Παρασκευή 15 Απριλίου 2016

ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΙΣΜΟΣ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗΣ ~ κίνδυνοι και ευκαιρίες της εμπορικής συμφωνίας ευρώπης & αμερικής

Καληνωρίσματα από το +yannidakis 
Αυτό το φλερτ παιδεύει εδώ και πολλά χρόνια. Τελικά, όλα δείχνουν πως το ελεύθερο εμπόριο μεταξύ Ευρώπης και Αμερικής θα μετουσιωθεί σε γάμο και θα ελευθερωθεί. Εγώ θυμάμαι πολλά επεισόδια με πρωταγωνιστή τα ποσά εκτελωνισμού, τα μεταλλαγμένα και ένα σωρό ακόμα.

Σύμφωνα με την ευρωπαϊκή επιτροπή, στο τελικό κείμενο συμφωνίας, έχουν ενσωματωθεί μια μεγάλη σειρά από αντιρρήσεις και παρατηρήσεις, οπότε αυτή είναι η καλύτερη δυνατή συμφωνία. Όμως δεν έχει νόημα να σταθούμε στις λεπτομέρειες.

Το εμπόριο μεταξύ Ευρώπης και Αμερικής, μπορεί να είναι τόσο επωφελές όσο και επιζήμιο. Αν καταστεί πιο εύκολο για μικρούς παραγωγούς να εξάγουν στην άλλη άκρη του Ατλαντικού με περισσότερη ευκολία είναι κάτι που θα πρέπει να επωφεληθεί κανείς, ειδικά στην Ελλάδα. Αν ωστόσο τα αμερικάνικα προϊόντα κατακλύσουν την ευρωπαϊκή αγορά οδηγώντας σε ασφυξία την τοπική αγορά, τότε θα πρέπει να προβληματιστούμε και να προστατευτούμε.

Μένει να γίνουμε μάρτυρες της νέα επερχόμενης απόφασης και των επιδράσεων αυτής σε εμάς και τα παιδιά μας. +Yanni Spiridakis

σχόλια; αντιρρήσεις; ερωτήσεις;
ΠΡΟΣΘΕΣΤΕ ΤΟΝ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΙΣΜΟ ΣΑΣ

2 σχόλια:

  1. Η πείρα μου διδάσκει ότι αν θέλεις να πέφτεις μέσα στις προβλέψεις σου θα πρέπει ΠΑΝΤΑ να προβλέπεις το χειρότερο.
    Γενικά τα ευρωπαϊκά προϊόντα είναι φθηνότερα από τα δικά μας και άθλια σε ποιότητα. Είναι προφανές ότι τώρα θα κατακλυστούμε από αθλιότερα, πάμφθηνα, μεταλλαγμένα και χημικώς παρασκευασμένα αμερικάνικα προϊόντα που ακόμα και τα ευρωπαϊκά μπροστά τους θα φαντάζουν παράδεισος υγείας.
    Τώρα αν θα μπορέσουν μερικοί να εξάγουν κάτι αυτό θα είναι σταγόνα στον ωκεανό.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. γνωρίζοντας προσωπικά παραγωγούς που εξάγουν ήδη στις ΗΠΑ θα σου πω ότι η συμφωνία αυτή μπορεί να επιφέρει πολλά οφέλη. Το κατά πόσο θα μπορούν να την εκμεταλλευτούν πολλοί, αυτό είναι που με φοβίζει

      Διαγραφή

Προβληματίστηκες; σχολίασε το