Πέμπτη 18 Φεβρουαρίου 2016

ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΙΣΜΟΣ ΠΕΜΠΤΗΣ ~ τζούλια (αλεξανδράτου) γύρνα πίσω!

Καληνωρίσματα από το +yannidakis 
Θα ήθελα να ξεκινήσω σήμερα λίγο αποκαλυπτικά. Ξεκινώντας να γράφω για τον σημερινό προβληματισμό αμφιταλαντευόμουν ανάμεσα στην μεγάλη βομβιστική επίθεση στην Άγκυρα, τις αμφιλεγόμενες κρίσεις στην Ελληνική Αστυνομία, κλασικά τις εξελίξεις στο προσφυγικό και ένα ποτ-πουρί που ετοίμαζα χθες στο μυαλό μου για την ελληνική κατάσταση γενικά. Λίγο πριν αρχίσω να γράφω λοιπόν, διαβάζω πως χθες σε τηλεοπτική εκπομπή ήταν καλεσμένη η Τζούλια Αλεξανδράτου. Η Τζούλια μας!

Θα πρέπει να πω την αλήθεια. Δεν ασχολούμαι με τα κουτσομπολίστικα και το ελληνικό... so called "show biz" καθώς επίσης δεν ακούω ελληνική μουσική και παρακολουθώ δύσκολα ελληνικές ταινίες, ενώ δεν παρακολουθώ καθόλου τηλεόραση πέραν της συνδρομητικής. Αυτό δυσχεραίνει πολύ το... επίπεδο γνώσης μου στα δρώμενα.

Όλα τα παραπάνω αποτελούν δικαιολογία για να σας αποκαλύψω πως την Τζούλια την έμαθα από την περιβόητη ταινία αισθησιακού περιεχομένου "Το Απαγορευμένο". Ξαφνικά η κοπέλα έγινε η εθνικής μας πορνοστάρ, η "έτσι", η "αλλιώς" και απέκτησε ένα μάτσο τίτλους που διεκδίκησε και κέρδισε επάξια με την τόλμη και το παρουσιαστικό της. Α! και μαζί με αυτά ένα σωρό λεφτά που δεν τα έκλεψε, δεν τα στέρησε από κάποιον άλλο, απλά τα κέρδισε, τα δούλεψε, τα ίδρωσε κυριολεκτικά με το κορμί της.

Και αν πιστεύετε πως έως τώρα το κείμενο μου είναι ειρωνικό, τότε δεν έχετε (απόλυτο) δίκιο. Η κοπέλα αυτή, όπως και κάθε άλλη κοπέλα του χώρου του θεάματος ή του αισθησιακού θεάματος δεν βιάζεται να συμμετέχει σε ότι κάνει. Φυσικά υπάρχουν κυκλώματα εκμετάλλευσης αυτά όμως δεν αφορούν τις σοβαρές εταιρείες οι οποίες "πωλούν" τις... διασημότητες αυτές. Είναι κάτι σαν τον τζόγο στα νόμιμα πρακτορεία του ΟΠΑΠ: Όλοι ξέρουμε ότι είναι κακό και κανείς δεν μας αναγκάζει να πηγαίνουμε, ενώ ακόμα κι αν πάμε έχουμε το δικαίωμα να φύγουμε οποτεδήποτε θέλουμε.

Στην χθεσινή εκπομπή λοιπόν, η Τζούλια δήλωσε πως έκανε λάθος που συμμετείχε στην ταινία και πως σε αυτό ευθύνονται τα λάθος άτομα που την πλαισίωναν. Γιατί;

Για τις ανάγκες του σημερινού προβληματισμού έψαξα κι έμαθα πως η κοπέλα άφησε για πάντα την άσωτη ζωή και παντρεύτηκε στο εξωτερικό. Με άλλα λόγια έκανε την επιλογή της, συνέχισε την ζωή της και νομίζω πως αυτό αποτελεί απόδειξη της ελευθερίας που είχε εξ αρχής.

Αυτό που δεν μπορώ να δεχτώ είναι δηλώσεις παραδοχής λάθους, δηλώσεις μετανοίας και αποποίηση ευθυνών λες και επρόκειτο για ανήλικο. Κατά τη γνώμη μου δεν είναι καθόλου ντροπιαστικό το ότι πρωταγωνίστησε σε μία αισθησιακή ταινία που μάλιστα για το είδος της δεν είχε τίποτα άσχημο. Προφανώς αφού κάνει οικογένεια, ίσως να θέλει να το αποκρύψει, ίσως να θέλει να το αποσιωπήσει, όμως δεν δέχομαι ότι θα πρέπει να ντρέπεται για αυτό ή να το χαρακτηρίζει λάθος.

Κοπέλες του θεάματος της βιομηχανίας του πορνό έχουν μία πολύ φυσιολογική ζωή και βγάζουν αρκετά χρήματα χωρίς να προκαλούν ή να εγκληματούν. Η Τζούλια παραμένει ελληνίδα, παραμένει αναγνωρίσιμο πρόσωπο και ο κόσμος δεν την ξέρει για τις επιστημονικές εργασίες της. Την ξέρει, την θαυμάζει γιατί κάποτε αξιοποίησε το σώμα της για να προσφέρει ένα θέαμα. Όποιος διαφωνεί ή το κατακρίνει αυτό είναι πουριτανός και υποκριτής, συμπεριλαμβανομένης της ίδιας, συμπεριλαμβανομένου κι εσένα που διαβάζεις αυτό το κείμενο εδώ. +Yanni Spiridakis

σχόλια; αντιρρήσεις; ερωτήσεις;
ΠΡΟΣΘΕΣΤΕ ΤΟΝ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΙΣΜΟ ΣΑΣ

5 σχόλια:

  1. Απαντήσεις
    1. ή το διαβάσατε, εν προκειμένω και αν αναφέρεσαι στο κείμενο μου

      Διαγραφή
    2. Προσωπικά δεν θυμάμαι να την θαύμαζαν, πλην συγκεκριμένων εξαιρέσεων. Θυμάμαι πως την κορόιδευε όλη η Ελλάδα. Μέχρι και πασχαλινή λαμπάδα είχαν βγάλει με μια με γυμνή κούκλα που κρατούσε ένα μπουκάλι! Ούτε οι γονείς της νομίζω πως τη θαύμαζαν.
      Άσε που νομίζω ότι μπερδεύεις τον πουριτανισμό με την αξιοπρέπεια.

      Διαγραφή
    3. Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από τον συντάκτη.

      Διαγραφή
    4. ξέρεις τι λένε, ε;
      "περί ορέξεως..."

      Διαγραφή

Προβληματίστηκες; σχολίασε το