Παρασκευή 31 Ιουλίου 2015

ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΙΣΜΟΣ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗΣ ~ όταν το eurogroup μας πρότεινε αναπτυξιακά μέτρα!

Καληνωρίσματα από το +yannidakis 
Είναι λίγο ειρωνικό το σημερινό κείμενο. Βλέπετε, έπεσε στα χέρια μου μια πρόταση του Euroworking group από τον Απρίλιο του 2014 που αφού έκανε θετική αναφορά στην πρόοδο της Ελλάδας (βρισκόμαστε στο δεύτερο μνημόνιο) άρχισε να μιλάει για ανάπτυξη.

Πριν από όλα όμως μίλησε για χαμηλότερο συντελεστή φορολογίας στις επιχειρήσεις, περικοπές στις ασφαλιστικές εισφορές, ευέλικτη αγορά εργασίας και εκσυγχρονισμό της παραγωγικής δομής! Διαβάζοντας αυτά, ειλικρινά σε πιάνει μελαγχολία πως αυτό το καταραμένο Eurogroup ένα χρόνο μετά όπλισε το περίστροφο προτάσσοντας το στον κορμό της χώρας με εντελώς αντίθετες πολιτικές από εκείνες που οι ίδιοι είχαν προτείνει.

Η ιστορία συνεχίζεται με τις προτάσεις τους περί ανάπτυξης που θα έπρεπε να επικεντρωθούν στα εξής:
-Τουρισμός
-Πρωτογενής παραγωγή και μεταποίηση αγροτικών προϊόντων
-Ενέργεια
-Διαμετακομιστικό εμπόριο & Συνδυασμένες μεταφορές
-Έρευνα, Τεχνολογία & Καινοτομία
-Βιομηχανία Φαρμάκων
-Βιομηχανία μετάλλων και δομικών υλικών
-Ναυτιλία και συναφείς δραστηριότητες
-Εμπορεύσιμες υπηρεσίες

Αυτό το κομμάτι είναι αδύνατο να το ξεχάσουμε. Είναι η παρακαταθήκη μας για μια ελπίδα όταν το 2015 του 4% ύφεση, τελειώσει δίνοντάς την θέση του σε ένα πιθανώς επίσης υφεσιακό 2016, που όμως θα έχει και πάλι προοπτικές. Είναι ζήτημα της κυβέρνησης -της όποιας κυβέρνησης- να ελιχθεί πολιτικά ώστε να κάνει την ύφεση και πάλι ευκαιρία για ανάπτυξη. Αυτό όμως απαιτεί πολιτική βούληση και τεχνική γνώση. Το έχουν; +Yanni Spiridakis

σχόλια; αντιρρήσεις; ερωτήσεις;
ΠΡΟΣΘΕΣΤΕ ΤΟΝ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΙΣΜΟ ΣΑΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Προβληματίστηκες; σχολίασε το