Παρασκευή 22 Απριλίου 2016

ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΙΣΜΟΣ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗΣ ~ γιατί ξαφνικά υποκλίνομαι στην βασίλισσα ελισάβετ;

Καληνωρίσματα από το +yannidakis 
Σήμερα θέλω να κάνω μια προσωπική ανατροπή. Δεν είμαι υπέρ της βασιλείας, δεν συμπαθώ κανένα καθεστώς, διαφορετικό της δημοκρατίας -ακόμα και της τραγικής κοινοβουλευτικής δημοκρατίας που έχουμε εδώ του λόγου μας- όμως οφείλω σήμερα να κάνω έναν διαχωρισμό με αφορμή τα γενέθλια της βασίλισσας Ελισάβετ.

Εξ αρχής σας λέω πως δεν πάω να το παίξω έξυπνος ή γνώστης της βασιλικής οικογένειας όπου θα αναφέρω πράγματα που δεν γνωρίζεται και λοιπές εφετζίδικες αράδες. Αντιθέτως είμαι ο κλασικός τύπος που έμαθε για την κρίση στην βασιλική οικογένεια όταν η Νταϊάνα χώρισε τον Κάρολο, όταν αυτή σκοτώθηκε και πάει λέγοντας. Για να μην κρυβόμαστε δηλαδή... σαπουνόπερες.

Θα προτιμούσα όμως να τοποθετηθώ πολιτικά. Γιατί μπορεί η βασίλισσα να έχασε την δημοφιλία της επί των ημερών της πριγκίπισσας Νταϊάνα, ωστόσο μετά τον θάνατο της και το λανσάρισμα του απεχθή Κάρολου την ξαναβρήκε και αυτό, ήταν ότι καλύτερο μπορούσε να συμβεί στην Αγγλία.

Η Ελισάβετ αποτελεί έναν παράγοντα σταθερότητας και ασφάλειας για την Αγγλία και τον μέσο Άγγλο πολίτη. Φρόντισε να επηρεάσει διακριτικά τον Σκωτσέζο πολίτη ώστε να ψηφίσει κατά της ανεξαρτησίας της Σκωτίας από την Βρετανία, κράτησε την Αγγλία δεμένη στα κυβερνητικά σκάνδαλα του παρελθόντος, αλλά και τα σημερινά με την ανάμειξη του πρωθυπουργού μέσα στις offshore εταιρείες που διέρρευσαν.

Η Ελισάβετ έγινε χθες ενενήντα ετών και απ' ότι διάβασα, περπατάει, κάνει ιππασία, ενημερώνεται και έχει μια φυσιολογική ζωή. Προσωπικά δεν με ενδιαφέρει αυτή η λεπτομέρεια όμως έχει μεγάλο ενδιαφέρον ότι κατάφερε πρωτίστως να κρατήσει ενωμένη την οικογένειά της. Μετά τον χαμό της νύφη της, μπόρεσε να αξιοποιήσει την τεράστια παρακαταθηκη που άφησε: τα δυο της παιδιά. Αυτά μεγάλωσαν και πλέον ο πρίγκιπας William έχει γίνει εκτός από πατέρας δύο παιδιών, ένας άξιος πρεσβευτής του θρόνου και για να μιλάμε στην γλώσσα της πολιτικής: ένας θαυμάσιος πρεσβευτής του θρόνου ή μάλλον, της Αγγλίας!
Ξέρετε κάτι; Μπορεί οι φορολογούμενοι της Αγγλίας να πληρώνουν για τα χρυσά κουτάλια με τα οποία τρώνε και ντύνονται εκεί στο Buckingham, όμως η σταθερότητα που η οικογένειά αυτή  προσδίδει στην Αγγλία είναι διαχρονική και αξιοζήλευτη. Κανείς δεν μπορεί να το αμφισβητήσει αυτό και κατά κάποιο τρόπο -και εντελώς μεταξύ μας- σε σύγκριση με τους πολιτικούς τσαρλατάνους που κυβερνούν την... δημοκρατική Ελλάδα με αλλαγές σε ρυθμό αλλαγής προπονητών σε ελληνική ομάδα, θα τολμούσα να πω ότι ζηλεύω λιγάκι. Χρόνια πολλά βασίλισσα! Από έναν αντιβασιλικό... +Yanni Spiridakis

σχόλια; αντιρρήσεις; ερωτήσεις;
ΠΡΟΣΘΕΣΤΕ ΤΟΝ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΙΣΜΟ ΣΑΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Προβληματίστηκες; σχολίασε το