Δευτέρα 28 Σεπτεμβρίου 2015

ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΙΣΜΟΣ ΔΕΥΤΕΡΑΣ ~ ανοίγει ο ασκός του αιόλου με την ανεξαρτησία της καταλονίας;

Καληνωρίσματα από το +yannidakis 
Την περασμένη Παρασκευή ο λαός της Καταλονίας ψήφισε για τους τοπικούς αντιπροσώπους του με ένα αποτέλεσμα που θα γράψει ιστορία, αφού περίπου το μισό εκλογικό σώμα ψήφισε κόμματα που μεταξύ άλλων προωθούν την ανεξαρτησία της Καταλονίας από την Ισπανία.
Οι Καταλανοί έστειλαν χθες ένα ηχηρό μήνυμα στην ισπανική κεντρική διοίκηση και πλέον ο αποσχισμός είναι πιο κοντά από ποτέ. Ο στόχος πλέον για εκείνους είναι να πετύχουν την διεξαγωγή ενός νόμιμου και έγκυρου δημοψηφίσματος όπου ο λαός με ελευθερία θα επιλέξει την ανεξαρτητοποίηση του ή την παραμονή στο ισπανικό κράτος.

Το κλειδί είναι ακριβώς η διεξαγωγή του δημοψηφίσματος. Κάτι που ορισμένους μήνες νωρίτερα είχαν πετύχει οι σκωτσέζοι οι οποίοι κατάφεραν να πράξουν αντίστοιχα, όμως έστω και με μικρή διαφορά αποδείχτηκε πως η επιρροή της Βρετανίας και ο φόβος της απομόνωσης ήταν ισχυρότεροι παράγοντες απ' ότι η ανάγκη για ανεξαρτησία. Ωστόσο στο ζήτημα της Καταλονίας τα πράγματα δείχνουν να μην είναι οριακά καθώς η θέληση των ντόπιων για ανεξαρτησία δείχνει ισχυρότεροι.

Και αν τελικά επιτευχθεί, ανοίγει ο ασκός του Αιόλου; Ποιοι θα ακολουθήσουν; Υπάρχουν πολλές εκκρεμείς υποθέσεις εκεί έξω σε Γαλλία, Γερμανία και Ελλάδα (με την Κρήτη), οπότε το μέλλον αναμένεται ιδιαιτέρως ενδιαφέρον... +Yanni Spiridakis

σχόλια; αντιρρήσεις; ερωτήσεις;
ΠΡΟΣΘΕΣΤΕ ΤΟΝ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΙΣΜΟ ΣΑΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Προβληματίστηκες; σχολίασε το