Τετάρτη 29 Ιουνίου 2016

5... tips για low budget εξορμήσεις!


Ξέρετε τι λέει η σοφή γιαγιά μου; “Μόνο του σπανού τα γένια δεν γίνονται, όλα τ’ άλλα γίνονται!”. Και διακοπές/ εκδρομές/ σαββατοκύριακα/ μονοήμερες μπορείτε να πάτε και να περάσετε αλησμόνητα, και δεν χρειάζεται να κλειστείτε έπειτα μέχρι τα Χριστούγεννα στο σπίτι για να ισορροπήσετε τα έξοδα. Πριν βιαστείτε να σφραγίσετε το πρόγραμμα του φετινού καλοκαιριού, ρίξτε μια ματιά στα παρακάτω tips.
Εναλλακτική διαμονή: Όλο το χρόνο “λιώνατε” στο booking μπροστά
σε πανέμορφες σουίτες με θέα το Αιγαίο; Δεν πειράζει, για όλα έχει ο Θεός, που ξέρετε, του χρόνου μπορεί να τα καταφέρετε. Για φέτος, προτείνω να προσανατολιστείτε προς κάμπινγκ μεριά. Υπάρχουν πολλά πλήρως οργανωμένα, οικονομικά και σύγχρονα, που θα εκπλήξουν ακόμη και τον πιο απαιτητικό... Υπάρχει φυσικά και το ελεύθερο, το οποίο όμως ειναι παράνομο, οπότε πράξτε κατά συνείδησιν! Και φυσικά, μην απορρίψετε χωρίς δεύτερη σκέψη την πρόταση του φίλου σας να τον συνοδέψετε στο εξοχικό του.... Πρώτος και σημαντικότερος παράγοντας για επιτυχημένες διακοπές είναι η καλή παρέα!
2 Skipαροντας το σκόπελο των μεταφορικών: Ζήτημα στο οποίο το δάκρυ πάει κορόμηλο και απαιτείται πλήρης επαγρύπνηση! Αξιοποιείστε το φοιτητικό σας πάσο, το πολυτεκνικό σας δικαίωμα ή την κάρτα ανεργίας του ΟΑΕΔ, το “Cosmote Deals for You” με τα 1+1 εισιτήρια της Hellenic Seaways, το 1+1 της Vodafone CU σε συνεργασία με την Blue Star Ferries, τις προσφορές των αεροπορικών εταιρειών κτλ κτλ κτλ. Επίσης, τσεκάρετε και τους κοντινούς σας, παραμελημένους προορισμούς (Αθηναίοι, μην απορρίψετε το γλυκύτατο Αγκίστρι!).
3 Αποφύγετε τα ηλίθια έξοδα: Ξέρετε πολύ καλά τι λέω! Κάτι 10ευρα για ξαπλώστρες; Κάτι σουβενίρ με σχήμα καρδούλας και δήθεν-πανοραμική-άποψη-του νησιού; Κάτι φραπέδες που τους πληρώνεις νέκταρ των θεών και βάλε; ΔΕΝ ΧΡΕΙΑΖΟΝΤΑΙ!
4 Κλειδί ο προγραμματισμός: Υπολογίστε περίπου πόσα θα χαλάσετε για το κάθε τι. Έξοδα της τελευταίας στιγμής φυσικά και θα προκύψουν, ωστόσο είναι άλλο να σας βρουν προετοιμασμένους κι άνετους, κι άλλο να σας στερήσουν χρήματα που θα μπορούσατε να αξιοποιήσετε αλλού. Επίσης, ένας καλός προγραμματισμός θα αποτρέψει το να γυρίσετε στη βάση σας “ρέστοι”.
5 Εμπιστευτείτε για τις μετακινήσεις σας τις συγκοινωνίες: Σαν να σας βλέπω εσάς τους γκρινιάρηδες που στραβώσατε τώρα. Δε θέλετε να στριμωχτείτε στα αρχαία λεωφορεία των νησιών... Προτιμάτε να πληρώσετε τα υπέρογκα ποσά μεταφοράς του οχήματος μαζί σας, να χάσετε το κέφι της όλης φάσης και να φέρετε μαζί σας τη ρουτίνα και την καθημερινότητα στις λίγες μέρες ανανέωσης που δικαιούστε; Ε, κάντε το! Προειδοποίησα πάντως...

Όπως και να αποφασίσετε να περάσετε το καλοκαίρι σας, ό,τι και να κάνετε, ό,τι βαλάντιο κι αν έχετε, είτε είστε στη θάλασσα, είτε στο βουνό, είτε στην πόλη φροντίστε να περάσετε καλά και να αξιοποιήσετε κάθε στιγμή. +Kωνσταντίνα Πορφυρού 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Προβληματίστηκες; σχολίασε το