Δευτέρα 23 Νοεμβρίου 2015

ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΙΣΜΟΣ ΔΕΥΤΕΡΑΣ ~ ούτε νέα ούτε δημοκρατία (και τι έμεινε)

Καληνωρίσματα από το +yannidakis 
Εχθές γίναμε μάρτυρες ενός πολιτικού και λειτουργικού φιάσκου με κωδική ονομασία "νέος πρόεδρος Νέας Δημοκρατίας". Χιλιάδες κόσμου εξαπατήθηκαν από τα ερασιτεχνικά λάθη της εταιρείας που είχε αναλάβει να φέρει σε πέρας το τεχνικό κομμάτι των εκλογών ανάδειξης νέου προέδρου στη Νέα Δημοκρατία, ανά την Ελλάδα.

Από το πρωί -οπότε και το ζήτημα έγινε γνωστό- οι υποψήφιοι μάλωναν μεταξύ τους ενώ την ίδια ώρα καλούσαν τους ψηφοφόρους τους να μην προσφύγουν στις κάλπες μέχρι νεωτέρας τουλάχιστον! Το μπάχαλο αυτό διέλυσε την διαδικασία μέχρι το τέλος της ημέρας.

Παρακολουθώντας πάντως και την εξέλιξη αυτής της άτυπης προεκλογικής περιόδου, θα έλεγα πως το κόμμα έχει έλλειψη ταυτότητας, ηθικής, πρωτοβουλίας και αυτοπεποίθησης. Συστατικά που θεωρούνται απαραίτητα για το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης σε περίοδο τέτοιας κρίσης. Χωρίς να έχω υπάρξει ποτέ ψηφοφόρος της Νέας Δημοκρατίας διαπιστώνω το πως το κόμμα πέφτει σε επίπεδο και βαρύτητα από την ημέρα που έπεσε από την κυβέρνηση.

Διάβασα στο twitter χθες το απόγευμα, από επίσημα χείλη της κυβέρνησης, πως ο ΣΥΡΙΖΑ επιζητά μία δυνατή και αξιότιμη αντιπολίτευση και γέλασα ειρωνικά. Αφού στην κυβέρνηση είδαν με ευχαρίστηση τη κατάντια του ανταγωνιστή τους, αποφάσισαν πως ήταν μια καλή ευκαιρία να το παίξουν "fair play" και να πετάξουν μία ανοησία στο διαδίκτυο. Το ίδιο κάπως και το ΠΑΣΟΚ που αυτή τη στιγμή, βλέπει την κυβέρνηση να αποτελεί ότι χειρότερο έχει συμβεί στην Ελλάδα από την μεταπολίτευση και την Νέα Δημοκρατία να γελοιοποιείται όπως αναφέρθηκε παραπάνω.

Αν η Ελλάδα χρειάζεται μια ισχυρή Νέα Δημοκρατία; Όχι απαραίτητα. Χρειάζεται ισχυρούς πολιτικούς με δυναμική και ιδέες. Χρειάζεται ανθρώπους με ικανότητα στο αποτέλεσμα, όχι πολιτικούς ρήτορες της εποχής του Αντρέα. Ποιος θα είναι ο επόμενος πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας; Χμ... Ας είναι ο λιγότερο πιθανός, ο λιγότερο προφανής. +Yanni Spiridakis

σχόλια; αντιρρήσεις; ερωτήσεις;
ΠΡΟΣΘΕΣΤΕ ΤΟΝ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΙΣΜΟ ΣΑΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Προβληματίστηκες; σχολίασε το