Σάββατο 19 Μαρτίου 2016

EARTH HOUR 2016 ~ πες όχι στην κλιματική αλλαγή είναι εγωιστικό συμφέρον σου #EarthHourGR

Και φέτος το +yannidakis δίνει το παρόν στην ετήσια "επέτειο" της ένωσης όλων όσων ενδιαφέρονται για το κλίμα με χορηγό την WWF και αυτή τη φορά η μέρα αφιερώνεται στην κλιματική αλλαγή.

Προσωπικά δεν είμαι ιδιαίτερα θερμός φυσιολάτρης ή κάτι παρόμοιο, όμως μπορώ να αναγνωρίσω πως η ευαισθησία για το περιβάλλον είναι κάτι λίγο... μακρινό στον μέσο πολίτη. Δεν το δικαιολογώ και πρώτος εγώ έχω οικειοποιηθεί μια σειρά μέτρων όπως η ανακύκλωση, οι υφασμάτινες τσάντες κλπ. όμως ο άνθρωπος είναι εγωιστικό ον από καταβολής του και η κλιματική αλλαγή είναι μία μάλλον μακροπρόθεσμη συζήτηση. Έτσι, λίγοι μπορούν να αντιληφθούν την επίδραση που έχουν σαν οντότητες στην κλιματική αλλαγή.

Οι συνέπειες όμως είναι υπαρκτές και συμβαίνουν τώρα. Σε εμάς. Και είναι αποτέλεσμα της δράσεως των προηγούμενων. Οι πάγοι λιώνουν μπροστά στα μάτια μας, η θερμοκρασία ανεβαίνει κάθε... "φέτος", η στάθμη της θάλασσας είναι μετρήσιμη σχεδόν σε κάθε παραλία και μπορεί να μην είναι δική μας υπαιτιότητα όλο αυτό, όμως τι κάνουμε για να το αλλάξουμε;

Όπως είπα και νωρίτερα, η ευαισθητοποίηση μας για την κλιματική αλλαγή υπόκειται καθαρά στο κατά πόσο μπορούμε να μετριάσουμε τον εγωισμό μας και να σκεφτούμε το κοινό καλό και ακόμα περισσότερο, το μέλλον των παιδιών μας. Πρέπει να συνειδητοποιήσουμε πως δεν πρόκειται για επιλογή ζωής αλλά για υποχρέωση στα παιδιά μας ισάξια της μόρφωσης που θα τους δώσουμε.

Η κλιματική αλλαγή έχει αρχίσει, συμβαίνει τώρα, όμως δεν είναι μη αναστρέψιμη. Αυτός ο πλανήτης είναι έτσι πλασμένος ώστε να αντέχει την ανθρώπινη βλακεία για χιλιετίες και επιμένει κάθε φορά να δίνει ξανά και ξανά νέες ευκαιρίες βελτίωσης. Σήμερα είναι η ώρα της Γης, από αύριο είναι η δική σου. Πάρε την ευθύνη στα χέρια σου και γίνε αρωγός μίας προοπτικής για το μέλλον. +Yanni Spiridakis

σχόλια; αντιρρήσεις; ερωτήσεις;
ΠΡΟΣΘΕΣΤΕ ΤΟΝ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΙΣΜΟ ΣΑΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Προβληματίστηκες; σχολίασε το