Τετάρτη 6 Απριλίου 2016

ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΙΣΜΟΣ ΤΕΤΑΡΤΗΣ ~ αξίζει να (χαμο)γελάς; (funny videos)

Περί... προβληματισμού "Ευαγγέλιον" στο +yannidakis 
Δεν έχει περάσει καλά-καλά το πρώτο τρίμηνο του 2016 και –όμως- έχω την αίσθηση ότι έχουν συμβεί τόσα πολλά· τόσα, που θα μπορούσαν να γεμίσουν μια ολόκληρη δεκαετία με κοσμοϊστορικά γεγονότα, και να περισσέψουν και άλλα για την επόμενη! Παράλληλα, κιόλας, αναρωτιέμαι αν “ο κόσμος έχει ανεβάσει ταχύτητες αυτές τις μέρες και τα κάθε-είδους-δρώμενα έχουν πάρει φωτιά ή πάντοτε έτσι κινούταν και, απλώς, εγώ το αντιλήφθηκα τώρα”.

“Και που είσαι ακόμα!” είναι η απάντηση που λαμβάνω και η παρατήρηση που μου κάνουν όλοι, όταν σχολιάζω τις ξέφρενες εξελίξεις του σήμερα και –κατά βάθος- μπορώ να πω ότι καταλαβαίνω αυτήν την ανησυχία. Είναι, νομίζω, λίγο η περίοδος που είναι αρκετά ιδιόμορφη, λίγο που είμαστε στο «επίκεντρο» (καλά, πάντα ήμασταν αλλά πλέον έχουμε ξεπεράσει κάθε προηγούμενο), λίγο που μας «φθονούν» όλοι οι περισσότεροι, λίγο που μισιόμαστε μεταξύ μας, λίγο που μας φταίνε όλα, λίγο που η Σελήνη είναι στους ιχθείς… (ε, δεν θέλει και πολύ…).

Επειδή όμως «το τελευταίο» που θέλει κάποιος, είναι να ακούσει για μία ακόμη κακή/στενάχωρη/αρνητική/εξ’ από δω/”unlike” είδηση στα μέσα της εβδομάδας του, και επειδή την γκρίνια την τρώμε με το κουτάλι αυτόν τον καιρό και έχουμε μπουχτίσει, σήμερα θα περάσουμε… ευχάριστα. Σήμερα θα ξεφύγουμε για λίγο από τις σκοτούρες και τα προβλήματα μας, έστω και για λίγο, και θα (χαμο)γελάσουμε.

                                                 "When Wednesday is over, the week is over...!"

Γιατί "αξίζει" να το κάνουμε; Έχουμε, το λιγότερο, 3 λόγους…


2) «Το γέλιο και το χαμόγελο είναι όντως μεταδοτικό». Και έχοντας το 1) κατά νου, ποιός δεν θα ήθελε να προσφέρει και όλα τα παραπάνω σε όλους τους υπόλοιπους; Αν δεν το πιστεύετε για δείτε αυτό:

Δεν (χαμο)γελάσετε και εσείς;

3) «Το six pack». Το γέλιο ενισχύει και βοηθάει με διάφορους τρόπους τον οργανισμό μας έτσι ώστε να ανταπεξέρχεται καλύτερα στην σωματική άσκηση. Με το καλοκαίρι να καταφτάνει με ταχύτατους ρυθμούς, προλαβαίνετε-δεν προλαβαίνετε να ξεκινήσετε σήμερα laughter yoga (και τα σχετικά) για να είστε έτοιμοι για την παραλία!

Ας μην καθυστερούμε άλλο όμως και ας (χαμο)γελάσουμε...

με τις τούμπες μας...!

με αυτά που διαβάζουμε και ακούμε...!
με τους μπαμπάδες του κόσμου...!

με black φάρσες...!

με αναπάντεχες αντιδράσεις ζώων...!


με τον Daffy Duck να νομίζει ότι είναι ο Robin Hood...!

