζί με τον ήρωα που πλαισιώνεται από ένα απίστευτο πολυμορφικό Batmobile.
:[ Ανακοινώθηκαν οι απαιτήσεις συστήματος για το παιχνίδι στην έκδοση Η/Υ. Θα τις βρείτε αναλυτικά στο ελληνικό techblog.
:[ Όπως έγινε γνωστό ο παίκτης θα μπορεί να χρησιμοποιεί και την Batgirl ως playable χαρακτήρα και μάλιστα με εντυπωσιακά γραφικά!

ΦΙΓΟΥΡΕΣ
Γι' αυτόν τον μήνα η DC Collectibles μας φέρνει αυτό που χρωστούσε περισσότερο απ' όλα, δηλαδή τον Joker! Ο πρίγκιπας του εγκλήματος έρχεται από τη σειρά "Batman The Animated Series" και όπως πάντα μας εντυπωσιάζει από την ακρίβεια και τα χαρακτηριστικά του!

Ο MR FREEZE ΕΠΕΣΤΡΕΨΕ
Καλεσμένος σε αμερικάνικη εκπομπή, ο Arnold Schwarzenegger δέχτηκε να παίξει λίγο από τους πιο σημαντικούς ρόλους της καριέρας του. Ανάμεσα τους και ο χαρακτήρας του Mr. Freeze που έχει πολύ πλάκα!

SUPER CAFE
Το γνωστό πια Super Cafe με τον Batman και τον Superman να τα λένε πίνοντας καφέ, βγήκε και πάλι με θέμα το trailer αλλά προσωπικά δεν μου άρεσε αυτή τη φορά.

ΜΙΑ ΑΠΙΣΤΕΥΤΗ ΤΣΟΥΛΗΘΡΑ
Στο θεματικό πάρκο 6 flags υπάρχει πάντοτε μία τσουλήθρα με θέμα τον Batman (το 1997 μάλιστα την είχα επισκεφτεί κι εγώ). Φέτος όμως οι διοργανωτές ετοίμασαν κάτι απίστευτο που το ονόμασαν "Batman ride". Είναι τόσο ψηλή κι απότομη που ειλικρινά δεν ξέρω αν θα πετύχει. Δείτε και θα καταλάβετε...

σχόλια; αντιρρήσεις; ερωτήσεις;
ΠΡΟΣΘΕΣΤΕ ΤΟΝ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΙΣΜΟ ΣΑΣ
ΠΑΝΩ ΣΤΟ ΣΗΜΕΡΙΝΟ ΘΕΜΑ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Προβληματίστηκες; σχολίασε το