Τετάρτη 11 Μαΐου 2016

ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΙΣΜΟΣ ΤΕΤΑΡΤΗΣ ~ flashback: "στερνή μου γνώση, να σε είχα.. mega" (βίντεο)

Περί... προβληματισμού "Ευαγγέλιον" στο +yannidakis

Για τον σημερινό προβληματισμό, θα μπορούσα απλά να ανεβάσω μόνο το βίντεο που παρουσιάζεται στο τέλος του κειμένου, χωρίς να χρειαστεί να αναφέρω τίποτα άλλο. Παρόλα αυτά, ας πούμε 1-2 λόγια για την...ιστορία μας, προτού απορήσουμε με το οπτικό υλικό.

"PREVIOUSLY, ON MEGA CHANNEL"

Το.. μεγάλο κανάλι ξεκίνησε την λειτουργία του το 1989 και ήταν και το πρώτο ιδιωτικό κανάλι της ελληνικής τηλεόρασης. Φιλοξένησε πλήθος εκπομπών και σειρών οι οποίες έμειναν στην ιστορία, ενώ από τα πλατό του έχουν περάσει από τα μεγαλύτερα ονόματα της δημοσιογραφίας, της παρουσίασης, της ηθοποιίας και ούτω καθεξής.  

Το τελευταίο διάστημα ακούμε, βλέπουμε και διαβάζουμε διάφορα σχετικά με τα οικονομικά προβλήματα που αντιμετωπίζει το εν λόγω κανάλι. Για όσους δεν έχει πάρει κάτι το αυτί τους, οι δημοσιογράφοι του τηλεοπτικού σταθμού (αλλά και του webtv του, αν δεν απατώμαι) διεκδικούν "καταβολή των δεδουλευμένων τους", αφού παραμένουν απλήρωτοι από τα μέσα Μαρτίου μέχρι σήμερα. Ως επί το πλείστον, η πληροφόρηση των ενδιαφερόμενων σχετικά με την κατάσταση που επικρατεί είναι ελλιπής, γεγονός που εντείνει ακόμα περισσότερο το κλίμα αβεβαιότητας και ανασφάλειας που έχει δημιουργηθεί. Έτσι, και έπειτα από την αθέτηση της δέσμευσης, από πλευράς διοίκησης του καναλιού, για πληρωμή των υπαλλήλων, οι στάσεις εργασίας διαδέχονται η μία την άλλη. Το παρόν και το μέλλον τόσο του καναλιού, όσο και των εργαζομένων του είναι, για την ώρα, θολό. 

Η οικονομική δυσχέρεια του καναλιού είναι γνωστή εδώ και καιρό, και δεν αφορά ή επηρεάζει αποκλειστικά την δημοσιογραφική μερίδα, αφού το πρόγραμμα προβολής του τηλεοπτικού σταθμού έχει υποστεί διάφορες αλλαγές το τελευταίο διάστημα, με σκοπό να προσαρμοστεί στα νέα δεδομένα. Παρουσιαστές, τεχνικοί και εργαζόμενοι έχουν βρεθεί χωρίς δουλειά, από την μία στιγμή στην άλλη...
Οι άνθρωποι αυτοί διεκδικούν χρήματα για τα οποία έχουν δουλέψει, και πολύ καλά κάνουν. Το θέμα μας δεν είναι αυτό. Οποιοσδήποτε εργάζεται πρέπει να αμείβεται, αλλά και να διεκδικεί τα δικαιώματα του όταν του τα στερούν. Το θέμα μας, όμως, δεν είναι ούτε αυτό. Το θέμα μας έχει να κάνει με το "ποιος, από πότε και τι" γνώριζε για αυτήν την κατάσταση και τι έκανε για αυτό.  Ας κάνουμε όμως ένα σύντομο flashback, μέσα από το βίντεο που ακολουθεί:Να σας πετάξω το μπαλάκι, λοιπόν, με το εξής ερώτημα: Εσείς τι πιστεύετε· ήξεραν οι δημοσιογράφοι, τότε, για την κατάσταση που επικρατούσε, αλλά προτίμησαν να υπερασπιστούν το κανάλι τους προσποιούμενοι πλήρη άγνοια ή πιάστηκαν προ εκπλήξεως on air, μη έχοντας καμία πληροφορία για όλα όσα συνέβαιναν...? 

Εις το επανιδείν... +Vaggelis Episkopou

σχόλια; αντιρρήσεις; ερωτήσεις;
ΠΡΟΣΘΕΣΤΕ ΤΟΝ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΙΣΜΟ ΣΑΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Προβληματίστηκες; σχολίασε το