Πέμπτη 21 Απριλίου 2016

ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΙΣΜΟΣ ΠΕΜΠΤΗΣ ~ φπα 24% αντί προφανείς εφαρμόσιμες προτάσεις που λύνουν το πρόβλημα

Καληνωρίσματα από το +yannidakis 
Ο σημερινός προβληματισμός θα μπορούσε κάλλιστα να τελειώσει σε αυτήν εδώ την πρώτη παράγραφο. Αρκεί να έγραφα πως τυχόν νέα μέτρα θα διέλυαν την αγορά, τους μικρομεσαίους και κάθε άλλο παρά θα απέδιδαν τα αναμενόμενα ή θα τα προσέγγιζαν.

Όμως δεν αρκεί αυτό. Κρίνω απαραίτητο να σχολιαστεί σήμερα και ο κυνισμός με τον οποίο άνθρωποι μαζεύονται και λεηλατούν μια χώρα, ένα μέρος του συνόλου που ονομάζεται Ευρώπη. Και η μεγάλη ειρωνεία είναι πως μέρος αυτών των ανθρώπων είναι οι πρώην κουκουλοφόροι και μη, επαναστάτες κατά του Μνημονίου και της Ευρώπης.

ΦΠΑ 24% και προτάσεις εξόδου απ' την κρίση στην Ελλάδα
Δεν ξεχνάω τα αθώα(;) χρόνια του 18% Φ.Π.Α. ενός εκ των χαμηλότερων στην Ευρώπη. Τότε που κανείς δεν έκοβε απόδειξη, τότε που κανείς δεν έδινε τιμολόγιο, τότε που το έκαναν απλά για να αυξήσουν το κέρδος τους. Σήμερα, που φτάνουμε να μιλάμε και προσεχώς να εφαρμόζουμε το... 24% το σενάριο αλλάζει. Ο επαγγελματίας και ο πελάτης εκλιπαρεί η συναλλαγή του να μην επιβαρυνθεί με 24% για λόγους επιβίωσης.

Η επιβίωση όμως μπορεί καμιά φορά να αποτελέσει πολύ υποκειμενική έννοια. Βλέπετε, όπως και στο πρώτο, ακολούθως στο δεύτερο, έτσι και στο τρίτο Μνημόνιο ή μάλλον στην εφαρμογή του -αν ποτέ αυτή γίνει από την κυβέρνηση- θα δούμε πολλά ακόμα καταστήματα να κλείνουν, επαγγελματίες να παραδίδουν τα επαγγελματικά τους ΑΦΜ και η ύφεση και η ανεργία θα γνωρίσουν νέα επίπεδα ρεκόρ.

Τώρα πείτε μου: πως αυτό πρόκειται ποτέ να επιφέρει τα προσδοκώμενα έσοδα για το κράτος. Αντ' αυτού εγώ βλέπω με μαθηματική ακρίβεια να διευρύνεται ένας (φαύλος) κύκλος που μοιάζει με έναν ατελείωτο τυφώνα και γυρνάει-γυρνάει ρουφώντας οτιδήποτε υγιές υπάρχει γύρω του, όμως χωρίς ποτέ να σταματάει, διότι πολύ απλά δεν έχει βρεθεί η αντιφόρμουλα να το σταματήσει.

Όλοι τα λένε. Κανείς δεν τα εφαρμόζει:

  • Πλήρη πάταξη στην φοροδιαφυγή, το παρεμπόριο και τον παράνομο τζόγο.
  • Πραγματικά κίνητρα για επένδυση ξένων επιχειρήσεων και επιστροφή των ελληνικών που έφυγαν από την Ελλάδα.
  • Προγράμματα απασχόλησης ώστε να μειωθεί η ανεργία και να αποδίδουν όλοι στο κράτος πραγματικά.
  • Εκμετάλλευσή του φυσικού μας πλούτου: Χρυσός, ΑΟΖ, αιολικά πάρκα, μακροχρόνια μίσθωση ακατοίκητων νησιών.
Οι κάκιστοι διαχειριστές μας από το 2011 κι έπειτα οπότε και η κρίση βγαίνει εκτός ελέγχου, τα συμφέροντα και η επιπολαιότητα/προχειρότητα είναι οι λόγοι για τους οποίους βρισκόμαστε σε αυτό το σημείο. Γι' αυτό και από αύριο θα προσπαθούμε όλοι να αποφύγουμε το περιβόητο 24% +Yanni Spiridakis

σχόλια; αντιρρήσεις; ερωτήσεις;
ΠΡΟΣΘΕΣΤΕ ΤΟΝ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΙΣΜΟ ΣΑΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Προβληματίστηκες; σχολίασε το