Πέμπτη 2 Ιουνίου 2016

ΘΡΥΛΟΣ ΤΟΥ BATMAN ~ παρουσίαση μιας bat-συνεργασίας :[ τα νέα για rebirth :[ suicide squad :[ justice league

ο ελληνικός διαδικτυακός χώρος της "επιστήμης" του Batman

ΘΕΩΡΙΕΣ ΑΠΟ ΤΟΝ ΘΡΥΛΟ

Παρουσίαση συνεργασίας με την ομάδα "Batfamily ி Heroes & Villains ி Greece"
Θυμάμαι πριν 3-4 χρόνια να έχω λάβει ένα μήνυμα από αναγνώστη που μου έλεγε πως κακώς επιμένω σε ένα τόσο σκοτεινό μονοπάτι παρουσίασης του χαρακτήρα. Ότι κακώς επιμένω να δείχνω την σκοτεινή του πλευρά. Ότι αυτό με διώχνει από πολύ κόσμο που αγαπάει τον ήρωα.

Μπορεί να μην κατάφερα ο ίδιος να βρω λύση σε αυτό το πρόβλημα, αφού η θεματολογία μου εξακολουθεί να αναλύει την πολλές φορές δυσάρεστη πλευρά του χαρακτήρα του Σκοτεινού Ιππότη, ωστόσο εδώ και λίγο καιρό έχω βρει δύο αξιόλογα άτομα που μπορούν επάξια να αναπληρώσουν αυτό το κενό (μου). Πρόκειται για μία ομάδα στο facebook με τίτλο "Batfamily ி Heroes & Villains ி Greece" η οποία μετά από μερικές ημέρες μελέτης και επικοινωνίας με τους διαχειριστές της, μπορώ να πω με χαρά πως είναι yannidakis proved υπό την μορφή της εγκυρότητας των αναρτήσεων τους. Και επειδή είναι καλύτερα να μας συστηθούν οι ίδιοι οι διαχειριστές, Jester και Nightwing τους προσκάλεσα να μου γράψουν στο yannidakis¨

"Για χρόνια αναζητούσαμε μια κοινότητα, μια ομάδα που να φέρνει τους φανς πιο κοντά, να ανταλλάζουν απόψεις, να αναλύσουν καταστάσεις και να εκφράζονται πάνω στα  κόμιξ και συγκεκριμένα γύρω απο τον κόσμο του Μπάτμαν. Μας ξένισε το γεγονός πως κάνεις δεν είχε δημιουργήσει μια κοινότητα για τους Έλληνες φανς του χαρακτήρα. Πάντα πίστευα πως υπήρχαν αρκετοί εκεί εξω που αναζητούσαν το ίδιο, αλλά κανείς δεν είχε αναλάβει την ευθύνη. Έχοντας λίγα χρόνια πείρας, σκεφτήκαμε να ξεκινήσουμε εμείς αυτόν τον “χώρο”, βλέποντας σιγά σιγά την εξέλιξη του. Έτσι, δημιουργήσαμε την Batfamily Heroes &Villains Greece τον Μάιο του 2014. Στην αρχή η απήχηση ήταν μικρή, αλλά με την βοήθεια άλλων σελίδων στον Facebook, αρχίσαμε να ανεβαίνουμε. Τα λόγια του κόσμου ήταν πολύ θετικά και στα μηνύματα τους εξέφραζαν τον ενθουσιασμό τους, που υπάρχει μια σελίδα σαν αυτή. Οι δημοσιεύσεις μας περιέχουν: fanart, αποσπάσματα απο κόμιξ, κουίζ, memes που φτιάχνουμε με την βοήθεια των φανς, ειδήσεις γύρω απο τα κόμιξ και τις ταινίες/σειρές της DC. Προσπαθούμε να κρατάμε ενημερωμένη την σελίδα με οτι καινούργιο κυκλοφορεί, και γενικά, να δημοσιεύουμε υλικό που θα ικανοποιήσει τα παιδιά στην σελίδα, θα εμπλουτίσει τις γνώσεις τους, θα τα κάνει να γελάσουν ή ακόμα και να συγκινηθούν. Μην ξεχνάμε πως στον κόσμο του Μπάτμαν, και γενικά των κόμιξ, μπορούν να συνυπάρξουν πολλά συναισθήματα και αυτό έχει αντίκτυπο στην πραγματικότητα, στην κοινωνία μας.

