Πέμπτη 26 Μαΐου 2016

ΘΡΥΛΟΣ ΤΟΥ BATMAN ~ πως είναι να χάνεις τους γονείς σου; { το τέλος του gotham { τα νέα του suicide squad { return to arkham

ο ελληνικός διαδικτυακός χώρος της "επιστήμης" του Batman

ΘΕΩΡΙΕΣ ΑΠΟ ΤΟΝ ΘΡΥΛΟ

Πως είναι να χάνεις τους γονείς σου μικρός;
Πριν λίγες μέρες κλήθηκα να διηγηθώ την ιστορία του Batman σε ένα παιδάκι με την μορφή παραμυθιού. Όπως και να αρχίσεις, πρέπει πάντα να ξεκινάς απ' το γεγονός που σημάδεψε την μετέπειτα πορεία του χαρακτήρα: τον θάνατο των γονιών του. Πως όμως λες σε ένα πεντάχρονο παιδάκι ότι οι γονείς ενός ήρωα πέθαναν όταν ήταν και εκείνος παιδί σαν αυτό;

Το προχωράμε λίγο; Πως ένα παιδάκι πέντε χρόνων μπορεί να δεχτεί τον θάνατο των γονιών του; Ειδικά αν αυτός συνέβη μπροστά στα μάτια του; Και τι γίνεται όταν το παιδί αυτό μένει πίσω εντελώς μόνο του χωρίς συγγενείς καλούμενο να διαχειριστεί μία τεράστια περιουσία; Παραθέτω αυτές τις μεταβλητές για να συγκρίνουμε πόσο πιο δύσκολο είναι αυτό σε σχέση με ένα μέσο παιδί που χάνει έναν γονιό αλλά τουλάχιστον έχει συγγενείς για να το αναλάβουν όπως συμβαίνει -όχι πάντα αλλά- συνήθως.

Τα παιδιά χωρίς γονείς έχουν την τάση να μεγαλώνουν απρόβλεπτα. Έχουμε δει παιδιά που εθίστηκαν σε κακές συνήθειες και άλλα που μεγαλούργησαν στις επιστήμες ή την επιχειρηματικότητα. Ο Bruce Wayne αποφάσισε να ωριμάσει γρήγορα και να καταπιεί την οργή του. Αποφάσισε να την διοχετεύσει στην δική του προσωπική τιθάσευση, πειθαρχία, εκπαίδευση και ανάπλαση -πνευματική και σωματική- και να γίνει αυτός που τελικά έγινε.

Αφήστε όμως τον Batman παράμερα. Σας φαίνεται πολύ παράλογο για κάποιον που βίωσε μία τόσο τρομακτική εμπειρία ως παιδί, να μεγαλώσει προσπαθώντας να βοηθήσει όσους έχουν ανάγκη από βοήθεια; Απ' το να προσέχει παιδιά που είναι μόνα στο δρόμο μέχρι απλά να θελήσει να γίνει αστυνομικός, φύλακας ή απλά κάποιος που θα προσφέρει εθελοντική εργασία για το κοινό καλό.

Το πως αυτός ο κάποιος έκανε ένα βήμα παραπέρα φορώντας στολές με κέρατα και έχοντας ζώνη με εργαλεία, υπόκειται σε ένα εντελώς διαφορετικό θέμα που αφορά τα στοιχεία παράνοιας που τον διακατέχουν και θα αναλύσουμε άλλη φορά.

Για την ιστορία... στο παιδάκι δεν είπα πως ο μικρός Bruce έχασε τους γονείς του. Όχι ακριβώς +Yanni Spiridakis 

ΠΑΡΑΓΩΓΕΣ ΚΙΝΟΥΜΕΝΗΣ ΕΙΚΟΝΑΣ

Suicide Squad και Batman
Γνωρίζουμε ήδη πως η συμμετοχή του ήρωα στην εν λόγω ταινία γίνεται όταν προσπαθεί να πιάσει τον Joker σε μία σκηνή καταδίωξης, όμως ποια είναι η γενικότερη συμμετοχή του στην ταινία; Όπως έγινε γνωστό ο ήρωας δεν συναναστρέφεται με κάποιο τρόπο με άλλους χαρακτήρες της ταινίας πέραν του Joker και της Harley Quinn, αλλά και με τον Deadshot (Will Smith) με τον οποίο έχουν μία πολύ ιδιαίτερη σκηνή... Για να μην παρασυρόμαστε θα πρέπει να θυμόμαστε πως η συμμετοχή του Σκοτεινού Ιππότη εδώ είναι καθαρά περαστική κι εγώ πιθανολογώ πως θα υπάρχει απλά για να μας ανοίξει την όρεξη για κάτι επόμενο...

