Πέμπτη 19 Νοεμβρίου 2015

ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΙΣΜΟΣ ΠΕΜΠΤΗΣ ~ σκάνδαλο ντόπινγκ στην ρωσία και σκάνδαλο συγκάλυψης στην ομοσπονδία

Καληνωρίσματα από το +yannidakis 
Ειλικρινά σκεφτόμουν να μην ασχοληθώ με το θέμα, όμως η ανάγκη για... επικαιρότητα με νίκησε. Η Ρωσία αποδείχτηκε πως ήτανε "ντοπέ" τουλάχιστον στον στίβο και ξαφνικά όλοι μένουμε συγκλονισμένοι παρακολουθώντας τις εξελίξεις.

Η Παγκόσμια Ομοσπονδία στίβου αποφάσισε να αποβάλει την ρωσική ομοσπονδία για έναν χρόνο σύμφωνα με τα αποτελέσματα της ομοσπονδίας αντι-ντόπινγκ και αυτή η τιμωρία για κάποιον λόγο εμένα μου προξένησε αμφιβολίες και προβληματισμό. Αν η Ρωσία -η όποια Ρωσία- κορόιδευε τόσο καιρό τον κόσμο, τις αρχές, το ίδιο το άθλημα, πως είναι δυνατό με ένα χρόνο να ξεμπερδεύουμε όταν σε αντίστοιχες περιπτώσεις έχουμε δει πιο αυστηρές ποινές.

Τι συμβαίνει; Δεν τα βρήκαν στην προσπάθεια χρηματισμού; Αποφάσισαν να κάνουν κάθαρση στις τάξεις τους; Υπάρχει πολιτικό παιχνίδι που κατέληξε στο πλήγμα των πάντα μισητών ρώσων; Εννοείται ότι ποτέ δεν θα το μάθουμε αυτό, όμως δυο μέρες πριν η Παγκόσμια Ομοσπονδία έσκυψε το κεφάλι όταν έγινε γνωστό ότι ηγετικό στέλεχος της, βρέθηκε να έχει συμμετοχή σε συμφωνίες κάτω απ' το τραπέζι και σε υποθέσεις διαφθοράς.

Όπα! "Είπε ο γάιδαρος τον πετεινό, κεφάλα"! Με το παρόν δεν παίρνω σε καμία περίπτωση το πλευρό της Ρωσίας. Κάθε άλλο! Οποιοσδήποτε πιάνεται με παρανομίες -ειδικά στον τομέα του αθλητισμού που αποτελεί πρότυπο της νεολαίας- θα πρέπει να τιμωρείται αυστηρά. Αυστηρά  όμως, όχι κατά συνθήκη και κατά προτεραιότητα, όπως μου μυρίζει εδώ πέρα... +Yanni Spiridakis

σχόλια; αντιρρήσεις; ερωτήσεις;
ΠΡΟΣΘΕΣΤΕ ΤΟΝ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΙΣΜΟ ΣΑΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Προβληματίστηκες; σχολίασε το