Πιστεύουμε, πως η σημασία του συγκεκριμένου χαρακτήρα στην κοινωνία έχει πολύ σημαντικό και μεγάλο νόημα για την ηθική, αλλά και την στάση την οποία θα πρέπει να τηρούν αυτοί που διαθέτουν μεγάλη εξουσία και δύναμη, είτε αυτή είναι κοινωνική, είτε σωματική, όπως συμβαίνει και στον ίδιο. Ο Μπάτμαν έχει σχηματίσει γύρω του έναν κόσμο με αρχές, πρέπει και μη, σεβασμό, και φυσικά δικαιοσύνη. Το κομμάτι της δικαιοσύνης είναι αυτό, πιστεύουμε, το οποίο τον διαφοροποιεί από τους υπόλοιπους χαρακτήρες. Εκτός αυτού, υπάρχει και το κομμάτι της σωματικής δύναμης, που πηγάζει μέσα από το πάθος του για την εξαφάνιση της αδικίας και το ξεκαθάρισμα της πόλης, ως προς τους μη ηθικούς πολίτες. Για να συνοψίσουμε τα παραπάνω, ο Μπάτμαν πάντα δίνει ευκαιρίες για αλλαγή και επαναξιολόγηση στους ανθρώπους, και πάντα αφήνει την δικαιοσύνη να πράξει. Αυτό πιστεύουμε, είναι και τελικά το μήνυμα το οποίο περνάει στην κοινωνία, οτι όσο μικρός και να είναι ένας άνθρωπος μπορεί να κάνει σπουδαία και μεγάλα πράγματα, αρκεί να πιστέψει στην δύναμη του ανθρώπου, τόσο στην σωματική όσο και στην πνευματική, να σχηματίσει αρχές και ιδανικά, και να έχει πάντα ως σκοπό την ευδαιμονία και την ευημερία του συνόλου. Κλείνοντας θέλοντας να επισημάνουμε την σημαντικότητα και το βάρος του μηνύματος, πιστεύουμε πως ο Μπάτμαν έχει περισσότερη ουσία και νόημα από έναν απλό χαρακτήρα κόμικ, και πρέπει να διερευνηθεί περαιτέρω, για να κατανοηθεί πλήρως το μήνυμα που περνάει".

Με το yannidakis πάντως θα υπάρχει συχνή επικοινωνία και ανταλλαγή απόψεων. Κάντε like στα παιδιά τώρα!  +Yanni Spiridakis 

ΠΑΡΑΓΩΓΕΣ ΚΙΝΟΥΜΕΝΗΣ ΕΙΚΟΝΑΣ

SUICIDE SQUAD
Το καλοκαίρι μπήκε και μετράμε αντίστροφα για την πρεμιέρα της ταινίας... Στο μεταξύ να δηλώσουν για τους χαρακτήρες τους:
βολευόμαστε με το promo των συντελεστών και της WB που για αυτή τη βδομάδα περιλαμβάνει συνέντευξη από τις... κοπέλες τις ταινίας που συνοπτικά είχαν
Margot Robbie (Harley Quinn): "Αυτό που προσπαθήσαμε να κάνουμε είναι μία δυνατή γυναίκα, αλλά συνάμα αστεία και τρελή! Νομίζω ότι με την καθοδήγηση του σκηνοθέτη, το καταφέραμε"!
Viola Davis (Amanda Waller): "Ο χαρακτήρας μου ήταν επίσης δυναμικός. Μπορεί να μην είχα κάπα ή λάσο αλλά πρόκειται για την εσωτερική μου δύναμη..."
Cara Delevingne (June Moone / Enchantress): Ο σκηνοθέτης μου ζήτησε να τρέξω γυμνή στο δάσος για να νιώσω σαν τα ζώα. Το έκανα και ήταν αρκετά φυσιολογικό για μένα!
Karen Fukuhara (Katana): Ταυτίστηκα πλήρως με τον ρόλο γιατί πολλά στοιχεία του χαρακτήρα της είναι στοιχεία με τα οποία η ίδια έχω μεγαλώσει!

Η DC ωστόσο, δεν περίμενε να βγει η ταινία στις αίθουσες. Κυκλοφόρησε ήδη τα πρώτα επίσημα προϊόντα της ταινίας. Από μπλουζάκια, μέχρι κουκλάκια κλπ. Όσοι ενδιαφέρονται...

Συνεχίζω με το αγαπημένο μου: Η βρετανική Warner Bros κυκλοφόρησε ένα ιδιαίτερο trailer γιορτάζοντας την επερχόμενη έναρξη του Ευρωπαϊκού Κυπέλλου ποδοσφαίρου. Δείτε ένα trailer που μοιάζει με παρουσίαση ποδοσφαιρικής ομάδας!!!

