Κυριακή 14 Φεβρουαρίου 2016

KIΝΗΜΑΤΟΓΡΑΦΙΚΑ ΜΟΝΟΠΑΤΙΑ ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΥ ~ ζωή σαν παραμύθι (the little prince)

αποκωδικοποιώντας τα κοινωνικά μηνύματα στις δημιουργίες της 7ης τέχνης

Παραγωγή: 2015
ΣκηνοθεσίαMark Osborne
Βασικοί ΧαρακτήρεςJeff Bridges, Rachel McAdams, Paul Rudd
Περιγραφή: Ένα μικρό κορίτσι ''προγραμματισμένο'' απο τη μητέρα του να επιτύχει σε όλη της τη σταδιοδρομία, μετακομίζει δίπλα κοντά στο κορυφαίο πανεπιστήμιο με σκοπό βήμα προς βήμα να καταφέρει να σπουδάσει εκεί. Ό παππούς όμως της διπλανής πόρτας θα καταφέρει να την ''αποπροσανατολίσει'' θετικά και να τη μεταφέρει στον κόσμο του μικρού πρίγκιπα.


Καλωσορίζω τους σινεφίλ του +yannidakis 
Για τον μήνα Φεβρουάριο έχω να σας παρουσιάσω ίσως την πιο υπέροχη ταινία animation που έχω δει ποτέ. Η αλήθεια είναι ότι προ ιδεάστηκα θετικά όταν είδα το τρέιλερ της ταινία αλλά και όταν διάβασα ότι θα είναι προτεινόμενο για πολλά βραβεία το 2016. Η ταινία στηρίζεται φυσικά στο γνωστό βιβλίο ''Ο μικρός πρίγκηπας'' του Αντουάν ντε Σαιντ-Εξυπερύ οπότε μας παρουσιάζει την ιστορία του μικρού πρίγκηπα που περιπλανιέται από πλανήτη σε πλανήτη με ένα διαφορετικό, απολαυστικό και απόλυτα συγκινητικό τρόπο.

Στην ταινία μας το κοριτσάκι όπως ανέφερα και στην περίληψη είναι ''προγραμματισμένο'' με την παραμικρή λεπτομέρεια από τη μητέρα του να επιτύχει στη σταδιοδρομία της γι' αυτό και της έχει καταγεγραμμένη σε ένα τεράστιο ημερολόγιο την παραμικρή της κίνηση μέχρι να φτάσει στο πανεπιστήμιο της επιθυμίας της. Για να γίνει πιο εύκολο το έργο τους μετακομίζουν πολύ κοντά στο πανεπιστήμιο και βάζουν σε εφαρμογή την εκτέλεση των εντολών του ημερολογίου. Στο διπλανό σπίτι όμως ζει ένας γεράκος ο οποίος της εξάπτει την παιδική της φαντασία και παρουσιάζοντας της την ιστορία του μικρού πρίγκηπα την κάνει να ζήσει στην παραμυθένια ζωή του μικρού αυτού ήρωα.

Ο παππούς ήταν ο ήρωας που ανέλαβε μέσω της ιστορίας μικρού πρίγκηπα να μάθει στο μικρό κορίτσι σπουδαία νοήματα. Ένα από αυτά είναι ότι όσο κι αν μεγαλώσει να έχει πάντα μέσα της την παιδική αθωότητα. Εάν αυτή χανόταν οι άνθρωποι θα ζούσαν σαν ρομπότ χάνοντας την ευαισθησία τους. Ένα επιπλέον σπουδαίο δίδαγμα ήταν ότι ακόμα και τα άτομα που δεν τα βλέπουμε με τα μάτια μας εφόσον τα έχουν χαραχτεί μέσα μας, τα βλέπουμε με τα μάτια της καρδιά μας. Τα παραπάνω νοήματα οφείλω να τα αφιερώσω στους ανθρώπους οι οποίοι φρόντισαν και φροντίζουν με τον τρόπο τους να διατηρήσουν στη ζωή μας ένα αληθινό παραμύθι αγάπης.

''Ο Μικρός Πρίγκηπας'' για μένα είναι μία από της πιο όμορφα δημιουργημένες ταινίες που αναλαμβάνει να ταξιδέψει μικρούς και μεγάλους στα υπέροχα νοήματά της. Θα σας συγκινήσει πολύ, θα σας κάνει να γελάσετε θα σας προβληματίσει γι' αυτό σας προτείνω ανεπιφύλακτα να την την δείτε και όπως πάντα περιμένω τα μηνύματα σας. +daskalakis michael

σχόλια; αντιρρήσεις; ερωτήσεις;
ΠΡΟΣΘΕΣΤΕ ΤΟΝ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΙΣΜΟ ΣΑΣ ΠΑΝΩ ΣΤΗΝ ΤΑΙΝΙΑ ΤΟΥ ΜΗΝΑ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Προβληματίστηκες; σχολίασε το