Σάββατο 30 Απριλίου 2016

ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΙΣΜΟΣ ΜΕΓΑΛΟΥ ΣΑΒΒΑΤΟΥ ~ πως κλείνει μία σωστή μεγάλη εβδομάδα;

Καληνωρίσματα από το +yannidakis 
Το τέλος της Μεγάλης Εβδομάδος δεν είναι - δεν πρέπει να είναι ένα ακόμα τέλος μιας περιόδου που απλά δίνει τη θέση της σε μία γιορτή και ευκαιρία για ξεφάντωμα. Όχι στις μέρες μας τουλάχιστον.

Η δυστυχία δεν θα διακοπεί αύριο -ανήμερα του Πάσχα- για πολλούς ανθρώπους. Άνεργους, απογοητευμένους, πρόσφυγες, άστεγους, επιχειρηματίες με συσσωρευμένα χρέη και ένα σωρό ακόμα. Θα συνεχιστεί γιατί δεν είναι το τέλος ενός παραμυθιού.

Και γιατί το Πάσχα είναι μία γιορτή με καθαρά πνευματικές προεκτάσεις. Ο άνθρωπος που την μεταφράζει σε σουβλιστά αρνιά, αυτός ο υλιστής σημερινός έλληνας, έχει χάσει όλο το νόημα.

Κι εγώ δεν είμαι εδώ σήμερα για να κάνω διδασκαλία περί ηθικής, αλλά για να κλείσω την πόρτα στο παλιό και να την ανοίξω στο καινούριο, στο πέρασμα από το παλιό στο νέο, ακριβώς ότι και το Πάσχα δηλαδή σημαίνει.

Έτσι, σήμερα βρήκαμε την τέλεια αφορμή να αποχαιρετίσουμε το παλιό yannidakis. Σας περιμένουμε από αύριο και κάθε μέρα σε μία ολοκαίνουρια σελίδα, γεμάτη από νέες ενότητες, με συνεχή ροή και συχνή ενημέρωση πάντα υπό το πρίσμα του προβληματισμού. +Yanni Spiridakis

σχόλια; αντιρρήσεις; ερωτήσεις;
ΠΡΟΣΘΕΣΤΕ ΤΟΝ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΙΣΜΟ ΣΑΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Προβληματίστηκες; σχολίασε το