Μένουμε στην ταινία για να σας ενημερώσουμε πως η παραγωγή προχώρησε στην κυκλοφορία ενός ημερολογίου για το 2017 με όλους τους αντί-ήρωες της ταινίας! Είδηση πρωτοποριακή ασφαλώς. Όποιος ενδιαφέρεται μπορεί να το προμηθευτεί με 13$ από την 1η Ιουλίου στο Amazon


GOTHAM II
Ολοκληρώθηκε ο δεύτερος κύκλος της σειράς Gotham με ένα επεισόδιο που μας αποζημίωσε και θα μας κρατήσει το ενδιαφέρον ως το πρώτο του τρίτου κύκλου ο οποίος πάντως ακόμα δεν έχει πάρει έγκριση... Προφανώς σε μία σειρά που προβάλλεται στην Ελλάδα με επίσημα δικαιώματα, δε θα μπω σε λεπτομέρειες, όμως όλοι οι χαρακτήρες έδωσαν εξαιρετική παράσταση ενώ όπως πάντα υπήρχαν και οι ανατροπές...

Νεκρός ο Robin στο κινηματογραφικό DC Universe
To στιγμιότυπο που βλέπετε στην εικόνα και το οποίο έρχεται από την ταινία "Batman v Superman" έδωσε πολύ τροφή για σκέψη και κουτσομπολιό ανάμεσα στους οπαδούς σχετικά με το ποια είναι η τύχη του Robin στο χρονικό διάστημα που συμβαίνουν τα γεγονότα της ταινίας. Με κάθε επισημότητα πλέον γνωρίζουμε πως ο Robin είναι νεκρός. Και για να μην μπερδευόμαστε μιλάμε για τον Jason Todd τον πλέον ενδιαφέρον Robin για τον οποίο ωστόσο υπάρχουν σοβαρές φήμες για την συμμετοχή του στις επερχόμενες ταινίες είτε σαν αναδρομή στο παρελθόν (βλέπε ταινία Batman) ή σαν τον alter ego χαρακτήρα του Red Hood. Σε κάθε περίπτωση καλωσορίζουμε την συμμετοχή του αρκεί αυτή να γίνει με σοβαρότητα και εγκυρότητα.

ΑΛΛΕΣ ΕΝΗΜΕΡΩΣΕΙΣ

Batman: Return to Arkham
Μία πολύ σπουδαία ενημέρωση παίρνουμε αυτή τη βδομάδα από την Rocksteady Studios αφού τα πολυβραβευμένα και πραγματικά εξαιρετικά παιχνίδια "Batman: Arkham Asylum" και "Batman: Arkham City" από το 2009 και 2011 μέρη της τετραλογίας που άφησε όλους τους gamers άφωνους, επιστρέφουν με μία ενιαία έκδοση που λανσάρεται για τις νέες παιχνιδομηχανές Xbox One και PS4. Το παιχνίδι τιμάται στα 50€ και είναι διαθέσιμο για προπαραγγελία.


Batman Smartphone
Όπως όλα δείχνουν το νέο Samsung Galaxy S7 edge θα κυκλοφορήσει και με συλλεκτικό θέμα Batman: Injustice και από εδώ μπορείτε να πάρετε μια ματιά σε μία εντυπωσιακή συσκευή

Σεξ σε ταινία του Batman;
Κι όμως... Όπως ενημερωθήκαμε, πρόσφατα σε μία προβολή της ταινίας "Batman v Superman" στο Manchester στην Αγγλία, ένα ζευγάρι πιάστηκε να συνουσιάζεται κατά την διάρκεια της προβολής. Όταν παρενέβη το προσωπικό έφαγε και ξύλο με αποτέλεσμα να παρέμβει η αστυνομία με συλλήψεις η οποία και απεφάνθη πως το ζευγάρι ήταν υπό την επήρεια μέθης!

ΕΙΚΟΝΟΓΡΑΦΗΜΕΝΑ (COMICS)

ΕΙΚΟΝΟΓΡΑΦΗΜΕΝΕΣ ΣΕΙΡΕΣ ΣΕ ΣΥΝΕΧΕΙΕΣ
Βρείτε εδώ εικονογραφημένες ιστορίες με τον Batman και τους άλλους χαρακτήρες του θρύλου και ακολουθήστε τις μήνα προς μήνα.

DC THE NEW 52
Οι τελευταίες σειρές όλων των εικονογραφημένων του Batman και των υπολοίπων χαρακτήρων του θρύλου.

DC UNIVERSE
Διάφορες δευτερεύουσες ιστορίες με τον θρύλο του Batman και τους συμμάχους του

TOP RATED
Βρείτε εδώ τις πιο πολυδιαβασμένες ιστορίες, τα κλασικά εικονογραφημένα καθώς & τα καλύτερα σύγχρονα από τις περιπέτειες του Batman και των άλλων χαρακτήρων του θρύλου.

ΟΙ ΔΗΜΙΟΥΡΓΟΙ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Προβληματίστηκες; σχολίασε το