Παρασκευή 18 Μαρτίου 2016

ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΙΣΜΟΣ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗΣ ~ (τραμπ)βληματίστηκες;

Καληνωρίσματα από το +yannidakis 
Το Ελληνικό καρναβάλι των πολιτικών και των δήθεν ηγετών που έχουν ρίξει τη χώρα στη χειρότερη παρακμή της από τα χρόνια της τουρκοκρατίας, έχει κάνει την εμφάνισή του και στις ΗΠΑ. Το πολιτικό σκηνικό ταλαντεύεται ανάμεσα στο γελοίο και στο παράφρον με μια μαύρη σκιά να έχει καλύψει αυτή τη χώρα των τριακοσίων εκατομμυρίων που αντιλαμβάνονται πως ουσιαστικά δεν υπάρχει ηγέτης σ’ αυτές τις εκλογές. Ο πρωτοπόρος των Ρεπουμπλικάνων Ντόναλντ Τραμπ φαίνεται να βαδίζει με σιγουριά στην αντιπροσώπευση του κόμματός του στις γενικές εκλογές και παρά την πολύ πετυχημένη καμπάνια του Μπέρνι Σάντερς, όλα δείχνουν πως η Χίλαρι Κλίντον θα αντιπροσωπεύσει το Δημοκρατικό κόμμα.

Ο δισεκατομμυριούχος Τραμπ που ποτέ πριν δεν ανακατεύτηκε με την πολιτική, έχει κάνει τον μεγαλύτερο πάταγο με μια προεκλογική καμπάνια που έχει αναστατώσει όλο το κοινό και συνεχίζει να σοκάρει με αντιπολιτικά σλόγκαν και καυτηριασμούς που κανένας πολιτικός στα πρόσφατα χρόνια δεν έχει τολμήσει ποτέ να κάνει. Οι δηλώσεις του περί δίωξης των Μεξικάνων λαθρομεταναστών και η πεποίθησή του ότι θα κτίσει τοίχο ανάμεσα στα σύνορα του Μεξικού και των Ηνωμένων Πολιτειών έχει κάνει μεγάλο πάταγο. Ακόμα πιο τολμηρές είναι οι δηλώσεις του εναντίων των μουσουλμάνων που αγγίζουν το σημείο καθαρού ρατσισμού. Οι εξωφρενικές δηλώσεις του τον έφεραν σε αντιπαράθεση ακόμη και με τον πάπα της Ρώμης τον οποίο αποστόμωσε όταν ο δεύτερος κατηγόρησε τις δηλώσεις του περί τοίχους στα σύνορα, ρωτώντας τον γιατί το Βατικανό έχει τοίχος γύρω από την πόλη του. Παρ’ όλα αυτά ο Τραμπ συνεχίζει να σαρώνει σε δημοτικότητα και σε προεκλογικούς ψήφους. Έχει ουσιαστικά ρεζιλέψει τους 16 άλλους υποψήφιους του Ρεπουμπλικανικού κόμματος οι περισσότεροι από τους οποίους έχουν παραιτηθεί.

Τι είναι αυτό που κάνει τον Τραμπ τόσο δημοφιλή; Οι δημοσιογράφοι και οι εμπειρογνώμονες οργιάζουν στις θεωρίες και τις εκδοχές, αλλά σε τελική ανάλυση ο Ντόναλντ απλά λέει αυτά που όλοι σκέφτονται και φοβούνται να εκφράσουν ανοικτά. Είναι ο αντιπολιτικός που έχει τα κότσια να δώσει μια γροθιά στο κατεστημένο και στη χρόνια πολιτική της Γουάσινγκτον. Ακόμα και εσωκομματικά προσπαθούν να τον ανατρέψουν γιατί οι συντηρητικοί Ρεπουμπλικάνοι πιστεύουν πως διχάζει το κόμμα και το βάζει σε κίνδυνο να χάσει τις γενικές εκλογές το Νοέμβριο.

Ποιος είναι πραγματικά ο Ντόναλντ Τραμπ; Μήπως είναι ο Χρυσή Αυγή των ΗΠΑ; Μήπως είναι απλά ένας βαριεστημένος βαθύπλουτος που βρήκε κάτι να κάνει για να περνάει την ώρα του; Ή μήπως απλά είναι ένας καραγκιόζης; Μείνετε συντονισμένοι… περισσότερα θα ακολουθήσουν. +Niko Spiridakis

σχόλια; αντιρρήσεις; ερωτήσεις;
ΠΡΟΣΘΕΣΤΕ ΤΟΝ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΙΣΜΟ ΣΑΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Προβληματίστηκες; σχολίασε το