Δευτέρα 7 Μαρτίου 2016

ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΙΣΜΟΣ ΔΕΥΤΕΡΑΣ ~ μείνε στην ελλάδα για να τους πληρώνεις (να ποιους)

Καληνωρίσματα από το +yannidakis 
Είμαι κι εγώ σαν εσένα πάνω-κάτω. Δηλαδή εγώ ανήκω σε εκείνους που δουλεύουν, δουλεύουν, δουλεύουν (ναι, τρεις δουλειές) και σε αυτούς που σκέφτονται να τα παρατήσουν και να φύγουν. Όπως πάντα, σε μία απόφαση, καλό είναι να ζυγίζουμε τα υπέρ και τα κατά και αυτό αξίζει κανείς να κάνει και εδώ.

Επικρατεί μία λανθασμένη άποψη πως αν έχεις δουλειά στις μέρες μας, είσαι τόσο τυχερός που μπορείς τελικά να επιβιώσεις και αν το καλοσκεφτούμε, ξέρεις πως αυτό είναι λάθος. Βλέπεις, αν είσαι μισθωτός είσαι το κατάλληλο θύμα εκμετάλλευσης -οικονομικής και όχι μόνο- και αυτό σε κατατάσσει πολύ μακριά από εκείνους που αισθάνονται τυχεροί. Αν πάλι είσαι επιχειρηματίας είσαι ακριβώς στο στόχαστρο του κράτους, των θεσμών και των εισπρακτικών μέτρων. Η φορολογία από 22% πριν λίγα χρόνια φέτος θα ξεπεράσει το 30% (δηλαδή το ένα τρίτο όσων βγάζει κανείς), η εισφορά αλληλεγγύης αυξάνεται, οι ασφαλιστικές εισφορές το ίδιο, τα πάγια έξοδα το ίδιο και όλα αυτά την ίδια ώρα που οι τζίροι έπεσαν πάνω από 50% Κάποιος νομίζει ότι το περιθώριο κέρδους ήταν τόσο μεγάλο ή πως όλοι φοροδιαφεύγουν...

Σήμερα δουλεύουμε περισσότερες ώρες, χρωστάμε περισσότερα και αμειβόμαστε με λιγότερα. Όλα αυτά ενώ οι υποδομές, οι προσφερόμενες υπηρεσίες στην υγεία και την παιδεία είναι χειρότερες έως και στοιχειωδώς κατώτερες. Για να μην το κουράζω με τη θεωρία, είναι σαν κάποιος να ζητάει έναν μαλάκα να δίνει χωρίς να παίρνει και αυτός να δέχεται αφού πρώτα σπάσει μερικά παγκάκια, μερικές βιτρίνες και βάλει φωτιά σε λίγους κάδους. Με άλλα λόγια η μεγαλύτερη παρωδία της παγκόσμιας ιστορίας!

Και αυτό γίνεται με κάθε επισημότητα πλέον και χωρίς καθόλου ντροπή. Σήμερα λοιπόν στην Ελλάδα, εγώ κι εσύ που καταβάλλουμε εισφορές, είμαστε εμείς που θα πληρώνουμε τα (πολύ) "περήφανα γηρατειά" και:

  • 4 συνταξιούχος που παίρνουν 10 συντάξεις.
  • 7 συνταξιούχους που λαμβάνουν 9 συντάξεις
  • 47 που παίρνουν 8 συντάξεις
  • 3 συντάξεις που δίνονται σε 335.000 συνταξιούχους
  • 935.000 συνταξιούχους που λαμβάνουν 2 συντάξεις
  • και 1.288.000 που οι καημένοι παίρνουν μία σύνταξη

Σε μια χώρα που γερνάει με ταχύτατο ρυθμό, έμειναν οι νέοι μη άνεργοι για να τους ταΐζουν, ευχαριστώντας τους έτσι, που κατέστρεψαν την χώρα μερικές δεκαετίες πίσω!

Και πες μου τώρα. Γιατί να κάτσει κάποιος στην Ελλάδα; Επειδή είναι πατριώτης; Πατριώτης πως; Κάνοντας τον μαλάκα της εκάστοτε κυβέρνησης; Γιατί να υποφέρει την επαγγελματική εξαθλίωση την ίδια ώρα που δεν έχει ούτε τον χρόνο, ούτε την όρεξη να ζήσει ένα μέτριο κοινωνικό επίπεδο; Μετά από χρόνια, θα έχει πολύ ενδιαφέρον να μετρηθούν όχι μόνο οι αυτοκτονίες, αλλά και η ψυχολογική διαβάθμιση των πολιτών της χώρας την περίοδο της κρίσης.

Και τι μένει; Μία Ελλάδα αφημένη στην απόλυτη εξαθλίωση με απειλές από τα γειτονικά κράτη, συνεχείς εκβιασμούς από την κεντρική Ευρώπη και διεθνή χλευασμό από την παγκόσμια κοινότητα. Μια Ελλάδα που έχει γίνει χωματερή ψυχών, αντί για θέρετρο τουριστικής χλιδής.

Μια Ελλάδα που σε λίγα χρόνια θα χάσει την εθνική και πολιτιστική της ταυτότητα εξαιτίας των νέων... σύγχρονων νόμων, της υπογεννητικότητας, αλλά και της εγκατάστασης χιλιάδων μεταναστών όπως όλοι γνωρίζουμε πως θα συμβεί στο τέλος.

Σε αυτό το συνονθύλευμα κράτους, εγώ, τι δουλειά έχω; +Yanni Spiridakis

σχόλια; αντιρρήσεις; ερωτήσεις;
ΠΡΟΣΘΕΣΤΕ ΤΟΝ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΙΣΜΟ ΣΑΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Προβληματίστηκες; σχολίασε το