και φυσικά με αυτούς που προσπαθούν να ΜΗΝ (χαμο)γελάσουν...!
  "Smile, tomorrow will be worse..."
Η αλήθεια είναι ότι στις μέρες μας, οι σκοτούρες και τα προβλήματα που μας περιτριγυρίζουν καταπλακώνουν και αποσυνθέτουν το οποιοδήποτε κίνητρο, αλλά και διάθεση, για γέλιο ή για ένα "απλό" χαμόγελο. Και αφού το να (χαμο)γελάς είναι κάτι εκ φύσεως μεταδοτικό, πολύ λογικό είναι να μην υπάρχουν και οι αντίστοιχες αφορμές για να το κάνουμε (όχι όσες υπήρχαν κάποτε, τουλάχιστον). Παρόλα αυτά, αξίζει να θυμόμαστε ότι ο παραμικρός λόγος για ένα μας γέλιο ή χαμόγελο είναι σίγουρα μοναδικός, τόσο για εμάς όσο και για τους υπόλοιπους. Ας μην τους στερήσουμε την σπάνια αυτή ευκαιρία, στερώντας την  -πρωτίστως- από τον εαυτό μας.  

Εις το επανιδείν... +Vaggelis Episkopou

σχόλια; αντιρρήσεις; ερωτήσεις;
ΠΡΟΣΘΕΣΤΕ ΤΟΝ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΙΣΜΟ ΣΑΣ

3 σχόλια:

  1. «Και που είσαι ακόμα» δεν θα πει τίποτε.
    Αν και πάντα γινόντουσαν όσα γίνονται σήμερα, τα πράγματα έχουν πάρει μία επιταχυνόμενη τροχιά προς το χειρότερο.
    Το βασικό πρόβλημα είναι ο υπέρμετρος εγωισμός. Όλοι είναι έτοιμοι να τσακωθούν με το παραμικρό.
    Αν σου έκανα απλά το σχόλιο «ΜΠΑ; ΒΛΕΠΩ ΚΡΙΣΗ ΕΞΥΠΝΑΔΑΣ ΣΗΜΕΡΑ!» είναι σίγουρο ότι θα σε πείραζε, έστω και αν δεν το έδειχνες.
    Όλοι παίρνουν πολύ σοβαρά τον εαυτό τους.
    Όλοι θέλουν να αναγνωριστεί η αξία τους .
    Όλοι θέλουν ΠΙΟ πολλά λεφτά.
    Όλοι θέλουν ΠΙΟ πολλή δόξα.
    Όλοι θέλουν ΠΙΟ πολλή δύναμη.
    Όλοι λένε ότι αξίζουν ΠΙΟ πολλά.
    Όλοι λένε ότι αδικήθηκαν ΠΙΟ πολύ από τον καθέναν.
    Όταν, σε παγκόσμιο επίπεδο, εγωπαθή άτομα κλέβουν και καταπιέζουν εγωπαθή άτομα, το χαμόγελο και το γέλιο πάνε περίπατο.
    Ελάχιστα άτομα μπορούν να σαρκάσουν τον εαυτό τους και να δουν την αστεία πλευρά σε κάθε αναποδιά που τους συμβαίνει.
    Ο εγωισμός αποτελεί το καλύτερο νεοταξικό εργαλείο παγκοσμιοποίησης.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Καλησπέρα Μιχάλη!
      Αφοπλιστικό το σχόλιο σου...
      (Θα ξεκινήσω να απαντάω "ανάποδα".)

      "Ο εγωισμός αποτελεί το καλύτερο νεοταξικό εργαλείο παγκοσμιοποίησης."

      Θεωρώ ότι ανέκαθεν όλα/τα περισσότερα γίνονταν για χάρη του "εγώ" μας(με το "εγώ" να περιλαμβάνει μια ή παραπάνω ανθρώπινες μονάδες). Δεν ξέρω, όμως, αν ο εγωισμός είναι όντως το καλύτερο εργαλείο (όπως το περιγράφεις), αλλά δεν εκπλήσσομαι και που το ακούω σαν άποψη.

      "Ελάχιστα άτομα μπορούν να σαρκάσουν τον εαυτό τους και να δουν την αστεία πλευρά σε κάθε αναποδιά που τους συμβαίνει."

      Προσωπικά, -προσπαθώ να- είμαι ένα τέτοιο άτομο(δεν ξέρω αν τα καταφέρνω, όμως το διασκεδάζω!).

