Δευτέρα 4 Μαΐου 2015

EPΩΤΗΜΑ ΜΑΙΟΥ ~ η δίκη του αιώνα


Καληνωρίσματα από το +yannidakis
Μέσα στην ερχόμενη εβδομάδα ξεκινά η μεγαλύτερη δίκη στην ελληνική ιστορία. Τι Κοσκωτάς και Τσοχατζόπουλος, εδώ μιλάμε για το πρώτο πρώην και νυν πολιτικό κόμμα εντός της ελληνικής Βουλής, του οποίου τα μέλη δικάζονται για δολοφονίες, συμμορίες, εγκληματικές οργανώσεις και πάει λέγοντας.
imageΧιλιάδες σελίδες δικογραφίας σε εβδομήντα κατηγορούμενους, κάποιοι από τους οποίους είναι εν ενεργεία βουλευτές, κάποιοι από τους οποίους είναι προφυλακισμένοι και κάποιοι από τους οποίους είναι και τα δυο μαζί! Πάνω από εκατό δικηγόροι, δεκάδες μάρτυρες υπεράσπισης, αλλά και δεκάδες δημοσιογράφοι από κάθε γωνιά του πλανήτη και αμέτρητοι αστυνομικοί που θα προστατεύουν την διαδικασία από τους θερμόαιμους αντιφασίστες διαδηλωτές που τις πρώτες μέρες θα διαδηλώνουν έξω απ’ το δικαστήριο απ’ τη μια μεριά του δρόμου και τους υποστηρικτές της Χρυσής Αυγής από την άλλη. Τυχόν αδράνεια θα οδηγήσει σε σύγκρουση με πολλές διαστάσεις.
Πέρα όμως από όλα τα γύρω-γύρω ο σκοπός είναι να παρθούν οι σωστές αποφάσεις και να απονεμηθεί δικαιοσύνη. Εξαιτίας της υπόθεσης αυτής, νομίζω πως όλοι μας -λίγο-πολύ- έχουν άποψη και μπορούν να εκφέρουν γνώμη για το τι τελικά θα είναι δίκαιο για τους ανθρώπους της Χρυσής Αυγής. Στο Ερώτημα αυτού του μήνα ρωτάμε δυο-τρία πράγματα γενικά για τους κατηγορούμενους αν και φυσικά η διαδικασία που θα ακολουθηθεί από μεθαύριο αφορά τον κάθε ένα ξεχωριστά.
Ας ξεκινήσουμε λοιπόν:
  • Είστε υπέρ της πλήρης καταδίκης των κατηγορούμενων και διάλυση του κόμματος της Χρυσής Αυγής αφού εγκληματίες το δημιούργησαν και πάτησαν επί πτωμάτων ώστε να το φέρουν στο σημείο που βρίσκεται. Οι δολοφόνοι να τιμωρηθούν ως δολοφόνοι και οι υπόλοιποι να λάβουν ποινές σύστασης εγκληματικής οργάνωσης και όλων των σχετικών παραπτωμάτων ακόμα και χωρίς ελαφρυντικά, αφού αυτό που πρεσβεύουν είναι ο κατακριτέος φασισμός και ναζισμός που είναι ένα και το αυτό, ενώ οι απόψεις περί εθνικισμού είναι επίσης κατακριτέες.
  • Είστε υπέρ της καταδίκης μέρος των κατηγορουμένων που θα αποδειχτεί πως είναι δράστες εγκληματικών ενεργειών. Η ιδεολογία κάποιου ακόμα κι αν αυτή είναι σε κάποιο άκρο δεν πρέπει ούτε να τιμωρείται, ούτε να κατακρίνεται σε μία κοινωνία η οποία υποτίθεται πως χαρακτηρίζεται από ελευθερία ιδεών και έκφρασης. Συνεπώς το κόμμα της Χρυσής Αυγής που εκλέχτηκε νόμιμα στην τρίτη θέση του ελληνικού κοινοβουλίου δεν θα πρέπει να έχει επιπτώσεις.
Αρχικά είχα σκεφτεί να βάλω περισσότερα ερωτήματα, όμως στην πορεία διαπίστωσα πως όλοι μας συμφωνούμε πως ένας δολοφόνος πρέπει να σαπίσει στην φυλακή. Αυτό που αξίζει να ερευνήσουμε στο Ερώτημα του μήνα είναι το κατά πόσο πρέπει να την πληρώσει ένα ολόκληρο νόμιμα εκλεγμένο κόμμα μαζί με εκείνους, απλά και μόνο επειδή εκπροσωπεί ένα άκρο το οποίο δεν έχουμε ζήσει ξανά τα τελευταία χρόνια σε αντίθεση με το άλλο άκρο το οποίο έχουμε συνηθίσει πλέον.