Κλείνοντας και επί του πιεστηρίου, η γνωστή Gbposters κυκλοφόρησε επίσημες αφίσες από την ταινία με τους ήρωες οι οποίες και είναι όλες διαθέσιμες για αγορά. Ξεχωρίζουν αυτές με όλους τους ήρωες αλλά και με τον καθένα ξεχωριστά!



JUSTICE LEAGUE: PART ONE
Όπως έχουμε ξαναγράψει, η παραγωγή έχει ξεκινήσει και οι φήμες για την συμμετοχή του Steppenwolf έχουμε πει πως στηρίζονται σε βάσιμες υποψίες, ωστόσο πλέον γνωρίζουμε και επίσημα πως ο Jesse Eisenberg θα υποδυθεί και εδώ τον Lex Luthor αφού χωρίς να μπει σε λεπτομέρειες, δήλωσε πως περιμένει την σειρά του για τα γυρίσματα.

Ενδιαφέρον ωστόσο προκάλεσαν και οι δηλώσεις του... Alfred "Jeremy Irons" σύμφωνα με τις οποίες για τα χρήματα που δαπανήθηκαν στο "Batman v Superman" το αποτέλεσμα δεν ήταν το αναμενόμενο ενώ οι κριτικές που δέχτηκε ήταν αναμενόμενες. Χαρακτήρισε την ταινία πολύ "φορτωμένη" ενώ δήλωσε πως η επόμενη είναι πιο λιτή... Είδωμεν!

ΑΓΝΩΣΤΗ ΤΑΙΝΙΑ...
Την περασμένη εβδομάδα γράφαμε ότι η παραγωγή είναι τόσο ενθουσιασμένη με την Harley Quinn που σκέφτεται μία ταινία μόνο με γυναίκες κι εμείς πιθανολογούμε τις Birds of Prey. Λογικό ή όχι, η αποκάλυψη της Natasha Blasick ότι πήρε τον ρόλο του Phantom Girl για μία επερχόμενη ταινία της DC μας ανοίγει κάπως την όρεξη...






ΑΛΛΕΣ ΕΝΗΜΕΡΩΣΕΙΣ

WONDER WOMAN BARBIE
Πριν περίπου ένα χρόνο η Mattel είχε συνεργαστεί με την WB για την κατασκευή της πρώτης Barbie - Wonder Woman και σήμερα, η περιβόητη κούκλα και με αφορμή την ταινία της Wonder Woman επιστρέφει με μία συλλεκτική Barbie αξίας 80$ που θα κυκλοφορήσει τέλος Ιουλίου αλλά από εδώ εσείς μπορείτε να κάνετε προπαραγγελία αν ενδιαφέρεστε. 









ΕΙΚΟΝΟΓΡΑΦΗΜΕΝΑ (COMICS)

DC UNIVERSE: REBIRTH
Το περιμέναμε με αγωνία. Προσωπικά ήμουν λίγο δύσπιστος, όμως η κυκλοφορία του πρώτου Rebirth τεύχους είναι γεγονός και έρχεται με τις καλύτερες περγαμηνές! Το Rebirth δεν είναι η επανεκκίνηση των ιστοριών της DC από το μηδέν, όπως είχε γίνει με το "ΝΕW 52" είναι η συνέχεια τους που με γρήγορο τρόπο διορθώνει, συμπληρώνει και εμπλουτίζει οτιδήποτε διαβάζαμε ως τώρα στα "NEW 52" εικονογραφημένα! Έχουμε ακόμα... 3 Jokers, ενώ στο τεύχος θα βρούμε και αποσπάσματα από την Golden Age εποχή των comics. Μην το χάσετε...

ΕΙΚΟΝΟΓΡΑΦΗΜΕΝΕΣ ΣΕΙΡΕΣ ΣΕ ΣΥΝΕΧΕΙΕΣ
Βρείτε εδώ εικονογραφημένες ιστορίες με τον Batman και τους άλλους χαρακτήρες του θρύλου και ακολουθήστε τις μήνα προς μήνα.

DC THE NEW 52
Οι τελευταίες σειρές όλων των εικονογραφημένων του Batman και των υπολοίπων χαρακτήρων του θρύλου.

DC UNIVERSE
Διάφορες δευτερεύουσες ιστορίες με τον θρύλο του Batman και τους συμμάχους του

TOP RATED
Βρείτε εδώ τις πιο πολυδιαβασμένες ιστορίες, τα κλασικά εικονογραφημένα καθώς & τα καλύτερα σύγχρονα από τις περιπέτειες του Batman και των άλλων χαρακτήρων του θρύλου.

ΟΙ ΔΗΜΙΟΥΡΓΟΙ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Προβληματίστηκες; σχολίασε το