Τετάρτη 18 Μαΐου 2016

5... βήματα για να φύγεις από μια σχέση

Νιώθεις ότι πρέπει σιγά σιγά να αποχωρήσεις από μια σχέση που βαλτώνει και σε τραβάει ολοένα και περισσότερο στην δίνη της απογοήτευσης, δεν έχεις όμως το κουράγιο και την δύναμη να πεις Αντίο και να κλείσεις την πόρτα πίσω σου, ασφαλίζοντας την με τον σύρτη της σιγουριάς ότι δεν θα ξαναεπιστρέψεις.

Φοβάσαι ότι πάλι θα υποχωρήσεις στις ουτοπίες και θα συνεχίσεις να υπάρχεις σε αυτή την σχέση απλά και μόνο γιατί έτσι έχεις μάθει να ζεις.

ΟΧΙ πες το δυνατά να το ακούσεις, φώναξε το με όλη σου την δύναμη. ΟΧΙ μπορώ να σταθώ στα πόδια μου, δεν χρειάζομαι δεκανίκια. Μάθε να φεύγεις αληθινά, ολοκληρωτικά και για πάντα, μην κοιτάς ποτέ πίσω.
φύγε αθόρυβα, χωρίς καβγάδες, χωρίς εντάσεις, χωρίς φωνές και μακρόσυρτους αποχαιρετισμούς. Αν η απόφαση σου είναι συνειδητά ώριμη δεν υπάρχει χώρος για άλλες συζητήσεις. Ανακοινώνεις την απόφαση σου και φεύγεις με φιλά το κεφάλι χωρίς κλάματα και υστερίες.
2 φύγε όπως ήρθες, μόνος σου εσύ και η πληγωμένη σου καρδία. Χάιδεψε την φίλησε την , θα γιατρευτεί απλά χρειάζεται χρόνο. Μην κρατήσεις ενθύμια, δώρα, φωτογραφίες για τον δρόμο. Βγες στην βροχή ξυπόλυτος γίνε ένα με τις σταγόνες που σου λούζουν το πρόσωπο, δεν χρειάζεσαι πανοπλία, μονάχα τον εαυτό σου ΑΤΟΦΙΟ.
3 Όταν θα λες το ΑΝΤΙΟ να κοιτάς τον άλλον βαθιά στα μάτια και να το εννοείς. Να εννοείς τις λέξεις σου, μην τις εξευτελίζεις.
4 Ο αποχαιρετισμός δεν χρειάζεται να συνοδεύετε από αγκαλιές, φιλιά και χάδια, δεν υπάρχει χρόνος για τέτοια έπρεπε να έχουν γίνει. Φύγε χωρίς αφιερώσεις και γράμματα, και προς θεού μην πεις ΄΄να προσέχεις΄΄ μοιάζει τόσο κοινότυπο και ειρωνικό.
5 Σταμάτα να αγαπάς τον μέλλοντα, το μόνο που έχεις είναι το παρών και ένα μέλλον που είναι στο χέρι σου να το αλλάξεις. Συγχώρεσε τον άνθρωπο που έχεις απέναντι σου για ό,τι δεν έκανε και ευχαρίστησε τον για ό,τι έκανε. Να σέβεσαι το παρελθόν σου, μην το υποτιμάς. Ένα ευτυχισμένο μέλλον θα χτιστεί πάνω σε γερά θεμέλια από τις εμπειρίες που έχεις αποκτήσει.

‘να φεύγεις από εκεί που δεν ξέρεις γιατί βρίσκεσαι, από εκεί που δεν ξέρουν γιατί σε κρατάνε. Να αποχωρίζεσαι τραγούδια που αγάπησες, μέρη που περπάτησες. Δεν έχεις τόσο περιορισμένη φαντασία όσο νομίζεις, μπορείς να φτιάξεις ιστορίες ολοκαίνουργιες, με ουρανό και αλάτι.

Να καταλάβεις ότι οι δεύτερες ευκαιρίες είναι για τους δειλούς, και οι τρίτες για τους γελοίους.’(Μενέλαος Λουντέμης)

ΦΎΓΕ ΑΠΟ ΕΚΕΙ ΠΟΥ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΆ ΠΟΤΈ ΔΕΝ ΥΠΉΡΞΕΣ+maria karantai 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Προβληματίστηκες; σχολίασε το