Ο λόγος σε εσάς. Ψηφίζετε πάνω και δεξιά της σελίδας σε μία ψηφοφορία που στο yannidakis θα κρατήσει έναν μήνα, αλλά στα δικαστήρια ίσως και περισσότερο από ένα έτος. Καλή υπομονή σε όλους μας!


σχόλια; αντιρρήσεις; ερωτήσεις;
ΠΡΟΣΘΕΣΤΕ ΤΟΝ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΙΣΜΟ ΣΑΣ ΨΗΦΙΖΟΝΤΑΣ ΣΤΗΝ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΗ ΨΗΦΟΦΟΡΙΑ ΑΠΟ ΕΔΩ ή ΠΑΝΩ ΚΑΙ ΔΕΞΙΑ ΤΗΣ ΣΕΛΙΔΑΣ 

4 σχόλια:

  1. Με δεδομένο ότι ΜΜΕ και κόμματα μας ΕΧΟΥΝ ΦΛΟΜΩΣΕΙ στα ψέματα και στις υπερβολές, με βάση ποια λογική πιστεύετε ότι η ΧΑ είναι εγκληματική οργάνωση;
    Τα ΜΜΕ και τα «δημοκρατικά» κόμματα έχουν βγάλει εκ των προτέρων την ετυμηγορία πράγμα που δεν μου φαίνεται και τόσο δημοκρατικό. Περισσότερο Σταλινικό καθεστώς μου θυμίζει.
    Αλλά τέλος πάντων αν καταδικαστεί η ΧΑ, όλοι αυτοί (πολιτικοί, καναλάρχες κλπ) που έχουν καταληστέψει την Ελλάδα και έχουν χρεώσει και τα δισέγγονά σας τι θα γίνουν; Μήπως θα έπρεπε να ασχοληθούμε με αυτούς; Ή ΜΗΠΩΣ η οπερέτα με την ΧΑ χρησιμεύει για να ασχολούνται οι ψηφοφόροι-πρόβατα με σαχλαμάρες και να ξεχνάνε το κύριο και ΜΟΝΙΜΟ πρόβλημα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. όλα όσα αναφέρεις είναι σημαντικά αλλά ανήκουν σε ένα άλλο πολύ ενδιαφέρον θέμα. Αυτό δεν αναιρεί τη σημαντικότητα του πορίσματος στην δική της Χ.Α.
      ελπίζω να ψήφισες!

      Διαγραφή
  2. Ειμαστε σοβαροι? Θα συμφωνησω απολυτα με το Μιχαλη Κ. Το κατεστημενο φοβαται τη Χρυση Αυγη γιατι αυτο το κομμα δεν παιζει με τους δικους του κανονες, οποτε εχουν πεσει να φιμωσουν να διαστρεβλωσουν και να εξαφανισουν το νομιμα εκλεγμενο κομμα που λεγεται Χρυση Αυγη. Ας αφησουμε τη δικαιοσυνη να κανει τη δουλεια της χωρις πιεση απο τα μεγαλα συμφεροντα..

    Βακης

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. προσυπογράφω σε αυτό.
      ελπίζω να ψήφισες στην ηλεκτρονική ψηφοφορία!

      Διαγραφή

Προβληματίστηκες; σχολίασε το