      "Όλοι παίρνουν πολύ σοβαρά τον εαυτό τους.
      Όλοι θέλουν να αναγνωριστεί η αξία τους .
      Όλοι θέλουν ΠΙΟ πολλά λεφτά.
      Όλοι θέλουν ΠΙΟ πολλή δόξα.
      Όλοι θέλουν ΠΙΟ πολλή δύναμη.
      Όλοι λένε ότι αξίζουν ΠΙΟ πολλά.
      Όλοι λένε ότι αδικήθηκαν ΠΙΟ πολύ από τον καθέναν.
      Όταν, σε παγκόσμιο επίπεδο, εγωπαθή άτομα κλέβουν και καταπιέζουν εγωπαθή άτομα, το χαμόγελο και το γέλιο πάνε περίπατο."

      Καταλαβαίνω τον τρόπο που γράφεις όλα τα παραπάνω, έτσι δεν μπαίνω στην διαδικασία να σου πω ότι πχ. "Ναι όλοι θέλουν παραπάνω λεφτά - αλλά οριμένοι καλά κάνουν διότι έχουν ελάχιστα για να επιζήσουν". Το "όλοι", φαντάζομαι, επικεντρώνεται σε αυτούς που "έχουν, αλλά θέλουν και άλλα". ( Το ίδιο και για τα υπόλοιπα).

      "Το βασικό πρόβλημα είναι ο υπέρμετρος εγωισμός. Όλοι είναι έτοιμοι να τσακωθούν με το παραμικρό.
      Αν σου έκανα απλά το σχόλιο «ΜΠΑ; ΒΛΕΠΩ ΚΡΙΣΗ ΕΞΥΠΝΑΔΑΣ ΣΗΜΕΡΑ!» είναι σίγουρο ότι θα σε πείραζε, έστω και αν δεν το έδειχνες."

      Προσωπικά θα προβληματιζόμουν και θα σκεφτόμουν αν όντως έχω δημιουργήσει λάθος εικόνα με τα κείμενα μου! Κάθε άποψη και γνώμη είναι σεβαστή και κάθε κριτική είναι ευπρόσδεκτη. Ακόμα και η extreme αρνητική μορφή της. Αλλά ναι. Η ατμόσφαιρα είναι ηλεκτρισμένη.

      "«Και που είσαι ακόμα» δεν θα πει τίποτε.
      Αν και πάντα γινόντουσαν όσα γίνονται σήμερα, τα πράγματα έχουν πάρει μία επιταχυνόμενη τροχιά προς το χειρότερο."

      Ελπίζω μέσα από τα video, έστω και στο 0,0...001%, να έκανα την μέρα σου λίγο καλύτερη και να επιβράδυνα λίγο την... επιδείνωση της κατάστασης!

      Διαγραφή
    2. Ά, Επομένως όντως μπορώ να πω για κρίση εξυπνάδας, αφού καταλαβαίνεις περισσότερα από τον συνηθισμένο μέσο όρο.
      -Πραγματικά είναι το καλύτερο εργαλείο ο εγωισμός, αφού αυτός είναι που "μας κάνει όλους ίδιους", μέσα σε μία άοσμη και άγευστη πολυπολιτισμική σούπα.
      -Εκτός του ότι για μένα είναι φυσιολογικό επακόλουθο να πηγαίνουν όλα από το κακό στο χειρότερο (αφού υπάρχει το ΕΓΩ) πάντα μου αρέσει να αυτοσαρκάζομαι και επιπλέον έχω ένα πολύ συγκεκριμένο είδος «άμυνας» μπροστά στην χειροτέρευση της κατάστασης:
      Χρησιμοποιώ (στον βαθμό της εκάστοτε κατανόησης που έχω) την «μετατροπή της εντύπωσης». Είναι μία μέθοδος στην οποία ακυρώνεις την δυσαρέσκεια που σου προκαλούν τα γεγονότα στον φυσικό κόσμο σκεπτόμενος με «αντίθετο τρόπο». Είναι σαν να βάζεις κρύο νερό στο καυτό γεγονός ή καυτό νερό στο κρύο γεγονός.
      Μία απλή επιμέρους μέθοδος είναι να βρίσκεις τί θα μπορούσε να πάει χειρότερα σε αυτό που σου συνέβη.

      Διαγραφή

Προβληματίστηκες; σχολίασε το