Τρίτη 3 Μαΐου 2016

ανοιχτό το ενδεχόμενο προστίμων σε κράτη που δεν δέχονται πρόσφυγες

Το ενδεχόμενο επιβολής προστίμων σε κράτη-μέλη της Ευρωπαϊκής Ένωσης που θα αρνούνται να δεχθούν τον αριθμό των προσφύγων που τους αναλογεί -στο πλαίσιο μελλοντικών προγραμμάτων μετεγκατάστασης- άφησε ανοιχτό με δηλώσεις του την Τρίτη ο Δημήτρης Αβραμόπουλος.
Σύμφωνα με δημοσιεύματα, οι χώρες αυτές θα βρεθούν αντιμέτωπες με οικονομική επιβάρυνση 250.000 ευρώ ανά πρόσφυγα
Και πάλι δεν με έπεισαν έτσι, όμως είναι καλύτερο αυτό, από το να πιστεύει κανείς πως επειδή έτυχε να βρίσκεται μερικά χιλιόμετρα μακριά από το πρόβλημα, μπορεί και να του γυρίσει την πλάτη αφήνοντας τους παρακατιανούς έλληνες να βγάλουν και πάλι το φίδι απ' την τρύπα.

2 σχόλια:

  1. Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από τον συντάκτη.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Απυθμενες βλακειες: Οι χωρες αυτες μπορουν ανετοτατα να επικαλεσθουν την ιδια την συμβαση για τους προσφυγες του ΟΗΕ για την αρνηση τους να δεχτουν ισλαμικους προσφυγικους πληθυσμους στο εδαφος τους, οπως ακριβως θα μπορουσαμε και εμεις για να τους απομακρυνουμε: Υπαρχουν σχετικα αρθρα που προβλεπουν την δυνατοτητα του χαρακτηρισμου διαφορων προσφυγικων ομαδων ως επιβλαβεις για την εθνικη ασφαλεια των χωρων υποδοχης, και καθε ενδιαφερομενο μερος μπορει να προσφυγει αμεσα στην Υπατη αρμοστεια και να καταθεσει σχετικο αιτημα εξαιρεσης. Ανετοτατα μπορει λοιπον κατι τετοιο να αντικρουσθει και μαλιστα στο υψιστο δικαιικο επιπεδο που μπορει: Στο διεθνες δικαστηριο ανθρωπινων δικαιωματων. Οποτε αστε τον καθε Αβραμοπουλο και τον καθε Σουλτς να λενε οτι θελουν.Στην ουσια δεν μπορουν να κανουν τιποτε.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Προβληματίστηκες; σχολίασε το