Δευτέρα 1 Φεβρουαρίου 2016

ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΙΣΜΟΣ ΔΕΥΤΕΡΑΣ ~ η ελευθερία στο διαδίκτυο είναι εγκληματική

Καληνωρίσματα από το +yannidakis 
Το σημερινό θέμα μας έχει προβληματίσει ξανά και όπως και τότε, πάλι δεν πρόκειται να εξαντληθεί σήμερα. Απλά θα αγγίξουμε μία μόνο πτυχή του. Για παράδειγμα, πρέπει να ξεκαθαρίσουμε πως η ελευθερία του λόγου είναι αδιαπραγμάτευτη και το ίδιο και η χρήση του διαδικτύου. Θυμηθείτε την... δυτική τουρκία πως φράζει ολόκληρες ιστοσελίδες από τους χρήστες της ή πως κάποιοι αποφασίζουν να τραμπουκίσουν μία θεατρική παράσταση στο Εθνικό Θέατρο.

Τα κρούσματα αυτά μειώνουν τον πολιτισμό μας, ο οποίος έτσι κι αλλιώς είναι εν αμφιβόλω. Όμως... ποιο είναι το άλλο άκρο; Είναι αλήθεια ότι η ανεξέλεγκτη ελευθερία είναι θεμιτή και ιδανική, όμως ποιος λέει πως αυτή που θα την απολαύσουν (οι χρήστες, για παράδειγμα) είναι ιδανικοί οι ίδιοι;

Ένα από τα μεγαλύτερα προπαγανδικά εργαλεία στις μέρες μας είναι το διαδίκτυο και τα κοινωνικά δίκτυα. Ανήλικοι το χρησιμοποιούν για να ασκούν ψυχολογική βία και απειλές σε συμμαθητές και συμμαθήτριες τους, το ίδιο συμβαίνει με ανθρώπους που με την βοήθεια του φτάνουν στην αυτοκτονία ή τον εθισμό και πλέον αποτελεί ένα βασικό εργαλείο των τζιχαντιστών στην προσπάθεια τους να εισάγουν νέα μέλη από τις δυτικές κοινωνίες. Και βλέπετε, ε; Τα καταφέρνουν υπέροχα! Οι τζιχαντιστές, βρίσκονται παντού στο διαδίκτυο, στα κοινωνικά δίκτυα, ενώ έχουν δικούς τους χάκερς και μέσα ώστε να δημιουργούν περίτεχνα πολυμεσικά προπαγάνδας τα οποία αργότερα προωθούν.

Η Google λοιπόν, πρόσφατα έκανε μία πρόταση που στα δικά μου αυτιά θεωρείται αυτονόητη: Γιατί να επιτρέπεται στο ισλαμικό κράτος να έχει ελεύθερη πρόσβαση στα κοινωνικά δίκτυα και το ελεύθερο διαδίκτυο;

Και εδώ έχει μεγάλο ενδιαφέρον να σημειώσουμε ότι κατά καιρούς η google έχει κατηγορηθεί για παρακολούθηση των χρηστών της και άλλα παράνομα και ξέρετε κάτι; Πιστεύω πως είναι όλα αλήθεια. Όμως η απάντηση έρχεται από έναν γνωστό μου, που δεν ήθελε ούτε να ακούει για τις υπηρεσίες της google τις οποίες και απέφευγε ακριβώς για αυτόν τον λόγο. Εδώ και λίγα χρόνια ωστόσο, έχει αλλάξει άρδην φιλοσοφία, εμπιστευόμενος πλέον την εν λόγω εταιρεία, ακριβώς γιατί θεωρεί πως το να παρακολουθεί τους χρήστες αποτελεί μέτρο πρόληψης.

Το νόημα το πιάσατε, ο προβληματισμός ετέθη. Η google έχει δίκιο; Ας το κρίνεται εσείς. +Yanni Spiridakis


σχόλια; αντιρρήσεις; ερωτήσεις;
ΠΡΟΣΘΕΣΤΕ ΤΟΝ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΙΣΜΟ ΣΑΣ

3 σχόλια:

  1. Οι λογαριασμοί των τζιχαντιστών θα μπορούσαν να σβήνουν στιγμιαία και χωρίς να το παίρνει χαμπάρι κανένας. Η μπιπ-Google και η κάθε άλλη μπιπ-εταιρεία έχει τα κατάλληλα λογισμικά για αυτό.
    Πριν κάποια χρόνια μου έσβησαν ξαφνικά τον λογαριασμό που είχα στο YouTube, επειδή υπήρχαν τρεις «αξιώσεις δικαιωμάτων», τις οποίες ως άπειρος δεν τις είχα καν δει. Και μάλιστα δεν μπορούσα καν να επικοινωνήσω με κάποιον για να λύσω το πρόβλημα.
    Οι τζιχαντιστές ΔΕΝ ΑΠΕΙΛΟΥΝ κανενός είδους εμπορικό δικαίωμα για κέρδη από διαφημίσεις οποιασδήποτε εταιρείας. Αντίθετα μάλιστα αποτελούν και πηγή κέρδους από τα πολλά κλικ. Για αυτό παραμένουν παρά τα όσα φρικτά κάνουν.
    Το ότι την Google την έπιασε ξαφνικά ο πόνος και ο ανθρωπισμός είναι κομπίνα.
    Ξεκινώντας από τις «λογικές» απαγορεύσεις για τους τζιχαντιστές θα συνεχίσουν αργά και σταθερά στην απαγόρευση δημοσίευσης οποιασδήποτε αντίρρησης ή οποιουδήποτε στοιχείου που δεν συμφέρει το παγκόσμιο σύστημα.
    Και για να προλάβω μερικούς ανάγνωσες σου, δεν είναι θεωρία συνομωσίας. Ήδη «κυκλοφορούν» στην Ελλάδα κάποιοι σχετικοί νόμοι του Γιωργάκη.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. σε αντίθεση με πολλές, πολλές χώρες, η Ελλάδα είναι από τις χώρες στις οποίες επικρατεί ελευθερία του λόγου και της έκφρασης. Αυτό δεν είναι απόλυτο φυσικά, αλλά δε νομίζω πως το πρόβλημα είναι στην Ελλάδα. Τώρα αν στον υπόλοιπο κόσμο υπάρχει μία κατεύθυνση προς την φίμωση του λόγου, αυτό δεν το αναγνωρίζω, τουλάχιστον ως τώρα

      Διαγραφή
  2. Αγάλι αγάλι γίνεται η αγουρίδα μέλι. Κάποτε πήγαινες ελεύθερα οπουδήποτε με το αεροπλάνο. Τώρα περνάς από σκάνερ, λογισμικά αναγνώρισης διαθέσεων, λογισμικά που ανακαλύπτουν αν έχεις κάτι στην τσέπη σου, σωματικό έλεγχο και είναι ρουτίνα να βγάζουν οι επιβάτες τα παπούτσια τους όποτε τους ζητηθεί. Αν πάρεις μαζί σου ένα βαζάκι μαρμελάδα θα το κατάσχουν γιατί μπορεί να έχει μέσα βόμβα, οι αναπτήρες απαγορεύονται και ο νυχοκόπτης ή ένα ψαλιδάκι των νυχιών μπορεί να θεωρηθεί όπλο. Όλα αυτά δεν έγιναν σε μία μέρα αλλά σε βάθος δεκαετιών.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Προβληματίστηκες; σχολίασε το