Πέμπτη 12 Μαΐου 2016

συγκλονισμένος ο κόσμος για την αυτοκτονία 20χρονης που είχε βιαστεί

Να προχωρήσει σε ευθανασία μέσω θανατηφόρου ένεσης επέτρεψαν οι αρχές της Ολλανδίας σε 20χρονη που έπεσε θύμα σεξουαλικής κακοποίησης, όπως μεταδίδει η βρετανική Independent.

Σύμφωνα με το δημοσίευμα, η 20χρονη υπέστη συστηματική σεξουαλική κακοποίηση από την ηλικία των 5 ετών μέχρι και τα 15 της χρόνια, όπως αναφέρεται σε έγγραφα που έδωσε στην δημοσιότητα η Επιτροπή Ευθανασίας της Ολλανδίας.

Το αποτέλεσμα ήταν να υποφέρει από σοβαρό μετατραυματικό στρες, ανορεξία, χρόνια κατάθλιψη αλλά να έχει και παραισθήσεις.

Σύμφωνα με το δημοσίευμα η νεαρή κοπέλα, ακολούθησε εντατική θεραπεία και η ψυχική της υγεία βελτιώθηκε, αλλά οι γιατροί έκριναν ότι η περίπτωση της δεν μπορούσε να γιατρευτεί. Για το λόγο αυτό πριν από δύο χρόνια έδωσαν τη συγκατάθεσή τους στο να τερματίσει τη ζωή της.

Νομίζω πως εστιάζουμε την είδηση από λάθος πλευρά (γι' αυτό και την μετέφερα αυτούσια). Τι σημασία έχει τι είπαν οι γιατροί; Η κοπέλα ήταν ενήλικη και αν και με ψυχολογικά προβλήματα είχε σχετική διαύγεια που της επέτρεπε να αποφασίσει για το τέλος στη ζωή της. Όσο κι αν διαφωνώ με αυτό, αποφασή της ήταν, όχι τον γιατρό.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Προβληματίστηκες; σχολίασε το