Δευτέρα 13 Ιουλίου 2015

ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΙΣΜΟΣ ΔΕΥΤΕΡΑΣ ~ που πήγαν οι χορευτές στο σύνταγμα; #ΤhisIsACoup

Καληνωρίσματα από το +yannidakis 
Ύστερα από 17 ώρες ολοκληρώθηκε η Σύνοδος των ηγετών της Ευρώπης που διαδέχτηκε την σφαγή του Σαββάτου στο Eurogroup του Σαββάτου. Όταν στο εξωτερικό έλεγαν ότι το δημοψήφισμα είναι λάθος και ενδεχόμενο "Όχι" μπορεί να σημαίνει grexit και ακόμα σκληρότερα μέτρα, στην Ελλάδα έλεγαν ότι αποτελεί μία μπλόφα απειλής.

Κάθε άλλο παρά μπλόφα ήταν τελικά. Το σχέδιο grexit ήταν έτοιμο όπως δήλωσε ο ίδιος ο πρωθυπουργός και το Όχι σε μία άσχημη πρόταση, έγινε ένα αναγκαστικό Ναι σε μία πρόταση λαιμητόμο. Και όλοι εκείνοι που χόρευαν την προηγούμενη Κυριακή έξω απ' το Σύνταγμα, τώρα τι θα κάνουν;

Σε κάθε περίπτωση πρέπει να σημειώσουμε πως η κυβέρνηση του Αλέξη Τσίπρα με συνεχόμενα λάθη και καθυστερήσεις οδήγησαν την χώρα σε απίστευτο εξευτελισμό τον οποίο με πολύ χαρά οι Γερμανοί επιδίωξαν και τον οποίο ακόμα και οι σκληροί Ολλανδοί δεν θέλησαν να τραβήξουν τόσο πολύ. Η στήριξη της Γαλλίας ήταν καθοριστική, καθώς όχι μόνο υπερασπίστηκε τα λεφτά που μας έχει δανείσει αλλά με ηγετική εκπροσώπηση στην Ευρώπη απέδειξε την έννοια της ευρωπαϊκής αλληλεγγύης.

Δεν θέλω να σχολιάσω τα μέτρα. Ως και αυτή τη στιγμή δεν τα ξέρουμε αναλυτικά και ενώ ξέρουμε πάνω-κάτω ότι θα είναι υφεσιακά εντούτοις μένει να δούμε με τι αναπτυξιακά θα συνοδεύονται για να πειστούμε ότι είναι όντως βιώσιμη η συμφωνία.

Τέλος, θέλω να δούμε τις επόμενες μέρες τη νέα κυβέρνηση Τσίπρα που τώρα πρέπει, μετά την αϋπνία στις Βρυξέλλες, να τρέξει εναντίον των ίδιων του των συντρόφων αφενός για να τους πείσει και αφετέρου για να τους ανασχηματίσει, καθώς μετά τις δεδομένες απώλειες που θα έχει, έως την Τετάρτη θα πρέπει να έχει ομοιογένεια στην κυβέρνηση του για να ψηφίσει τα πρώτα μέτρα. Αυτό θα είναι το καλό σενάριο για τον Αλέξη, γιατί στο βάθος υπάρχει πάντα η αναγκαστική παραίτησή του για μία κυβέρνηση τεχνοκρατών.

Καλώς ορίσαμε λοιπόν στο νέο τρίτο Μνημόνιο. Μπορεί το πρώτο να ήρθε στη ζωή μας από τα λάθη των κυβερνήσεων 1975-2008 και το δεύτερο από την μη πλήρη εφαρμογή του πρώτου. Το τρίτο όμως, ήρθε από την καθυστέρηση και τα λάθη μιας κυβέρνησης μόλις έξι μηνών!!! +Yanni Spiridakis

σχόλια; αντιρρήσεις; ερωτήσεις;
ΠΡΟΣΘΕΣΤΕ ΤΟΝ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΙΣΜΟ ΣΑΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Προβληματίστηκες; σχολίασε το