Τετάρτη 15 Ιουνίου 2016

5… τρόποι για να κάνεις τη σωστή αρχή μιας δίαιτας

Καλοκαίρι δεν έρχεται αλλά είναι ήδη εδώ, παρολαυτα είναι ο ιδανικός καιρός για να προσέξουμε λίγο την διατροφή και το σώμα μας. Δεν πειράζει που αργήσαμε λιγάκι, ποτέ δεν είναι αργά, κάντε τώρα την αρχή και η προσπάθεια σας σίγουρα θα σας ανταμείψει. Κάλιο αργά παρά ποτέ. Μιας και συνέχεια προφασιζόμαστε ότι τώρα είναι αργά δεν προλαβαίνω.. Σταματήστε τις δικαιολογίες και ξεκινήστε, ΤΩΡΑ.
Μην αναβάλλεται συνέχεια την αρχή μιας δίαιτας. Αυτό το από Δευτέρα δίαιτα δεν πιάνει, το μόνο που κάνει είναι να μην ξεκινάς ποτέ. Η καλύτερη στιγμή λοιπόν για να ξεκινήστε δεν είναι η Δευτέρα αλλά μια οποιαδήποτε μέρα της εβδομάδας.
2 Μην πέσετε στην παγίδα και ψάχνετε ποια δίαιτα κάνει η τάδε γνωστή παρουσιάστρια και είναι κορμάρα και άλλες τέτοιες βλακείες. Καταρχήν μην γελιέστε καμία επώνυμη δεν είναι κορμάρα και αψεγάδιαστη εμείς οι ίδιοι της ωραιοποιούμε και τις θεοποιούμε μην σου πω καμιά φορά(γυναίκες, μυστήρια πλάσματα).
3 Μην ψάχνεται για δίαιτες εξπρές και καταντήσετε να τρώτε μόνο μαρούλια, ο οργανισμός έχει ανάγκη από πολλά θρεπτικά συστατικά αλλιώς θα τον εξουθενώσουμε. Το καλύτερο θα ήταν να υιοθετήσουμε έναν πιο υγιεινό τρόπο ζωής χωρίς να φτάνουμε σε ακρότητες. Όλοι μας λίγο πολύ ξέρουμε τι είναι υγιεινό και τι όχι άσχετα ότι κάνουμε τα στραβά μάτια μπροστά στην απόλαυση που μας προσφέρει έναν εντελώς ανθυγιεινό γεύμα.
4 Ταυτόχρονα με μια ισορροπημένη διατροφή καλό θα ήταν να αρχίσουμε και ένα είδος άσκησης , γιατί με αυτόν τον τρόπο είναι πιο εύκολο να ξυπνήσουμε τον μεταβολισμό μας που έχει πέσει σε χειμερία νάρκη. Λίγο γυμναστήριο, λίγο κολύμπι , μπάσκετ, ποδόσφαιρο, αν δεν έχετε χρόνο για τίποτα από αυτά ας κάνετε μόνο λίγο περπάτημα κάθε μέρα έστω μισή ωρίτσα, θα δείτε ότι θα νιώσετε καλύτερα με τον εαυτό σας κάθε είδους άσκησης δίνει ένα αίσθημα ευφορίας.
5 Μεγάλη προσοχή όμως μην τα κόψετε απότομα όλα και στερείτε από τον οργανισμό σας παρά πολλά γιατί εκεί πέφτουμε όλοι στην παγίδα και μετά τα κιλά πολλαπλασιάζονται. Μην του στερείτε το γλυκό που όλοι μας έχουμε το θέμα μας με τις σοκολάτες, τα παγωτά κτλ. Απλά όχι σε καθημερινή βάση και όχι ένα κιλό παγωτό μια μπαλίτσα είναι αρκετή.

Καλή τύχη σε όλους μας και μην ξεχνάτε, κάθε αρχή και δύσκολη.
Το μυστικό είναι να το βάλουμε στόχο να μην τα παρατήσουμε μέχρι να το πετύχουμε.
 +maria karantai 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Προβληματίστηκες; σχολίασε το