Τρίτη 8 Σεπτεμβρίου 2015

ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΙΣΜΟΣ ΤΡΙΤΗΣ ~ βοηθήστε τους νέους που τριγυρίζουν στους δρόμους

Καληνωρίσματα από το +yannidakis 
Ο χώρος εργασίας μου είναι κοντά σε μία περιοχή που βολεύει τους φοιτητές να φτάνουν πιο εύκολα στο κέντρο της πόλης αλλά και από την άλλη μεριά στο Πανεπιστήμιο και το ΤΕΙ του Ηρακλείου. Έτσι στις γύρω πολυκατοικίες υπάρχουν πολλοί φοιτητές που εκμεταλλεύονται τις αστικές συγκοινωνίες και την γενικότερη πολυσύχναστη περιοχή.

Αυτές τις μέρες όμως -όπως και κάθε χρόνο- παρατηρώ φοιτητές με τους γονείς του να αλωνίζουν την περιοχή ψάχνοντας απεγνωσμένα για το μέρος που θα στεγάσουν τα όνειρα και τις ελπίδες των πρωτοετών. Απ' τη μια, ο ενθουσιασμός του νέου φοιτητή και από την άλλη το άγχος του γονιού που βλέπει τα έξοδα του οικογενειακού προϋπολογισμού να πολλαπλασιάζονται πλέον.

Αν το έχετε ζήσει είτε ως φοιτητές είτε ως γονείς, θα ξέρετε καλύτερα γιατί άγχος και ανησυχία μιλάω. Μπείτε στη θέση του φοιτητή που με βάση το εισόδημα αναζητά ένα διαμέρισμα όπως τους τελευταίους μήνες το ονειρευόταν και αντίστοιχα μπείτε στη θέση του γονιού που ξέρει πως μετά από αυτή τη διαδικασία θα πρέπει να αποχωρήσει αφήνοντας για πρώτη φορά μόνο του το παιδί και ελπίζοντας πως η δεκαοχτάχρονη κοινή συμβίωση θα του έδωσε τα απαραίτητα εφόδια για το νέο μικρό νοικοκυριό του!

Αν δείτε αυτές τις μέρες νεαρά παιδιά με γονείς και εφημερίδες στο χέρι, σταθείτε μισό λεπτό και βοηθήστε τα. Δώστε τους συμβουλές για τις γειτονιές, τις συγκοινωνίες ή ότι θεωρείται χρήσιμο. Το ίδιο θα θέλατε να είχαν κάνει κι εσάς όταν σπουδάζατε, το ίδιο θα θέλετε να κάνουν και όταν το παιδί σας βρεθεί στη θέση των άλλων. +Yanni Spiridakis

σχόλια; αντιρρήσεις; ερωτήσεις;
ΠΡΟΣΘΕΣΤΕ ΤΟΝ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΙΣΜΟ ΣΑΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Προβληματίστηκες; σχολίασε το