Δευτέρα 16 Μαΐου 2016

ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΙΣΜΟΣ ΔΕΥΤΕΡΑΣ ~ φεμινισμός: μύθοι και αλήθειες που οι άντρες δεν τα βρίσκουν με τις γυναίκες

you've got to take this moment στο +yannidakis
φεμινισμός - feminismΣτήλες, editorial, πύρινα άρθρα σε περιοδικά κάθε λογής που μεσουρανούσαν προ δεκαετίας και αφορούσαν ποιο φύλο θα επιβληθεί περισσότερο και ποιο καλά στο άλλο. Οι γυναίκες χειραφετήθηκαν και σήκωσαν το λάβαρο του φεμινισμού μπροστά στους άνδρες που δημιούργησαν. Και τι δημιούργησαν; Ευνουχισμένους ανθρώπους, καθώς με κάθε ευκαιρία τους ισοπέδωναν, τους ταπείνωναν γιατί η κουλτούρα τους ήταν τέτοια. Δε φταίνε οι άνδρες αλλά η κοινωνία συνολικά.

Οι άνδρες από την άλλη, προσπαθούν να αποδείξουν στις νέες φεμινίστριες ότι πληρούν όλα τα κριτήρια και μπορούν να είναι άξιοι σύντροφοι γι' αυτές.

Βέβαια για να καταλάβουν οι γυναίκες τα «θέλω» των ανδρών θα πρέπει η σκέψη τους να είναι συλλογική όχι εγωιστική, πράγμα που είναι δύσκολο μιας όταν επιβάλλονται δεν ξεπερνά τίποτα το εαυτό τους.

To επόμενο ερώτημα που τίθεται είναι τελικά πώς οι άνδρες κάνουν λάθος επιλογές γυναικών; Η απάντηση είναι απλή... Μια γυναίκα έχει τον τρόπο να «ρίξει» έναν άνδρα. Φτιάχνεται, στολίζεται, είναι ευγενική και το αγόρι σαγηνεύεται. Σου λέει, δεν μπορεί, αυτή θα είναι καλή. Όταν εκείνη δέσει το γάιδαρο της και συνεχίζει τη σνομπίστικη συμπεριφορά της σαν μια νέα Μαρία Αντουανέτα, το αντικείμενο του πόθου ενός άνδρα αλλάζει και η καημενούλα Αντουανέτα αναρωτιέται πού έφταιξε. Τι το τραγικό έκανε που είναι καταδικασμένη να μείνει μόνη με τον κακό της εαυτό που ούτε η ίδια ανέχεται.,

Η ισότητα των δύο φύλων δεν είναι απλό ζήτημα. Διανύουμε τη χρυσή δεκαετία που τα ψυχοφάρμακα αντικατέστησαν τις Halls γιατί όλα μας φαίνονται βουνό και δεν μπορούμε να λύσουμε βασικά θέματα που θα μας οδηγήσουν στον καλό μας εαυτό. Γιατί πάντα πρέπει να υπάρχουν ανύπαρκτα προβλήματα στις ζωές μας και να τη δυσκολεύουν τόσο; +Nastazia A 

σχόλια; αντιρρήσεις; ερωτήσεις;
ΠΡΟΣΘΕΣΤΕ ΤΟΝ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΙΣΜΟ ΣΑΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Προβληματίστηκες; σχολίασε το