Παρασκευή 25 Δεκεμβρίου 2015

ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΙΣΜΟΣ ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΩΝ ~ χριστούγεννα ανακούφισης για δύο λόγους

Καληνωρίσματα από το +yannidakis 
Ας ακολουθήσουμε την επίσημη ιστορικότητα της ημέρας. Ο μικρός Χριστός γεννήθηκε διωκόμενος, σε έναν στάβλο και από την πρώτη έως την τελευταία ημέρα της ζωής έζησε έτσι. Θεωρητικά, πρακτικά, ιστορικά και θρησκευτικά, ότι πιο άγιο και αγνό είχε να επιδείξει αυτός ο κόσμος από καταβολής του, διώχθηκε μέχρις εσχάτων.

Αυτό σήμερα δημιουργεί μια ανακούφιση. Ανακούφιση για δύο λόγους. Από τη μια ο σημερινός πολιτισμός. Ξέρετε, αυτός ο πολεμοχαρής, ανώμαλος κόσμος που ενδιαφέρεται για τη βία και καθετί ανώμαλο ενώ απαξιώνει την αγάπη, την προσφορά και την αλληλεγγύη. Ανακουφίζομαι γιατί βλέπω ότι δεν κατάντησε ο άνθρωπος έτσι. Ήταν ανέκαθεν έτσι. Απλά δεν εξελίχτηκε. Δεν βελτιώθηκε, δεν νίκησε το κακό ότι κι αν τελικά είναι αυτό.

Από την άλλη ανακουφίζομαι γιατί ο Χριστός παρά τον βίο του, συγχώρεσε τον άνθρωπο. Τον λύτρωσε και θυσιάστηκε γι' αυτόν. Αυτό σημαίνει πως υπάρχει έλεος. Πως δεν είμαστε καταδικασμένοι, πως ακόμα και με τα λάθη και τα πάθη μας, μπορούμε να γίνουμε αποδεκτή από την ανώτερη δύναμη. Σημαίνει πως υπάρχει ελπίδα σωτηρίας ακόμα κι αν η... στατιστική λέει πως δεν πρόκειται να συμβεί!

Ανακουφισμένοι ή μη, εύχομαι να επηρεαστείτε από το πνεύμα της ημέρας και να βιώσετε την ελπίδα, ότι κι αν αυτή σημαίνει για εσάς προσωπικά. Καλά Χριστούγεννα! +Yanni Spiridakis

σχόλια; αντιρρήσεις; ερωτήσεις;
ΠΡΟΣΘΕΣΤΕ ΤΟΝ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΙΣΜΟ ΣΑΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Προβληματίστηκες; σχολίασε το