Δευτέρα 4 Απριλίου 2016

ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΙΣΜΟΣ ΔΕΥΤΕΡΑΣ ~ η ευκαιρία των panama papers & γιατί την χάσαμε

Καληνωρίσματα από το +yannidakis 
Αν δεν έχεις ακούσει τίποτα για την περιβόητη νέα διαρροή των εγγράφων στο Διεθνές
Νομισματικό Ταμείο (ΔΝΤ) που εκθέτουν σε μεγάλο βαθμό την Ελλάδα, τότε είναι πολύ πιθανό να μην έχεις χάσει τίποτα, γιατί στον σημερινό προβληματισμό "θερμόμετρό" θα ξεκινήσουμε με ένα καυτό θέμα που θα μας κάψει, αλλά μάλλον θα κρυώσει..!

Οι διαρροές των συνομιλιών των στελεχών του ΔΝΤ ήρθαν σαν κεραυνός εν αιθρία και επιβεβαίωσαν το κακό κλίμα μεταξύ δανειστών και ελληνικού κράτους. Έδειξαν ότι δεν υπάρχει εμπιστοσύνη και ούτε εκτίμηση. Έδειξαν πως η Ελλάδα μπορεί να αποτελέσει υποχείριο πολιτικών πιέσεων και εξελίξεων ακόμα και σε ότι αφορά το βρετανικό δημοψήφισμα περί brexit.

Ο Αλέξης Τσίπρας -σωστά- θεώρησε ότι βρήκε μία ευκαιρία ώστε να αντιμετωπίσει το ΔΝΤ αφ' υψηλού, όμως είναι τόσο υποβαθμισμένο το πολιτικό κύρος του ίδιου και της Ελλάδας, ώστε όχι μόνο δεν κατάφερε να εκμεταλλευτεί να εκθέσει το ΔΝΤ, αλλά το ίδιο το ΔΝΤ αντέδρασε στο ήπιο μήνυμα του πρωθυπουργού, απότομα και με πολιτική αναίδεια. Η επικεφαλής του, Κριστίν Λαγκάρντ στήριξε τα στελέχη της και διέλυσε τα σύννεφα υπέρ της Ελλάδας με εκκωφαντικό τρόπο. Τεράστια πολιτική ήττα δηλαδή για τον Τσίπρα. Μετά από ένα σαββατοκύριακο πολιτικού οργασμού που επικράτησε στα ελληνικά μέσα ενημέρωσης και στο Μέγαρο Μαξίμου, όλα (από) σήμερα δείχνουν σε μία ηρεμία που υποδηλώνει παράλληλα το μέγεθος της απραξίας της ελληνικής κυβέρνησης που σε κάθε περίπτωση είναι μόνη εναντίον όλων.

Ας μην ξεχνάμε ότι οι διαρροές των Wikileaks δεν οδήγησαν σε όλες τις περιπτώσεις σε σκάνδαλα. Έτσι κι εδώ, το πιο πιθανό είναι πως το θέμα θα ξεχαστεί. Τα τσιράκια του ΔΝΤ θα επιστρέψουν για... διαπραγματεύσεις και το επόμενο πακέτο μέτρων που εν καιρώ θα συμφωνηθεί, θα ψηφιστεί, θα εφαρμοστεί, ο λαός θα βασανιστεί και το πιθανότερο είναι πως αν κάποιος βγει ζημιωμένος, θα είναι η κυβέρνηση Τσίπρα που στην καλύτερη περίπτωση, δεν θα ανατραπεί..! +Yanni Spiridakis

σχόλια; αντιρρήσεις; ερωτήσεις;
ΠΡΟΣΘΕΣΤΕ ΤΟΝ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΙΣΜΟ ΣΑΣ

2 σχόλια:

  1. Ο Τσίπρας είναι ένα άχρωμο, άοσμο και άγευστο νεοταξικό άτομο που:
    -Δεν έχει πατρίδα και θρησκεία ως τυπικός «αριστερός»
    -Δεν δούλεψε ποτέ του. Σαν μαθητούδι το 91 έκανε καταλήψεις στο σχολείο και μετά οκτώ χρόνια είχε προλάβει να τελειώσει το πανεπιστήμιο, να κάνει μεταπτυχιακό, να δουλέψει (χα, χα, χα), να ασχοληθεί με την πολιτική και να γίνει το 99 γραμματέας του κόμματος.
    -Κάνει τον επαναστάτη με τα λεφτά του πατέρα του ΤΟΝ ΟΠΟΙΟ ΝΤΡΕΠΕΤΑΙ ΝΑ ΑΝΑΦΕΡΕΙ ΣΤΟ ΒΙΟΓΡΑΦΙΚΟ ΤΟΥ.
    -Ήδη από το 91 τον προωθούσαν τα ΜΜΕ, απόδειξη η περίφημη συνέντευξή του στην Παναγιωταρέα.
    -Δεν έχει ιδέα τι σημαίνει ανεργία, το να δουλεύεις για ένα κομμάτι ψωμί και να παλεύεις να πληρώσεις το νοίκι.
    -Το μόνο του προσόν είναι η απίστευτη αυθάδεια και η ψωροπερηφάνια που τον δέρνει. Απόδειξη το γνωστό προεκλογικό «εμείς θα τους βαράμε το νταούλι και αυτοί θα χορεύουν» ή το «θα καταργήσουμε το μνημόνιο με έναν νόμο».
    -Έγιναν τα μύρια όσα πολιτικά κόλπα μέσα και έξω από την Ελλάδα για να καταφέρει να βγει πρωθυπουργός.
    Τελικά από πού κι ως πού αναρωτιέσαι επειδή πέταξε την ευκαιρία με το ΔΝΤ; Αυτό είναι το μόνο αναμενόμενο: να καταστρέφει.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. στο παρελθόν έχω γράψει αμέτρητα κείμενα για τον Τσίπρα. Σήμερα, το θέμα είναι ότι μία ακόμα ευκαιρία για την χώρα μας φεύγει αναξιοποίητη και μάλιστα κινδυνεύει να λάβει την μορφή boomerang

      Διαγραφή

Προβληματίστηκες; σχολίασε το