Πέμπτη 10 Μαρτίου 2016

ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΙΣΜΟΣ ΠΕΜΠΤΗΣ ~ δεν έχει τέλος η ελληνική ταπείνωση του τσίπρα

Καληνωρίσματα από το +yannidakis 
Η κυβέρνηση Τσίπρα είναι τόσο άχρηστη και επικίνδυνη που κάθε φορά που κάνει κάτι (οτιδήποτε) μένει ολόκληρη η Ελλάδα να τρέμει για τις συνέπειες. Στην περιβόητη Σύνοδο Κορυφής του Ιούλιου ο Αλέξης πήγε με ύφος προέδρου δεκαπενταμελούς που ζητάει εκδρομή και όλοι θυμόμαστε τι ταπείνωση υπέστη και μαζί του ολόκληρη η χώρα

Προχθές ήταν μία ακόμα κρίσιμη Σύνοδος Κορυφής στην οποία ο Τσίπρας δέχτηκε μία ταπεινωτική ήττα και μάλιστα σε μία περίοδο που χλευάζεται φραστικά ή δραστικά από άλλα μέλη της Ευρώπης. Χωρίς λοιπόν, να λύθηκε κάνα προσφυγικό, υπήρξαν δύο σημαντικές αποφάσεις. Η μία αφορά τους πρόσφυγες που παραλίγο να έρθουν στην Ελλάδα και για αυτούς θα προβλέπεται να επιστρέφει ένας στην τουρκία και ένας να φεύγει για την υπόλοιπη Ευρώπη. Ω, τι ανακούφιση για την Ελλάδα θα πει κανείς, αν και εφόσον καταφέρει με ή χωρίς το ΝΑΤΟ να διαφυλάξει τα σύνορά της στο εξής.

Η δεύτερη αφορά άμεσα τη χώρα, αφού αποφασίστηκε να της χορηγηθεί το ποσό των 400 εκατομμυρίων ευρώ για την συντήρηση των τριάντα πέντε χιλιάδων και πλέον προσφύγων που υπάρχουν στην Ελλάδα έως το 2020. Τι καταλαβαίνετε από αυτό; Αφενός δεν συμφωνήθηκε τίποτα για την προώθηση αυτών των ανθρώπων στην υπόλοιπη Ευρώπη και αφετέρου αν τα χρήματα που εγκρίθηκαν αφορούν έξοδα ως το 2020 σημαίνει προφανώς πως μέχρι τότε δεν αναμένεται να γίνει τίποτα άλλο πέρα από το να μένουν αυτοί οι άνθρωποι στα... hot spots να λιώνουν ως το 2020.

Τι τεράστια συμφωνία για την Ελλάδα! Τι τεράστια επιτυχία για την κυβέρνηση! Τι νέες προοπτικές ανοίγει αυτή η απόφαση για την Ελλάδα που αδυνατεί να συντηρήσει τους λιγοστούς έλληνες που απέμειναν ως ένδειξη μαζοχισμού, να παλεύουν κόντρα στην ανεργία και στα εκάστοτε νέα μέτρα της εκάστοτε νέας κυβέρνησης.

Θα μπορούσε να πει κανείς πως το προσφυγικό αποτελεί την ταφόπλακα των προβλημάτων της Ελλάδας, όμως η κυβέρνηση διαμηνύει πως το ζήτημα είναι διαχειρίσιμο και δεν εμποδίζει  τα άλλα κρίσιμα ζητήματα που αντιμετωπίζει. Εσείς; το πιστεύετε; +Yanni Spiridakis

σχόλια; αντιρρήσεις; ερωτήσεις;
ΠΡΟΣΘΕΣΤΕ ΤΟΝ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΙΣΜΟ ΣΑΣ

5 σχόλια:

  1. Σημάδια διάλυσης, ανικανότητα διαχείρισης των προβλημάτων, επικίνδυνοι υπουργοί και ένας ακόμα πιο επικίνδυνος πρωθυπουργός. Απόλυτα σωστό το κείμενο....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. ευχαριστώ Μάκη. Και όλα αυτά ενώ στην μέση είμαστε εμείς, οι πολίτες αυτής της χώρας ή όποιοι τέλος πάντων απέμειναν (βλέπε προβληματισμό Δευτέρας, προχθές)

      Διαγραφή
  2. 400,000 ως το 2020? Τι θα τους ταΐζουμε? Στραγάλια?
    Η Ελλάδα πρέπει να κλείσει αμέσως τα σύνορα της και ο Στρατός και το Ναυτικό να πυροβολούν οποιονδήποτε προσπαθεί να περάσει παράνομα.

    Βάκης

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. δεν συμφωνώ μαζί σου. Αντιθέτως δεν καταλαβαίνω γιατί όταν εντοπίζεται κάποιος δεν τον αναγκάζουν να επιστρέψει. Μπορεί στη θάλασσα να μην μπορείς να βάλεις συρπατοπλέγματα όπως στα Σκόπια, αλλά γιατί να μην φυλάσσεις επαρκώς τα σύνορά σου;

      Διαγραφή
    2. θα μας τρελανεις ρε Βάκη...ειμασταν κι εμεις προσφυγες και καταλαβαινουμε απο προσφυγια οπότε σίγουρα δεν σκοτώνουμε κανέναν. Αυτό που άργησε να γινει πρωτα απο την ελληνική κυβερνηση (που τοτε ελεγε οτι λιαζωντουσαν στο συνταγμα) και μετα απο την ευρωπαική ενωση είναι να παρθουν μετρα. Υποτιμηθηκε η κατασταση τους προηγουμενους μηνες ώσπου φτασαμε στο μη παρεκει ώστε να ξεκουμπισουμε μια ολοκληρη πολη στους αλλους. Οπως ειναι φυσικο υπαρχουν πολλοι που δεν θελουν και καποιοι που σφυριζουν αδιαφορα. Ομως το προβλημα επιδεινωνεται και δυστυχως οι μονοι που θα την πιουν παλι με σιγουριά ειναι οι ελληνες. Οπότε αν τους σκοτωναμε πριν μπουν με το δικιο τους θα μας εβριζαν και τωρα που τους αφηνουμε να περάσουν μας βριζουν παλι. Νομίζω ότι είμαστε ένα ακόμα βήμα πριν να δουμε την ΕΥΡΩΠΑΙΚΗ ''ΔΙΑΛΥΣΗ''.

      Διαγραφή

Προβληματίστηκες; σχολίασε το