Κυριακή 24 Απριλίου 2016

ΕΚΠΑΙΔΕΥΟΝΤΑΣ ΤΟ ΑΥΡΙΟ ΑΠΡΙΛΙΟΥ ~ πάσχα και νονά

μία μητέρα περι-γράφει πως είναι να μεγαλώνεις την αυριανή γενιά, σήμερα

Χαίρεται. Σε μια εβδομάδα ακριβώς θα γιορτάσουμε την Ανάσταση του Κυρίου μας. Μια γιορτή που όλοι λίγο πολύ θα την γιορτάσουμε με την οικογένεια μας, με τα παιδιά μας, με τους γονείς μας. Εκτός όμως από σύζυγος, κόρη, θεία, μαμά είμαι και νονά. Αισθάνομαι πολύ ευλογημένη που αξιώθηκα να είμαι συμμέτοχος στο να κάνω έναν άνθρωπο Χριστιανό. Ένα λειτούργημα που δεν τελειώνει την ημέρα της βαφτίσεως, ούτε όμως και μετά τις τρεις Θείες Κοινωνίες. Είναι κάτι που μας ακολουθεί σε όλη μας την ζωή.

Είναι μια περίοδος που η νονά έχει υποχρεώσεις απέναντι στο βαφτιστήρι του όπως την αγορά της λαμπάδας, το Πασχαλινό αυγό, τα παπουτσάκια που θα πάει στην Ανάσταση και ότι άλλο αρέσκεται να αγοράσει. Όμως ο σπουδαιότερος ρόλος μας είναι να εξηγήσουμε στο παιδί τι συμβολίζουν όλα αυτά. Η λαμπάδα συμβολίζει την πίστη, την αγάπη την προσευχή και καλό είναι να μην αγοράζουμε λαμπάδες που να έχουν πάνω πολλά παιχνίδια. Ειδικά μεγαλώνοντας το παιδί καλό είναι να ρωτάμε τις προτιμήσεις του και αν κάπου διαφωνούμε, καθαρά για πνευματικούς λόγους, να του εξηγούμε γιατί δεν θέλουμε μία λαμπάδα με πολλά στολίδια πάνω της. Το αυγό συμβολίζει την ζωή που από τον τάφο φτάνει στην Ανάσταση, όπως ακριβώς συμβαίνει με τα αυγά που είναι κλεισμένα μέσα στο κέλυφος, σπάνε και βγαίνει το κοτοπουλάκι.

Τα δώρα δεν πρέπει να είναι ο σκοπός της συνάντησης μας με το παιδί, πρέπει να είναι η αφορμή να συναντηθούμε μαζί του, να το παίξουμε, να του μιλήσουμε για τις άγιες μέρες, να το πάρουμε και να πάμε μαζί του στην Εκκλησία κ.ο.κ. Να έρθουμε πιο κοντά μαζί του, ανάλογα την ηλικία να μάθουμε τα νέα του, να το αγαπήσουμε και να μας αγαπήσει. Να μην ξεχνάμε ότι νονές είμαστε όλο τον χρόνο και όχι μόνο αυτή την περίοδο. Χρόνια σου Πολλά Αναστασία και Κωνσταντίνε μου. Καλή και ευλογημένη Ανάσταση σε όλους μας. +Ioanna Mpourdouvali 

σχόλια; αντιρρήσεις; ερωτήσεις;
ΠΡΟΣΘΕΣΤΕ ΤΟΝ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΙΣΜΟ ΣΑΣ
ΠΑΝΩ ΣΤΟ ΣΗΜΕΡΙΝΟ ΘΕΜΑ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Προβληματίστηκες; σχολίασε το