Τετάρτη 4 Μαΐου 2016

5... συμβουλές σε ανθρώπους που θέλουν να αποκτήσουν σκύλο:



Σκέφτεστε να μεγαλώσετε την οικογένειά σας με ένα τετράποδο μέλος αλλά προβληματίζεστε; Οι παράμετροι είναι πολλές και δεν ξέρετε από που να το πιάσετε;

Μην αγχώνεστε! Πάμε μαζί να ξετυλίξουμε το κουβάρι από την αρχή:

Αντικρίστε τις ευθύνες σας: Όσο κοινότοπο και να ακούγεται το “δεν είναι λούτρινο”, δεν παύει να είναι μία μεγάλη αλήθεια! Ο καινούργιος σας φίλος μπαίνοντας στη ζωή σας απαιτεί χρόνο, χρήματα και συνέπεια. Αναλογιστείτε αν μπορείτε να διαθέσετε όλα αυτά στο βαθμό που απαιτούνται (τον υπερθετικό δηλαδή) και πράξτε τα δέοντα... Απ’ το να έχετε έναν δυστυχισμένο σκύλο, καλύτερα να μην έχετε καθόλου!
2 Προετοιμαστείτε: Από τη στιγμή που θα λάβετε τη μεγάλη απόφαση, βάλτε στο πρόγραμμά σας ένα διάστημα προετοιμασίας. Σ’ αυτό, καλό θα ήταν να αναδιαμορφώσετε το πρόγραμμά σας, να κάνετε κάποιες πρώτες βασικές αγορές (όταν θα έρθει το νέο μέλος της οικογένειας στην εστία του θα πρέπει να έχει π.χ. μπωλ για την τροφή του ή πάνες μέχρι να μάθει να... ξαλαφρώνει στη βόλτα!) ή να βάλετε κάποια χρήματα στην άκρη για τα πρώτα εμβόλια.
3 Υιοθετείστε: Υπάρχει πιο όμορφη πράξη απ’ το να δώσετε λίγη αγάπη σ’ ένα απ’ αυτά τα πλάσματα που είναι μόνα τους εκεί έξω; ΟΧΙ!
4 Μελετήστε τις φυλές πριν αποφασίσετε: Αν ωστόσο επιμένετε πως θέλετε φιλαράκι ράτσας, οφείλετε τουλάχιστον πριν πάρετε την απόφασή σας να ασχοληθείτε πολύ προσεκτικά με τα ιδιαίτερα χαρακτηριστικά κάθε φυλής, ώστε να διαπιστώσετε ποια ταιριάζει καλύτερα στον τρόπο ζωής σας. Γιατί, όσο χαριτωμένο και να είναι ένα π.χ. Jack Russell Terrier, τόσο μεγάλη είναι κι η βόλτα που χρειάζεται να καλυφθούν οι ενεργειακές του ανάγκες.
5 Εκπαιδεύστε: Οι καλοί λογαριασμοί κάνουν τους καλούς φίλους, κι εσείς, από την πρώτη κι όλας μέρα του σκύλου σας στο σπίτι, πρέπει να δείξετε ότι είστε το αφεντικό! Η εκπαίδευση και η κοινωνικοποίηση οφείλουν να αποτελέσουν βασικό σας μέλημα αφού θα καθορίσουν πόσο όμορφα ή όχι θα εξελιχθεί η νέα αυτή σχέση. Στο ίντερνετ θα βρείτε πολλά άρθρα με συμβουλές για το πως να εκπαιδεύσετε το σκύλο σας αποτελεσματικά και χωρίς βία.

Πρόκειται σίγουρα για μία από τις πιο όμορφες σχέσεις που θα αναπτύξετε στη ζωή σας γι’ αυτό αντλήστε μέχρι τέλους κάθε στιγμή αυτής της πανέμορφης πορείας. Τα φιλιά μου στο τετράποδο κάθαρμά σας! +Kωνσταντίνα Πορφυρού 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Προβληματίστηκες; σχολίασε το