Δευτέρα 18 Απριλίου 2016

ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΙΣΜΟΣ ΔΕΥΤΕΡΑΣ ~ η εξέλιξη της ελληνικής πολιτικής σκηνής... με έκανε να νοσταλγήσω (photos)

Καληνωρίσματα από το +yannidakis 
Τέλη δεκαετίας του '80. Τότε που ο μικρός Γιαννάκης -εγώ δηλαδή- άρχισα να παρακολουθώ ειδήσεις στο νεόφερτο κανάλι της ιδιωτικής τηλεόρασης (μάντεψε ποιο) που τότε ότι κι αν έπαιζε, φάνταζε φαντασμαγορικό! Το κεντρικό δελτίο ειδήσεων τότε ξεκινούσε στις 20:30 και μέσα σε μισή ώρα είχε βάλει αθλητικά, καιρό, χρηματιστήρια και ετοιμαζόσουν για την ταινία/σειρά των 21:00.

Νίκος Χατζηνικολάου... dah...
Τότε λοιπόν, λίγο πριν αρχίσουν οι ένθετες ενότητες που προανέφερα, έκαναν για 2-3 λεπτάκια το γύρο του κόσμου βάζοντας διάφορα. Δεν θα ξεχάσω ποτέ σκηνές από την βουλή της Κίνας ή κάπου πολύ μακριά από εδώ (που να θυμάμαι τώρα μικρό κοπέλι) που εντελώς ξαφνικά (ξέρεις είναι και λίγο ανέκφραστοι αυτοί) άρχισαν να πλακώνονται στο ξύλο σαν μικρά παιδιά με γραβάτες και κουστούμια!

Πολλά χρόνια μετά, πλειοψηφία στην ελληνική Βουλή είναι οι επαναστάτες Αριστεροί που μαζί με τους αδιάφορους κομουνιστές και τους χουλιγκάνους εθνικιστές, το αποτέλεσμα αν και το βιώνουμε στο πίσω μέρος του σώματός μας εδώ και αρκετό καιρό, έχει και μερικές εκφάνσεις που φέρνουν λίγο από τα χρόνια της αθωότητας μου κάπου εκεί στο τηλεοπτικό δελτίο. Σήμερα βέβαια η τεχνολογία τα έχει φέρει όλα πολύ κοντά μας κι έτσι δεν μιλάμε απλά για κινέζους βουλευτές που πλακώνονται μέσα στο ελληνικό κοινοβούλιο αλλά για καθαρόαιμους(;) έλληνες που μας προσφέρουν παρόμοια σκηνικά.

Προ καιρού λοιπόν είχαμε το εξής: [...] Έτσι όταν βρήκε εκτός αίθουσας της Ολομέλειας τον κ. Μανιάτη του είπε σε έντονο ύφος: "εμένα μην με ξανακοιτάξεις με αυτό τον τρόπο" για να του απαντήσει ο πρώην υπουργός: "Τι λες ρε μεγάλε που θα σε ρωτήσω για να σε κοιτάξω κιόλας".

Σε έξαλλη κατάσταση ο κ. Μουμουλίδης, σύμφωνα με αυτόπτες μάρτυρες στους διαδρόμους της Βουλής, του απάντησε με οργισμένο ύφος: "Εμένα δεν θα με κοιτάς, γιατί με κοιτάς; με γουστάρεις και με κοιτάς;".

Η απάντηση του κ. Μανιάτη στον κ. Μουμουλίδη ήταν: "Άντε ρε γαμίσου".

Το επεισόδιο συνεχίστηκε σχεδόν και στο περιστύλιο της Βουλής, με τους δύο ανθρώπους να κοντεύουν να πιαστούν στα χέρια με υβρεις εκατέρωθεν".

Και μπορώ να δεχτώ πως η πίεση είναι ισχυρή. Όσο πολιτικός απατεώνας κι αν είσαι, δεν είναι εύκολο να προδίδεις αυτόν που σε ψήφισε μέσα σε λίγες μόνο μέρες. Η πίεση φέρνει νεύρα και τα νεύρα κούραση. Και η κούραση απαιτεί ξεκούραση, γιατί άνθρωποι είμαστε...
Διευκρίνηση 1: Δεν έκανα κάνα τρελό ρεπορτάζ. Οι φωτογραφίες ανήκουν στο σοβαρό φωτογραφικό αφιέρωμα της Ημερησίας.
Διευκρίνηση 2: Μπορεί να πρόκειται για κυβερνητικά στελέχη, όμως πάω στοίχημα πως αν οι φωτογράφοι ήταν πιο αντικειμενικοί θα βρίσκαν και άλλα χυμένα κορμιά και από την αντιπολίτευση.
Διευκρίνηση 3: Κάποιες από αυτές οι φωτογραφίες -ας μην το παρακάνουμε- δεν είναι δα και αντιδεολογικές. Αν είσαι για ώρες κάπου και κάνεις ένα διάλειμμα, δεν πέθανε κανείς.

Όμως το σύνολο όλων των παραπάνω, δείχνει ρε παιδί μου ότι κάτι έχει αλλάξει σήμερα στην πολιτική σκηνή της Ελλάδας. Οι καρεκλοκένταυροι ληστές του δικομματισμού έφυγαν ανεπιστρεπτί. Έδωσαν την θέση τους στους ξαπλάκηδες της επανάστασης της κουκούλας! +Yanni Spiridakis

σχόλια; αντιρρήσεις; ερωτήσεις;
ΠΡΟΣΘΕΣΤΕ ΤΟΝ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΙΣΜΟ ΣΑΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Προβληματίστηκες; σχολίασε το