Παρασκευή 6 Μαΐου 2016

ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΙΣΜΟΣ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗΣ ~ εγώ τί φταίω;

Καληνωρίσματα από το +yannidakis
τις πταίει
Διαβάζοντας μια στατιστική μελέτη που μας φέρνει στις τελευταίες θέσεις τις Ε.Ε. στην ανάγνωση πολιτικών και, κυρίως, οικονομικών εφημερίδων. Διαπίστωσα ότι το μόνο θετικό που μπορεί να βρει κανείς στη διακυβέρνηση της ΠΦΑ (Πρώτη Φορά Αριστερά) είναι ότι κινητοποίησε σχεδόν όλους τους Έλληνες να "ψαχτούν" περί πολιτικών ιδεολογιών και να αρχίζουν να αποκτούν μια κάποια πολιτική παιδεία - ή να νομίζουν ότι έχουν. 

Πολλοί, ωστόσο, επιμένουν να εθελοτυφλούν μπροστά στο μείζον πρόβλημα της αναξιοκρατίας της χώρας μας που αποτελεί το συντεχνιακό /πελατειακό σύστημα. Δεν φταίνε λοιπόν οι ξένοι αλλά εμείς, που ποτέ δεν προσπαθήσαμε, πραγματικά, για το κοινό καλό. Καθώς λοιπόν δεν ενδιέφερε ποτέ τη χώρα τούτη το κοινό καλό, αποφασίστηκε τα λάθη της γενιάς της μεταπολίτευσης να τα φορτωθεί η επόμενη γενιά! Γιατί; Γιατί έτσι! Γιατί μπορούν!

Κι ας πούμε ότι οι παλιοί πολιτικοί προστατεύουν το "κουφάρι" τους και τους πελάτες τους, ο "νέος" κ. Τσίπρα γιατί; Αφενός, γιατί δεν διαφέρει ως παιδί που ανελίχθηκε στην εξουσία μέσω του κομματικού σωλήνα. Αφετέρου, γιατί η ιδεολογία του είναι πάνω από όλα! Τρανταχτό παράδειγμα το ασφαλιστικό. Αλήθεια αποτελεί όντως τη μόνη λύση; Είναι διανεμητικά δίκαιο και αποδοτικό; Γιατί μεταθέτει τα βάρη στους επόμενους; Γιατί στερείται οικονομικής μελέτης και βιωσιμότητας; Γιατί κρύβεται πίσω από κόκκινες γραμμές; Και με ποια κριτήρια έχουν οριστεί αυτές οι κόκκινες γραμμές;

Τρεις εκδοχές υπάρχουν γι' αυτά που βιώνουμε από τον Ιανουάριο του 2015 ως προς την πολιτική της κυβερνήσεως:

α) όλα για την ιδεολογία, όπου θυσιάζεται μία γενιά - η νέα γενιά - για να προκριθεί μία ουτοπική ιδεολογία! Γιατί μόνον όταν πλέον όλοι θα είναι εξαθλιωμένοι, θα εξαναγκαστούν να τα δεχτούν όλα - το έχει αποδείξει πολλάκις η ιστορία. Να σημειωθεί εδώ ότι οποιαδήποτε μορφή άμεσου ή έμμεσου εξαναγκασμού αποτελεί παραβίαση και έκπτωση της ατομικής ελευθερίας, (αλλά αυτή χάθηκε σε τούτη εδώ τη χώρα από τότε που προκηρύχθηκε το δημοψήφισμα).

β) Η παρούσα κυβέρνηση είναι επικίνδυνα ανίδεη, έχει χαμηλή αντιληπτικότητα και είναι παντελώς ανίκανη να προσαρμοστεί στα διεθνή δεδομένα (πόσο δε μάλλον να τα επηρεάσει).

γ) Ο καταστροφικά εκρηκτικός συνδυασμός των δύο προηγούμενων. Πολύ φοβούμαι ότι αυτό ισχύει, είναι μια κυβέρνηση αλητείας που συνδυάζει τις ελληνικές νοοτροπίες του ωχαδελφισμού και του "όλοι οι καλοί χωράνε" (όπου καλοί βάλτε κομματικό στρατό).

Μόνο ένα παραγωγικό, ανταγωνιστικό και ελεύθερο πολιτικό μοντέλο με στέρεα νομοθεσία που να προστατεύει την ανθρώπινη υπόσταση και πρωτοβουλία μπορεί να μας βγάλει από την κρίση, αλλά και να περικλείσει ειρηνικά όλες τις ετερόκλητες ομάδες, διασφαλίζοντας μακροημέρευση, ασφάλεια και αξιοπρεπές βιωτικό επίπεδο ζωής ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ, και πάνω από όλα να δίνει δικαίωμα επιλογής. Ονομάστε το όπως θέλετε - φιλελεύθερο, καπιταλιστικό, νεοφιλελεύθερο, κεντρώο, κεντροδεξιό, σοσιαλφιλελεύθερο, κ.λπ. Σίγουρα δε θα είναι τέλειο, γιατί το τέλειο είναι ουτοπικό! Όμως δεν είναι λόγος να απορρίψουμε κάτι επειδή και μόνο έχει κάποια μειονεκτήματα! Το σωστό, λογικό και συμφέρον είναι να προσπαθήσουμε να βελτιώσουμε αυτά τα μειονεκτήματα! Να προσπαθούμε διαρκώς να το εξελίσσουμε, βελτιώνουμε, προσαρμόζουμε...

Μεγάλωσα και ζω σε μία χώρα που πάντα φταίνε οι άλλοι (είτε η Ευρώπη που είναι "κακιά", είτε οι αριστεροί με το ουτοπικό τους πολιτικό μοντέλο, είτε οι δεξιοί με τις συντηρητικές τους απόψεις, είτε οι μη παραγωγικοί ΔΥ, είτε οι επιχειρηματίες γιατί φοροδιαφεύγουν, είτε οι συνταξιούχοι διπλών συντάξεων, είτε.. είτε..) εμείς πάντως δεν φταίμε ποτέ! Εμείς; Σε ποια κατηγορία άραγε ανήκουν αυτοί, οι "εμείς", που δεν φταίνε ποτέ; Μεγάλωσα και ζω σε μία χώρα που δεν μπορεί να αποτιναχτεί ο λαϊκισμός, ένας λαϊκισμός που έχει διαμορφώσει πολίτες εγωιστές, παρτάκηδες, ιδεοληπτικούς, ημιμαθείς που καταστρέφουν το μέλλον των απογόνων τους, το μέλλον της γενιάς μου! Λοιπόν... ΕΓΩ ΤΙ ΦΤΑΙΩ! +Elena Alefantinou 

σχόλια; αντιρρήσεις; ερωτήσεις;
ΠΡΟΣΘΕΣΤΕ ΤΟΝ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΙΣΜΟ ΣΑΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Προβληματίστηκες; σχολίασε το