Πέμπτη 3 Μαρτίου 2016

ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΙΣΜΟΣ ΠΕΜΠΤΗΣ ~ δεν θα περάσει η λογοκρισία της κυβέρνησης

Καληνωρίσματα από το +yannidakis 
Σκέφτηκα ότι μπορεί να γίνω κουραστικός αν γράψω για μία ακόμη ημέρα για την ελευθερία του λόγου και μετά ξανασκέφτηκα -"τι στο καλό; Δικό μου είναι το ιστολόγιο, θα γράψω (για) ότι θέλω"- οπότε αποφάσισα να επανέλθω στο ζήτημα μέσα σε πολύ σύντομο διάστημα και μάλιστα πολύ φοβάμαι για έναν ακόμα πιο σοβαρό λόγο.

Η κυβέρνηση δια του Υπουργού Επικρατείας της, κύριο Παππά, έστειλε εξώδικο στον Δημοσιογραφικό Οργανισμό Λαμπράκη για ένα άρθρο που ποτέ δεν περιείχε αυτά για τα οποία φοβόταν ο Παππάς και ολόκληρο το σινάφι της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ. Πριν ξεκινήσω, να σας δώσω τη δυνατότητα να διαβάσετε αναλυτικά το εξώδικό εδώ.

Όταν όμως, μία κυβέρνηση στέλνει εξώδικο σε μία εφημερίδα για αυτόν τον άστοχο λόγο, τότε έχουμε πρόβλημα. Όταν μία Αριστερή κυβέρνηση προσπαθεί να φιμώσει τον τύπο εξαντλώντας την κρατική ισχύ της ενάντια στην ελευθερία του λόγου, συντελείται ένα έγκλημα χωρίς νομική παραβίαση και αυτό είναι ότι πιο αισχρό υπάρχει.

Και καιρός είναι να εξηγηθούμε σε αυτό το σημείο: βλέπετε, δεν είμαι υπέρμαχος των εφημερίδων διότι όλοι γνωρίζουμε πως έχουν πολιτικές θέσεις και υποστηρίζουν πολιτικές για να μην πω κομματικές, ιδεολογίες. Είναι σαν το MEGA που όλοι το κατηγορούν για μεροληψία, αλλά κατά έναν περίεργο τρόπο βρίσκεται πάντα στις πρώτες θέσεις της τηλεθέασης και αυτό ξέρετε, ονομάζεται ελευθερία της έκφρασης. Λες ότι θέλεις και υποστηρίζεις αυτό που θέλεις ακόμα και αν αυτά τα δύο πέφτουν στην παγίδα της αντίφασης. 

Η κυβέρνηση αυτή τη στιγμή βάλλεται από τα Μέσα. Αυτό της το αναγνωρίζω. Δεν κατάφερε ποτέ να πάρει λίγη πίστωση χρόνου από τις εταιρείες που έτσι κι αλλιώς δεν την υποστήριξαν ποτέ. Όμως τώρα η πίεση είναι αφόρητη. Μνημόνιο, νέα μέτρα, προσφυγικό, αγρότες, εσωστρέφεια και μηδαμινή ανάπτυξη, είναι παράλληλα μέτωπα στα οποία η άπειρη κυβέρνηση αντιδρά σπασμωδικά και χωρίς πολιτική ωριμότητα.

Αποτέλεσμα; Βλέπει παντού εχθρούς και χωρίς να το θέλει, δημιουργεί νέους... Πρέπει όμως να μάθουν επιτέλους κάτι στο Μαξίμου. Τον δημοσιογράφο, την εφημερίδα και τα μικρόφωνα, δεν τα κλείνεις. Είδατε τι έγινε με την ΕΡΤ που έγινε ΝΕΡΙΤ που έγινε ΕΡΤ. Το όνειρο της κυβέρνησης είναι μία ελεγχόμενη τηλεόραση με τέσσερις άδειες που -γιατί όχι- ας καταλήξουν και σε ξένα (βλέπε τούρκικα) χέρια και από εφημερίδες; Όσο πιο ανίσχυρες, τόσο καλύτερα.

Μα αυτό δεν είναι τρόπος να κυβερνήσεις. Όχι σκοτώνοντας τον Τύπο, όχι σκοτώνοντας τον επιχειρηματία, όχι σκοτώνοντας κάθε λαϊκό στρώμα που κατάφερε να επιβιώσει τα πρώτα πέντε-έξι χρόνια της κρίσης. Άλλωστε αυτό που τώρα κάνουν, υποτίθεται ότι ουδέποτε τους άρεσε. Αυτή η αντιλαϊκή πολιτική. Γιατί λοιπόν συνεχίζουν να οδηγούν τον έλληνα στο αδιέξοδο; Γιατί δεν παραιτούνται αφού εντείνουν το πρόβλημα αντί να αποτελέσουν την λύση του; Γιατί δεν αντιλαμβάνονται πως απομονώνονται ολοένα και περισσότερο από όλους εκείνους που πριν λίγο καιρό τους ανέδειξαν: Τον λαό του Συντάγματος και της πλατείας; Τον λαό που βρισκόταν στα εξώφυλλα των εφημερίδων και στα πρώτα θέματα των δελτίων ειδήσεων; +Yanni Spiridakis

σχόλια; αντιρρήσεις; ερωτήσεις;
ΠΡΟΣΘΕΣΤΕ ΤΟΝ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΙΣΜΟ ΣΑΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Προβληματίστηκες; σχολίασε το