Δευτέρα 14 Δεκεμβρίου 2015

ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΙΣΜΟΣ ΔΕΥΤΕΡΑΣ ~ γράφτηκε ιστορία στη σαουδική αραβία & θα έχει θύματα

Καληνωρίσματα από το +yannidakis 
Αυτό το σαββατοκύριακο, ήταν ιστορικής σημασίας για τον πολιτισμό μας. Συγκεκριμένα για αυτόν της μουσουλμανικής παγκόσμιας κοινότητας, μιας και για πρώτη φορά στην ιστορία, στο βασίλειο της Σαουδικής Αραβίας, επετράπη στις γυναίκες να εκλέξουν και να εκλεχτούν. Σοκαριστικά και ασυνήθιστα γεγονότα δημοκρατίας, δηλαδή, σε μία χώρα που από τον νόμο οι γυναίκες όχι μόνο κυκλοφορούν με μπούρκα, αλλά οι άντρες τους έχουν κάθε έννομο δικαίωμα να τις λιθοβολούν, να τις δέρνουν, να τις σκοτώνουν, ακόμα και να τις τρώνε! Στα πιο χαλαρά δε, σημειώνω απλά πως δεν έχουν δικαίωμα να οδηγούν, ενώ για να εργαστούν ή να ταξιδέψουν πρέπει να έχουν επίσημα άδεια από τον πατέρα ή τον σύζυγό τους.

Κι όμως στην χώρα που φιλοξενείται η Μέκκα, οι γυναίκες και ψήφισαν και ψηφίστηκαν! Αφού όχι μόνο προσήλθαν μαζικά στις κάλπες -και μάλιστα με δωρεάν μεταφορά από τα σπίτια τους στα εκλογικά τμήματα- αλλά κατάφεραν να εκλεχτούν κιόλας! Από τους έξι χιλιάδες υποψηφίους άντρες και εννιακόσιες γυναίκες, πάνω από δεκαεφτά εκλέχτηκαν σε δημόσια αξιώματα, γράφοντας ιστορία.

Ο μουφτής βέβαια, προειδοποίησε πως αυτή η κίνηση θα ανοίξει τις πύλες της κολάσεως και δεν έχει άδικο. Βλέπετε, η ιστορία έχει δείξει πως αυτό θα φέρει μια επανάσταση με θύματα. Θύματα, μάλλον τις γυναίκες. Γιατί αν πλέον οι γυναίκες θα μπορούν να ασκούν κατά κάποιο τρόπο, εξουσία στα κοινά, σκεφτείτε τι πόλεμος συμφερόντων θα ξεσπάσει που οι άντρες θα μπορούν να ασκούν εξουσία πάνω (και) σε αυτές τις γυναίκες. Αν μία γυναίκα ψηφίστηκε για να στηρίξει ένα έργο και δέχεται απειλές βασανισμού από τον ίδιο της τον άντρα, τότε τι είδους συζήτηση κάνουμε εδώ πέρα; Πρόκειται για το φαίνεσθαι και μόνο και καμία σχέση δεν έχει με την πραγματικότητα.

Προφανώς στην Σαουδική Αραβία, τα κάνουνε όλα ανάποδα. Διότι θα έπρεπε να υπάρχουν θεσμοθετημένοι νόμοι που θα προστάτευαν πρώτα την γυναίκα από την πάσης μορφής βίας, ώστε κι αυτή μετά να έχει την ελευθερία να ασκήσει δικαιώματα από την όποια θέση. Αλλά αυτό φαντάζομαι θα γίνει στόχος των... νέων πολιτικών γένους θηλυκού και θα προσεγγιστεί με οποιοδήποτε κόστος μακροπρόθεσμα. Εξού και γιατί ανέφερα εξαρχής πως πρόκειται για μια επανάσταση. Με θύματα. +Yanni Spiridakis

σχόλια; αντιρρήσεις; ερωτήσεις;
ΠΡΟΣΘΕΣΤΕ ΤΟΝ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΙΣΜΟ ΣΑΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Προβληματίστηκες; σχολίασε το