Τετάρτη 23 Μαρτίου 2016

έκτακτο ΣΧΟΛΙΟ ΤΗΣ ΤΡΙΤΗΣ ~ πόλεμος! που; πότε; γιατί; & τώρα; #BrusselsAttacks

η είδηση που στιγμάτισε την ημέρα που πέρασε, σχολιάζεται και προβληματίζει
η είδηση
το σχόλιο
Εδώ και καιρό μιλάμε για τρομοκρατικές ενέργειες και αναλωνόμαστε σε ένα σωρό μαλακίες τύπου "σοκ" και "τρόποι αντιμετώπισης". Τελικά η Ευρώπη είναι σαν ένα παιδί που πέφτει θύμα bullying και αντί να κάνει κάτι γι' αυτό, κάθεται και κλαίει την μοίρα του.

Όμως πότε θα καταλάβουμε ότι έχουμε πόλεμο; Πόσες πλατείες; πόσα αεροδρόμια; πόσα μέσα μεταφοράς; πόσα κέντρα διασκέδασης; πόσα σχολεία πρέπει να θυσιαστούν για να αναγνωρίσουμε ότι η Ευρώπη σήμερα είναι μία σύγχρονη Τροία στην οποία παρεισφύουν καθημερινά οι οχτροί που έχουν αρχίσει να μας εξοντώνουν. Και δεν αναφέρομαι στις μερικές δεκάδες νεκρούς ή τις εκατοντάδες τραυματίες στην Γαλλία, το Βέλγιο και ακόμα και την τουρκία. Αναφέρομαι στον τρόμο! Η Ευρώπη φοβάται απ' άκρη σ' άκρη και αυτό είναι αρκετό για να χαρακτηριστεί ως... ήττα.

Αλήθεια; Διαφωνεί κανείς πως έχουμε πόλεμο; Αλήθεια διαφωνεί κανείς πως κάποιος πρέπει να κάνει ή είμαστε τόσο αφελείς ή μάλλον υποκριτές που κρυβόμαστε πίσω από μερικές αεροπορικές επιδρομές του ΝΑΤΟ; Γιατί αν μείνουμε να μοιρολογάμε για τα θύματα του Παρισιού, των Βρυξελλών, αύριο του Λονδίνου κ.ο.κ. αυτό είμαστε, υποκριτές.

Αρκετά με τα κλάματα. Στον πόλεμο απαντάς με πόλεμο. Τώρα!
+Yanni Spiridakis 

σχόλια; αντιρρήσεις; ερωτήσεις;
ΠΡΟΣΘΕΣΤΕ ΤΟΝ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΙΣΜΟ ΣΑΣ ΠΑΝΩ ΣΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΤΗΣ ΗΜΕΡΑΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Προβληματίστηκες; σχολίασε το